Accident vascular cerebral

Sharing

Accidentul vascular cerebral

Prevenire si tratament naturist

    Mă refer aici în special la formele hemiparetice, în care pacientul este capabil să facă totuşi mişcare şi să părăsească patul

 1)      Va fi controlată minuţios tensiunea arterială şi menţinută la valori normale (vezi capitolul respectiv)

2)      Un eventual diabet zaharat va fi şi el controlat periodic, iar glicemia va fi menţinută la valori de sub 110 mg%

3)      Vor fi evitate alimentele foarte bogate în colesterol (unt, ouă, slănină, untură, organe animale, icre), nuca de cocos, prăjelile, afumăturile, carnea grasă (porc, somn etc.) şi margarinele

4)      Vor fi prohibite alcoolul, cafeaua, -cola, ceaiul negru, verde şi cel rusesc, cacaoa, ciocolata, fumatul

5)      Se vor consuma următoarele suplimente :

–          Spirulină minim 3-4 grame / zi

–          Coenzima Q0    60 mg / zi

–          Ulei de cătină     3 x 2-3 ml / zi

6)      Germeni de grâu sau fulgi de grâu germinat 100-150 g / zi

Anevrism cerebral
Anevrism cerebral

7)      Se va înlocui uleiul de floarea soarelui sau cel din soia, cu ulei de măsline, dar nu se vor depăşi 3 linguri / zi. Recomand şi uleiul de in alimentar 1-2 linguri / zi, în cadrul celor maxim 3 linguri totale de ulei

8)      Pacientul va face cât mai multă mişcare cu putinţă, având în vedere faptul că refacerea este maximă în primele câteva luni după instalarea accidentului.

9)      Va fi limitat stresul

0)  Somn 8-0 ore / zi, însă este de preferat culcatul devreme

11)  Va fi redus semnificativ consumul de sare, mai ales la pacienţii care au HTA sau / şi diabet zaharat

12)  Necesarul de lichide va fi între 2-3 l / zi, cu precauţie totuşi la pacienţii hipertensivi

Tratament naturist pentru ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

            Este ruperea arterelor provocând hemoragia cerebrală; se instalează paralizia unei jumătăţi a corpului existând totodată pericolul iminent al morţii.

            Accidentul vascular coronarian este infarctul miocardic- adică un accident vascular la inimă. Este vorba despre arterele care irigă inima.          

Tratament :

            Preventiv: dacă sunteţi printre persoanele care aţi avut un accident vascular sau aveţi obezitate, hipertensiune sau chiar o afecţiune cardiacă trebuie să cunoaşteţi faptul că este necesar să vă feriţi de temperaturile ridicate care vă pot produce un accident vascular, deci atenţie vara. Se va putea face însă şi un tratament preventiv consumând zilnic un simplu ceai din: rozmarin, mătăciune, sunătoare, rădăcină de valeriană. Se vor amesteca toate aceste plante şi se va pune 1 lingură la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute, după care se strecoară. Acest ceai se va consuma pe parcursul întregii zile cu înghiţituri mici. Este bine să se consume acest ceai perioade mai lungi de timp.

Tratamentul afecţiunii:

Întrucât bolile acestea presupun o afecţiune acută înainte, care se poate trata doar la spital şi unde este transportat de urgenţă de obicei bolnavul, vom discuta numai despre cazul în care această afecţiune este o afecţiune cronică. Sau a doua variantă, după accidentul cerebral bolnavul este trimis acasă pentru continuarea tratamentului.

            Se discută deci despre un bolnav care mai face anumite tratamente medicamentoase care ar putea să fie perturbate de către tratamentele naturiste. În acest caz trebuie neapărat să discutaţi cu medicul curant despre dorinţa dv de a-l ajuta în tratamente cu tratamente naturiste şi din cele care le cunoaşteţi trebuie să-i spuneţi ce anume aţi ales să faceţi.

            Aici de asemenea există două variante şi anume :

1)      Cazul în care medicul curant nici nu vrea să audă despre asemenea tratamente (lucru foarte frecvent din păcate) sau,

2)      Când medicul este de acord cu anumite tratamente. În acest caz când există o conlucrare între medic şi pacient este perfect.

  Nu vom discuta prima variantă pentru că în cazul în care medicul nu este de acord trebuie neapărat să renunţaţi la ideea de a face şi tratamente naturiste. Este un caz trist, dar din păcate este foarte frecvent la noi.

            În cazul al doilea cu acordul medicului curant se poate face concomitent cu tratamentul care-l dă medicul şi următoarele :

Se va institui un regim alimentar în care se vor include multe sucuri de legume şi fructe din : căpşuni, ceapă, cireşe, coacăz negru, dovleac, grep, lămâi, mere, morcov, orz verde, pătlăgele vinete, pătrunjel, păstârnac, pere, portocale, praz, roşii, urzică, usturoi, varză, vişin, zmeur.

Având în vedere faptul că organismul omului probabil că nu a fost învăţat cu aceste sucuri la început se va da câte puţin din aceste sucuri. Adică se va da 20-30 ml de suc diluat cu 100-200 ml de apă. Acesta se va da de 3 ori pe zi. După 3-4 zile se va începe să se mărească treptat doza administrată în aşa fel ca să se poată da în loc de apă sau alte lichide doar sucuri de legume şi fructe. Între sucuri am inclus o serie de sucuri foarte tari : ceapă, pătrunjel, praz, usturoi, etc. Acestea se vor pune în cantitate de o linguriţă la un pahar de suc, după care se va putea să se mărească în funcţie de toleranţa fiecăruia.

Fructele care conţin beta-caroten, în plus drojdie de bere zilnic pentru complectare cu vitamina B, uleiuri vegetale presate la rece pentru vitamina E, extracte de Ginko-Biloba, vitamina C naturală pot foarte bine după un tratament susţinut să refacă organismul.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *