ADENOMUL RENAL

Sharing

ADENOMUL RENAL

 Prevenire si tratament naturist

Se vor introduce ceaiuri diuretice din una sau mai multe dintre plantele medicinale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, anason, brânca ursului, brustur, cerenţel, cimbrişor, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, lăsnicior, ipcărige, leuştean, limba mielului, măghiran, mei păsăresc, mentă, mesteacăn, micşunele ruginite, năprasnic, năvalnic, nemţişori de câmp, obligeană, păpădie, perişor, pir, porumb, priboi, schinduf, soc, strugurii ursului, 3 fraţi pătaţi, troscot, untul pământului, urzică mică, ventrilică, vişin.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are un marcant efect diuretic.

Anason (Pimpinella anisum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se indică în special la cei care au asociată şi o proastă funcţionare a ficatului.

Brânca ursului (Heracleum spondylium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are o marcantă acţiune diuretică şi reface şi rinichii. Ser poate folosi perioade lungi de timp.

Brustur (Arctium lapa) 2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat în special pentru efectul emolient pe care-l are.

Cerenţel (Geum urbanum) linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică în cazurile când este asociată şi hemoragie.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se indică pentru că are un puternic efect antibiotic.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis)  1linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate face şi macerat timp de 8 ore sau chiar plantă mărunţită sub formă de praf luată câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi şi planta 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Are şi acţiune antibiotică. Calmează şi tusa şi nervii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) cel mai eficient este fructul din care se va lua sub formă de suc câte 100 ml pe zi. Se poate lua însă şi sub foarte multe alte forme: sirop 1 linguriţă de 3 ori pe zi, decoct din 1 linguriţă fiartă în 250 ml apă timp de 10 minute, etc. Este foarte utilă în special la cei care au asociat şi cancerul pentru că ajută la dezintoxicarea organismului în special după chimio-terapie.

Coada calului (Equisetum arvense) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă ajutând la curăţirea renală. Se poate lua şi sub formă de praf câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Se pot face şi băi locale sau de şezut care sunt şi ele foarte utile.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) 2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Este util ca diuretic.

Adenom rinichi
Adenom rinichi

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *