Alergie la Fungii atmosferici

Sharing

Tratament naturist pentru Fungii atmosferici

Prevenire si combatere

Fungii de pe pâine, fructe, cereale, vin şi bere, oţet, brânză, cidru sau orice băutură cu drojdie, pastramă, afumături, pot produce o sensibilitate. În cazul în care se constată sensibilitate se va reduce sau chiar elimina ceea ce produce alergia.

Mai notăm tot aici cu toate că ar trebui să fie un capitol aparte alergia la medicamente. În general aceasta poate apare după orice medicament. Singurul tratament este sistarea medicamentaţiei care a produs alergia. Adică se va determina ce medicament a produs alergia şi acesta nu se va mai administra. Nu putem să spunem care din medicamente este cel care trebuie exclus, dar se va verifica pentru fiecare caz în parte. Gravitatea acestor alergii poate fi de la cel mai banal strănut până la şocul anafilactic şi moartea. Deci se va face categoric definirea medicamentului incriminat şi excluderea lui pentru totdeauna.

Poate fi un antibiotic ca penicilina sau chiar şi aspirina sau algocalminul vinovat de alergie şi în funcţie de reacţia specifică a fiecăruia se prezenta şi gravitatea bolii.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: coacăz negru, păpădie, zmeură.

Cărbunele de lemn.

Tratamentul cu cărbune de lemn datează de mii de ani, fiind încă şi astăzi folosit în multe sate. Acţiunea sa terapeutică se bazează pe proprietăţile sale antitoxice, absorbante, calmante, cicatrizante, antispastice şi antiinfecţioase. Este indicat în intoxicaţiile cu ciuperci sau alte plante otrăvitoare, cu pesticide, etc., în afecţiunile digestive precum diareea, dizenteria, arterită, astmă bronhic, alergie, hipercolesterolemie. În uz extern se foloseşte pentru tratarea eczemelor, rănilor, gangrenei, urticariei. Este contraindicată administrarea cărbunelui celor care sufere de constipaţie.

            În cazurile de intoxicaţie se dă bolnavului 1 lingură de praf de cărbune într-un pahar cu apă, de 2-3 ori la rând. În toate celelalte cazuri se ia după fiecare masă 1 linguriţă de pulbere în 200 ml apă sau ceai de sunătoare.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: coacăz negru, păpădie, zmeur.

Modul de folosire:

Coacăz negru (Ribes nigrum)- este un macerat glicerinat din muguri şi mlădiţe de coacăz negru care este foarte util în cazul acestei afecţiuni. Se iau 30-50 picături de 3 ori pe zi.

Păpădie (Taraxacum officinale) – un preparat din rădăcină de păpădie făcut de Biophan Curtea de Argeş. Se va folosi conform indicaţiilor date de firma producătoare.

Zmeura (Rubus idaeus)– fructele sunt un adevărat medicament natural pentru combaterea alergiilor alimentare. În acest scop se poate folosi atât zmeura proaspătă cât şi uscată. Ceaiul se obţine din 40 g fructe uscate (5 pliculeţe) care se pun la 1 litru de apă clocotită: Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă câte 3 căni pe zi, pentru eliminarea simptomelor.

Mierea. Este bine să se ia o cantitate mică de miere pentru a verifica dacă există intoleranţă la miere. Pentru aceasta se va pune o linguriţă de miere la 100 ml apă şi se bea cu linguriţa în cursul întregii zile. Dacă nu apar fenomene alergice se va putea consuma zilnic miere câte 2-3 linguri de miere pe zi. La fel se va putea face cu orice produs al albinelor care sunt foarte indicate la această afecţiune.

Aloe- 750 g frunze de aloe date prin maşina de tocat cu 1,250 kg miere de albine şi zeama de la 10 lămâi sau 1,750 ml vin roşu. Se lasă la macerat timp de 10 zile. Se strecoară apoi şi se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Nu se mănâncă produse lactate în timpul tratamentului.

Vin roşu- cel mai simplu tratament este consumul vinului roşu. Se bea un pahar de 200 ml pe zi. Este bine ca acest lucru să se înceapă cu ceva înainte de apariţia sezonului care produce alergia. Se poate continua pe toată perioada. Acest vin împiedică eliminarea histaminei, adică a anticorpului produs de organism pentru apărarea de alergeni.

Fungii atmosferici
Fungii atmosferici

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *