Alergia si intoleranta alimentara

Sharing

Alergia alimentară şi digestivă tratata naturist

Prevenire si tratament naturist

Tratament: se poate foarte bine afirma faptul că această afecţiune poate fi prezentă încă de la naştere. În special mamele alergice la lapte sau ou ar fi foarte indicat să facă un tratament pentru a feri viitorul copil de această afecţiune.

Trebuie să excludă din alimentaţie atunci când este cazul: ouăle, peştele, nucile, alunele, etc, iar laptele să fie ingerat în cantitate mică şi bine fiert. De asemenea ciocolata, citricele şi roşiile pot fi folosite, dar în cantitate mai mică.

Un copil care face alergoze sau eczemă în primele săptămâni de viaţă va trebui ca laptele de vacă să nu fie introdus prea devreme, ci în general după 6 luni de alăptare la sân. Ouăle- gălbenuşul de ou fiert se va introduce de asemenea cu mare atenţie dar numai după luna a 9-a. Ciocolata, peştele, brânza nu se va da numai după un an. Carnea însă se poate da de la 6-9 luni.

tratament cu macese
tratament cu macese

 

Unele cereale (grâu, orez, orz, ovăz, secară) se pot da însă după 3 luni dar sub formă de fulgi bine fărâmaţi făcuţi în special din seminţe germinate care conţin mai multe vitamine.

Fructele în special cele de pădure care sunt foarte utile se pot da după 2 ani şi roşiile după 1 an şi jumătate, toate acestea se vor da doar treptat în cantitate mică.

Va trebui găsit alergenul care provoacă alergia deoarece numai atunci când vor fi excluşi se va putea vindeca.

Dieta de eliminare a intolerantei si a alergiei la un aliment:

Se vor putea consuma ceaiuri din următoarele plante medicinale: brustur, coada calului, coada şoricelului, măceş, năsturel, nuc, ovăz, pepene galben, ridiche neagră, trei fraţi pătaţi, turiţă mare.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de seminţe zdrobite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Năsturel (Nasturtium officinale) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Nuc (Quercus robur) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi.

Ovăz (Avena sativa) 1 linguriţă de seminţe se pun la 500 ml de apă şi se fierb până scade la jumătate apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se pot consuma sucuri din mlădiţe tinere câte 20 ml diluat la 100 ml de apă de 3 ori pe zi. În comerţ există preparate caz în care se va respecta modul de administrare indicat de producător.

Pepene galben (Cucumis melo) se indică folosirea zilnic o perioadă mai lungă a pepenelui consumat preferabil înainte de mesele principale.

Ridiche neagră (Raphanus sativus niger) Se consumă cu diferite preparate culinare sau sub formă de salate sau în amestec cu alte sucuri de legume.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Se va testa fiecare aliment în parte pentru a depista care este cel incriminat.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *