Afectiuni ginecologice

Afecţiunile ginecologice

Prevenire si tratament naturist

Pentru că foarte multe femei sufere de aceste supărătoare probleme voi indica câteva tratamente foarte eficiente.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, angelică, arnică, brad, brusture, călin, cătină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, echinaceea, fasole, gălbenele, grâu, ienupăr, iasomie, lămâi, leuştean, liliac, lobodă, mărar, morcov, mur, ovăz, pătrunjel, plop negru, strugurii ursului, salcie, salvie, şofran, soia, stejar, sunătoare, tătăneasă, troscot, varză, zmeur.

            Să vedem însă care sunt aceste afecţiuni.

-Amenoree= absenţa menstruaţiei.

-Dismenoree= dureri în timpul sau în apropierea menstruaţiei.

-Hipomenoree= scăderea în durată şi intensitate a menstruaţiei.

-Oligomenoree =menstruaţii survenite la intervale mari.

-Hipermenoree= menstruaţie mai lungă şi abundentă =menoragie.

-Menoragie= depăşirea duratei cu peste 7 zile.= hipermenoree.

Cură de dezintoxicare: dimineaţa la trezire se ia în gură 1 lingură de ulei de floarea soarelui cu care se clăteşte gura timp de 15 minute, fără să se înghită absolut nici o picătură (devine foarte toxic). Se aruncă la Wc-u şi se clăteşte foarte bine gura cu mai multe ape. Se spală bine pe dinţi. După ce se clăteşte gura cu uleiul, acesta trebuie să fie alb la culoare, în caz contrar înseamnă că nu s-a clătit cu suficientă forţă. Se face timp de 15 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi în cazurile mai grave se poate repeta. Nu se va întrerupe tratamentul chiar dacă apar anumite tulburări, pentru că în acest caz înseamnă că tratamentul a fost eficient. Se dovedeşte util în toate afecţiunile ficatului, în boli cronice respiratorii, oboseală cronică, afecţiuni renale, ginecologice, intestinale, bolile pielii, afecţiuni articulare, flebite, tromboflebite, migrene, varice, etc.

Citeste ...  Femeia si sarcina

            Orice tratament ca să reuşească trebuie început cu o cură de dezintoxicare cu ajutorul unui regim alimentar, apoi în funcţie de afecţiune se va trata afecţiunea care există cu plante care să regleze hormonal sau chiar antitumorale în cazul cancerului şi diferitelor tumori sau chisturi.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are un efect astringent şi totodată dezinfectant.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Se mai poate folosi 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern, având şi efect hormonal şi de reglarea ciclului câte 2 căni din oricare din acest preparat. Se mai pot folosi 1 linguriţă de seminţe puse la 250 ml apă şi fierte pentru 5 minute, apoi strecurat.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară şi se pot face spălături vaginale pentru efectul antibiotic puternic.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de vârfuri de ramuri sau conuri se pune la fiecare 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern sau se fac spălături vaginale pentru efectul antibiotic puternic.

Citeste ...  Ceaiuri medicinale

Brusture (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 ml apă şi fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se pot consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături cu efect emolient şi cicatrizant.

Călin (Viburnum opulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2 căni şi se pot face şi spălături vaginale cu irigatorul. Are un puternic efect antimicrobian.

Cătină (Tamarix rmossisima) fructele se pot consuma crude sau sub diferite forme pentru multele vitamine care le conţin. De asemenea se poate folosi uleiul de cătină care există la toate magazinele naturiste în cazul uscăciunii vaginale fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente.

Afectiuni ginecologice
Afectiuni ginecologice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *