Afectiunile vezicii biliare

Sharing

Afecţiunile vezicii biliare tratate naturist

Prevenire si tratament naturist

 

Se pot folosi următoarele plante medicinale: aloe, anghinare, armurariu, brustur, calomfir, cerenţel, cicoare, fumăriţa, ghinţură, ienupăr, isop, lămâi, lichen de Islanda, linariţă, măceş, mărul lupului, măslin, mesteacăn, morcov, orz, păpădie, porumb, prune, pufuliţă cu flori mici, revent, ridiche neagră, rostopască, rotunjoară, rozmarin, scânteiuţă, schinel, sfeclă roşie, siminoc, sparanghel, splinuţă, sporiş, sunătoare, şofran, tei, trei fraţi pătaţi, trifoi de baltă, ţelină, vişin.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera) se ia plantă veche de minimum 5 ani, care nu se va uda timp de 7 zile şi se ţine la întuneric. Apoi se taie, se mărunţeşte şi se amestecă cu cantitate egală de miere polifloră. Se ia din acest preparat câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de mese cu 15 minute, fiind utile în toate afecţiunile biliare. Există în comerţ la magazinele naturiste o serie de preparate care se vor lua conform indicaţiilor producătorului, întrucât sunt foarte diferite.

Anghinarea (Cynara scolymus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. În frunzele sale se găseşte o substanţă activă, cinarina cu proprietăţi deosebite în protejarea şi regenerarea celulelor hepatice. Au efect în toate tulburările hepato-biliare ca şi în constipaţia care de obicei este asociată acestor boli. În plus are efectul de scădere al colesterolului.

Armurariu (Sylibum marianum) regenerează ficatul, datorită seminţelor care conţin un complex de substanţe numite silimarine. Ajută la refacerea celulelor hepatice şi este un excelent tonic pentru ficat. 2 linguriţe seminţe la 250 ml apă  se fierb timp de 10 minute. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană înaintea meselor principale. Se poate bea din oră în oră câte 2-3 linguri, fiind mai eficiente aşa.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni fiind utile pentru curăţirea vezicii şi pentru efectul emolient pe care-l are acest ceai. Extern se poate aplica compresă caldă cu acest ceai pe ficat.

Calomfir ((Melittis melissophyllum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană înaintea meselor principale. Are proprietăţi depurative, aperitive, digestive, şi diuretice.

Cerenţel (Geum urbanum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană înaintea meselor principale. Este un ceai astringent care ajută la diminuarea secreţiilor.

Cicoare (Cycorium intybus)- se pun 2 linguriţe de flori sau rădăcină la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană înaintea meselor principale. Are proprietăţi depurative, aperitive, digestive, şi diuretice.

Fumăriţa (Fumaria officinalis)- are proprietăţi remarcabile ca stimulent al producţiei de bilă şi ajută totodată şi la evacuarea acesteia. se pune 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml apă rece. Se încălzeşte până la punctul de fierbere. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este emolientă şi combate afecţiunile vezicii biliare. Se pot consuma perioade lungi de timp.

Ghinţură (Gentiana lutea) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni fiind utile pentru curăţirea vezicii şi pentru stimularea secreţiilor pe care-l are această plantă.

Ienupăr (Juniperus comunis) se pun 1 linguriţă de bace mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi şi câte 4 bace în prima zi care se vor mesteca în gură apoi se înghit. A doua zi se vor lua 5 şi se va creşte numărul acestora cu câte 1 bucată în fiecare zi, până se ajunge la 15, după care se scade cu 1 pe zi. Este o cură care asigură curăţirea vezicii, renală, etc. Se mai poate lua câte 10 picături de tinctură diluate în 100 ml apă de 3 ori pe zi, înaintea meselor. Este o plantă care este foarte diuretică şi ajută la curăţirea organismului de depuneri sau chiar la diminuarea calculilor. Nu se va folosi de către cei cu insuficienţă gravă renală sau răni renale.

Isop (Hissopus officinalis)- se pune 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml apă rece. Se încălzeşte până la punctul de fierbere. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este emolientă şi combate afecţiunile vezicii biliare. Se pot consuma perioade lungi de timp.

Lămâi (Citrus lemon)- se va tăia o lămâie, după ce se spală bine în două jumătăţi şi apoi se stoarce sucul într-un pahar. Separat se va tăia apoi pulpa şi coaja în feliuţe subţiri care se pun cu 250 ml apă. Se fierb până se moaie coaja apoi se lasă acoperit să se răcească. Se strecoară apoi peste sucul obţinut anterior. Se va consuma în fiecare dimineaţă timp de 30 zile câte un astfel de ceai.

 

Vezica biliara - tratament
Vezica biliara – tratament

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *