Afectiuni intestinale

Afecţiuni intestinale tratate naturist

 

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, aloe vera, anason, angelică, brad, brustur, cartof,  ciumăfaie, linariţă, mazăre, măr, mătreaţa bradului, morcov, orez, orz, pere, praz, revent, salată, sânişoară, scânteiuţă, scumpie, spanac, tătăneasă, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor face spălături de mai multe ori pe zi, obligatoriu după fiecare masă. Se foloseşte în afecţiuni bucale sau boli cronice ale pielii. Se pot de asemenea consuma fructe, pentru efectul antibiotic.

Aloe (Aloe vera) se taie dintr-o frunză circa 1 centimetru, se pisează şi se amestecă cu miere dându-se cu 15 minute înainte de cele 3 mese. Ajută la cicatrizarea rănilor din intestine. De asemenea este laxativă.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se indică folosirea în cazurile în care se doreşte o mai uşoară eliminare a reziduurilor din intestine.

Angelică (Angelia carhangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

Citeste ...  Tratament naturist Abces Perianal

Brustur (Arctium lappa) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Cartof (Solanum tuberosum) se indică folosirea sucului de cartofi obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe şi consumat câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor. Este unul dintre sucurile care asigură o cicatrizare destul de rapidă şi se poate amesteca cu suc de varză şi morcovi, în acest caz fiind mai eficient. 

Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Se foloseşte mai mult pentru efectul calmant, putând calma colicile intestinale.

Linariţă (Linaria vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Are şi o acţiune antibiotică intestinală.

Mazăre (Pisum sativum) se indică folosirea acesteia intern în alimentaţie pentru rolul de pansament intestinal al acestei plante. Extern făină de mazăre se amestecă cu apă caldă şi se aplică pe abdomen pentru calmarea durerilor.

Măr (Mallus pumilla) Dacă aveţi: enterită, enterocolită, diaree, dizenterie, gastrită, constipaţie mâncaţi mere. În intestinul inflamat, mărul se comportă ca un burete. Fructul se umflă, căptuşeşte mucoasa şi absoarbe produsele toxice, care se elimină apoi prin scaun. Acţiunea curativă a mărului este sporită de fermenţii antiinflamatori şi astringenţi. Se pot folosi sub formă de cură zilnică.

Citeste ...  Afte bucale

Un măr mâncat dimineaţa este un depurativ. Mărul mâncat seara este însă cu un efect garantat laxativ, putând fi folosit de oricine.

Mătreaţa bradului (Usnea barbata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Se indică pentru efectul antibiotic.

Morcov (Daucus carota) se foloseşte mai ales sucul de morcovi obţinut di rădăcină. Se ia câte 150-200 ml de 3 ori pe zi, pentru efectul cicatrizant care-l are datorită provitaminei A.

Orez (Oryza sativa) se indică să fie folosit fiert pentru efectul de vindecare al diareei.

Orz (Hordeum vulgare) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se indică pentru efectul de refacere al organismului.

Afectiuni intestinale
Afectiuni intestinale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *