Aveti dureri lombare si reumatice ?

Sharing

Dureri lombare, reumatism, Lombosciatica

Lombosciatica.

            Apariţia simultană a lumbago şi a sciaticii. Foarte frecventă în acest mod. Această din urmă afecţiune este cauzată de îmbolnăvirea nervului sciatic, provocată fie prin compresiunea nervului, la punctul lui de ieşire din vertebră (dislocarea vertebrei, hernie de disc), fie de către alte boli radiculare (tabes, unele neuropatii, alcoolism, diabet) Lombosciatica este caracterizată prin dureri pe faţa posterioară a coapsei, a gambei, până la degetul mare al piciorului.

Durerile se intensifică în timpul şederii, presei abdominale (defecaţie), mişcările coloanei vertebrale, dar uneori şi în mod spontan. Traiectul nervului sciatic este foarte sensibil la palpare, la extensia gambei pe coapsă, sau flexia coapsei. Lombosciatica este o boală cronică, intermitentă, uneori precedată de lombago; nu este legată de vârstă, însă apare între 30-40 ani.

            Tratamentul acestei afecţiuni naturiste este bine să se facă pentru fazele acute în spitalele de specialitate şi medicina naturistă se ocupă mai mult de cazurile cronice, deoarece consumul medicamentelor pe perioade lungi de timp produce foarte multe modificări ne dorite în organism. Prin tratamentele acestea se vor reduce considerabil cantităţile de medicamente care se iau la aceste afecţiuni.

            În cazurile în care nu este necesară intervenţia chirurgicală şi bolnavul este deja un bolnav cronic se va putea face un tratament de la sciatică care este foarte eficient.

            Se vor evita în toate cazurile eforturile fizice mari, în special ridicarea de greutăţi, mersul pe bicicletă sau în căruţă, statul mai mult în picioare sau în poziţii incomode şi pentru mult timp. De asemenea schimbarea poziţiei nu se face cu mişcări bruşte de coloană.

            Se vor evita de asemenea frigul şi umezeala care agravează boala.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: ardei, bătrâniş, cartof, cimbru, coada calului, hrean, muştar, orz, pătlăgeaua vânătă, pelin, piciorul cocoşului, trifoi roşu, urzică, varză.

Dureri lombare - Lombosciatica
Dureri lombare – Lombosciatica

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ardei (Capsicum annum) se taie ardei iute şi se pune în alcool sanitar- 50 g la 250 ml alcool. Se lasă apoi timp de 8 zile agitând des recipientul, după care se strecoară. Se pun apoi câteva picături pe o vată şi se aplică local pentru calmarea durerii şi intensificarea circulaţiei sângelui local.

Bătrâniş (Erigeron canadiensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se aplică comprese calde pe locul afectat de mai multe ori pe zi, cu scopul calmării durerii.

Cartof (Solanum tuberosum) se fierbe sau se coace şi apoi se scoate fierbinte (să nu ardă) şi se aplică pe locul dureros cât mai cald se suportă. Se pune pentru calmarea durerii.

Cimbru (Saturneja hortensis) 50 g de plantă mărunţită se pune la 250 ml alcool sanitar. Se ţine apoi timp de 8-10 zile agitând des recipientul. Se strecoară şi cu acesta se pot face frecţii locale uşoare sau comprese. Se poate pune şi în oţet alimentar cu acelaşi scop (50 g plantă- 250 ml oţet- 10 zile).

Coada calului (Equisetum arvense) se pun 2 linguri la 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot pune comprese cu ceai calde sau cataplasme cu planta tot calde. Se pot de asemenea cu o cantitate mai mare de plante (100g) să se facă şi băi în cadă.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade 50 g de rădăcină şi se pune la 250 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară. Se pot face ungeri sau chiar frecţii uşoare. Are rol în calmarea durerii şi în stimularea circulaţiei sângelui.

Muştar (Sinapis nigra) 1 linguriţă de făină se face pastă cu apă rece, se pune apoi pe o bucată de pânză şi se aplică la locul durerii. Se poate ţine în funcţie de toleranţă, până la 20 minute, după care se spală cu apă caldă local. Ajută la refacerea circulaţiei sângelui local.

Orz (Hordeum vulgare) se pun 2 linguri de seminţe la 500 ml apă şi se fierb până se moaie seminţele. Se strecoară şi cu acest lichid pus pe o bucată de pânză se fac comprese calde.

Pătlăgeaua vânătă (Solanum melongena) se taie în rondele vânăta (leguma) şi se aplică local. Se poate face de 2 ori pe zi. Se poate de asemenea încălzi în puţin ulei şi aplicat cald. Să nu ardă.

Pelin (Artemisia absinthum) se pun 2 linguri de pelin uscat şi măr4unţit la 100 ml ulei. Se încălzeşte apoi la foc şi se lasă până fierbe (eventual pe baie de apă. Se amestecă în permanenţă. Se lasă să se răcească. Când este călduţ se aplică pe locul dureros, se pansează şi se lasă aşa peste noapte. Se ţine la frigider şi se face acest lucru în fiecare seară.

Piciorul cocoşului (Ranunculus acer) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese cu scopul activării circulaţiei.

Trifoi roşu (Trifoium pratense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese, sau chiar cataplasme cu planta caldă.

Urzică (Urtica dioica)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese, băi sau cataplasme toate calde. Se mai poate face cataplasmă cu frunze de urzică fierte şi amestecate apoi cu albuş de ou. Se pun între două bucăţi de pânză. Se pune cât mai caldă local. Se pot de asemenea frunze fierte în oţet şi aplicate calde.

Varză (Brasica oleracea) se striveşte o foaie de varză cu ajutorul unei sticle pe o suprafaţă plană. Se unge apoi cu untură de porc ne sărată. Se presară deasupra zahăr şi se aplică pe locul dureros. Se înfăşoară apoi cu un fular gros. Se face în fiecare noapte.

În cazul durerilor bolnavii îşi vor monta un pat drept eventual cu o scândură sub saltea şi vor fi învăţaţi să doarmă fără pernă. În acest fel în timpul somnului coloana va fi dreaptă, lucru foarte necesar.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *