Abulie Tratament naturist

Abulie – cum o tratam ?

            Este o boală caracterizată prin lipsa de iniţiativă, spontaneitate, promptitudine. Mai ales se observă în: confuzie mintală, schizofrenie, depresie, melancolie, etc. Bolnavul abulic stă de obicei nemişcat timp îndelungat, răspunde greu şi lacunar la întrebări şi nu execută nici o comandă solicitată de interlocutor.

            În aceste situaţii se va afla cauzele abuliei. În cazul intoxicaţiei medicamentoase se va exclude medicamentaţia şi se face o cură de dezintoxicare. În toate cazurile se va discuta cu mare atenţie cu bolnavul, iar cei din jur vor căuta să evite situaţiile conflictuale sau temerile bolnavului. Se va căuta asigurarea liniştii fizice, găsirea unei motivaţii pentru a trăi, dar toate acestea cu cea mai mare atenţie.

            Se va face prima dată neapărat o analiză a situaţiei sociale şi familiale insistându-se pe perioada de dinaintea apariţiei afecţiunii aflând în acest fel ce anume a putut produce această afecţiune şi se va vedea ce anume la afectat. Se va apropia cu dragoste de el căutând să-i simţiţi pulsul şi în acest fel se vor discuta pe faţă mai multe probleme urmărindu-se orice modificare a pulsului. S-ar putea ca anumite probleme care le consideraţi banale să fie foarte importante pentru bolnav. Urmărind modificările pulsului se poate stabili care sunt acestea şi se poate atunci să se discute ceea ce îl interesează căutând să-i captaţi atenţia. Se va căuta o motivaţie logică (pentru bolnav, nu pentru dv) şi se va căuta să se înlăture prin discuţii calme tensiunea interioară generată de acestea.

            Se va face totul pentru a se reface circulaţia periferică care de multe ori este deficitară la aceşti bolnavi, preferabil cu tratamente naturiste (băi, preparate din plante).

Citeste ...  Sunteti posomorat si singur in suflet?

 

Abulie
Abulie

            Alimentaţia bolnavului:

            Bolnavul va primi alimentaţie cu sucuri de legume şi fructe în funcţie de toleranţa organismului.

De preferinţă se vor consuma în timpul tratamentului: nuci, seminţe oleaginoase, oţet de mere cu miere, miere zilnic, fără nici un pic de zahăr. Se evită preparatele cu făină şi de panificaţie. Datorită acestei afecţiuni bolnavii mănâncă uneori în neştire.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: ciuboţica cucului, hamei, levănţică, păducel, roiniţă, schinduf, sunătoare, talpa gâştei, valeriană.

 

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Se pot folosi perioade lungi de timp.

Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Este un calmant mai ales pentru tineri.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Este un bun liniştitor al nervilor.

Păducel Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Este indicat mai ales celor care deja au o greutate mai mare.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Planta aceasta poate să confere buna dispoziţie.

Citeste ...  Ceaiuri simple de la tara

Schinduf (Trigonela foenum graecum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Asigură o mai bună funcţionare a ficatului şi pancreasului.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Este planta care se dă de cele mai multe ori în diferite depresii. Se poate folosi şi tinctura (există la magazinele naturiste) şi se ia câte 10 picături de 3 ori pe zi, înainte de mese cu 15 minute.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Este planta care asigură liniştirea nervoasă.

Valeriană (Valerana officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Există tincturi la magazinele naturiste şi se folosesc câte 5-10 picături seara asigurând un somn liniştit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *