Tag Archives: afte bucale

Musetel o planta pentru diverse tratamente

Musetelul cel mai bun somnifer

Compozitia chimica a florilor de musetel releva o bogatie de structuri si de clase chimice: ulei volatil, principii amare, flavonozide, cumarine, acizi fenolici, poliholozid de tip I si II, fitosteroli, colina, hidrocarburi, carotenoide, vitaminele B, acizi grasi, cetoalcooli etc.

Actiunile farmacologice ale acestui complex fitochimic sunt numeroase. Astfel, musetelul este recunoscut pentru actiunea antiinflamatoare, cicatrizanta, epitelizanta, antiulceroasa, aperitica, antitoxica, antifungica, antitermica, imunomodulatoare, antialergica, analgetica, spasmolitica.

Continue reading Musetel o planta pentru diverse tratamente

Tratamente cu Afin

AFINUL

Tratamente naturiste – prevenire si tratare

Vaccinum myrtillus Fam. Ericaceae.

Denumiri populare: afene, afin de munte, afine -negre, afinghi, asine, coacă, cucuzie, pomişoare

În tradiţia populară: este preţuit pentru fructele sale dulci-acrişoare, la culesul cărora în iunie-iulie, se folosesc în multe părţi piepteni speciali.

Din afine se prepară băuturi răcoritoare şi alcoolice (sirop şi afinată) şi produse alimentare (gem, marmeladă) Sucul din fructe se folosea la colorarea vinurilor, iar în trecut se folosea la vopsitul firelor şi ţesăturilor.

În zonele montane, fructele uscate sau plămădite în rachiu se întrebuinţau în mod curent contra diareei. Din ramurile cu frunze, lăsate să se usuce, uneori în amestec cu alte plante, se preparau ceaiuri nu numai pentru diaree, dureri de stomac, crampe ci şi în boli de piept şi de inimă. În unele părţi contra diareei se făceau turte din afine şi făină din sâmburi de măsline, care se dădeau bolnavului să le mănânce, fierte în amestec cu frunze de mesteacăn, laur (Datura stramonium) şi traista ciobanului, se foloseau contra diabetului.

Continue reading Tratamente cu Afin

Tratament cu suc de afine

 

SUC  DE  AFINE

– Pentru sucuri se folosesc fructele proaspete bine spalate sau fructe uscate , care se vor transforma in pulbere , apoi se va lasa pentru 8 ore cu apa (la o cana de apa de regula se pune 4 linguri de pulbere de afine.) Fructele proaspete se prelucreaza prin presare , sau se storc cu ajutorul storcatorului de fructe. Se mai pot folosi fructe conservate prin congelare sau chear siropul de afine.

COMPOZITIE  CHIMICA : – Zaharoasa , proteine , acizi organici : citric , malic , benzoic , tartric. De asemenea , pectine , albuminoide , tanin , o substanta colorata mirtilina , antocianozide , fitoncide etc.

DINTRE  OLIGOELEMENTE : – Clor , fier , fosfor , mangan , potasiu , sulf , magneziu , calciu.

VITAMINE : – A , B , B1 , B2 , B3 , B5 , B6 , B9 , C , PP , E.

PROPRIETATI : – Are reale proprietati antiseptice , fiind indicat in toate formele de infectii , facand imposibila inmultirea microbilor.  Scade zaharul din sange , reface pereti vaselor de sange. Reface acuitatea vizuala. Scade colesterolul din organism. Dilata coronarele. Antidiareic , antiseptic urinar si intestinal. Reface circulatia deficitara. Coaguleaza mai repede sangele. Elimina viermii intestinali.

                    INDICATII :

AFTE  BUCALE : – Distruge flora  microbiana si este mult mai util decat multe alte medicamente de sinteza.

-AFECTIUNI  CORONARIENE :– – Curata arterele si venele fiind util in toate afectiunile coronare.

AFECTIUNI  DIGESTIVE : – Enterite , diaree , afectiuni intestinale care merg chear pana la colon , deoare ce nu numai ca distruge selectiv flora microbiana patologica , dar si reface tesuturile. Se vor lua cate 50ml de mai multe ori pe zi.

AFECTIUNI  ALE   ARTERELOR : – Fiind un antisclerozant de exceptie este util in : varice , arterite , scleroze , hemoragii vasculare , flebite , sechele dupa infarct.

TONIC  HEPATIC : – Seva folosi cate 50ml de trei ori pe zi.

TONIC  RENAL : – Se va lua in cura de cel putin 10 zile cate 100ml pe zi.

Continue reading Tratament cu suc de afine

Tratament Candida

Tratament naturist pentru candida

Prevenire si tratament naturist

– Usturoi – usturoiul contine o serie de compusi antifungici care distrug rapid fungii. Acesta stimuleaza functia imunitara si este benefic in tratamentul pe termen lung, pentru manifestarile candidozei cronice.

Exista doua moduri de utilizare a acestui tratament. Taiati un usturoi in jumatate si frecati zonele afectate. Acest lucru poate provoca arsuri si intepaturi. Daca reactiile sunt prea intense, taiati trei catei de usturoi si introduceti-i in jumatate de ceasca de ulei de masline pentru cel putin 24 de ore. Utilizati compozitia rezultata pe zonele afectate de pana la trei ori pe zi.

Continue reading Tratament Candida