Tratament Bataturi si negi

Sharing

BATATURILE SI  CALOZITATILE PICIOARELOR

Masuri profilactice si de tratament naturist

 • Acestea se combat prin bai calde (20 de minute).
 • Se sterilizeaza pielea cu alcool si se taie batatura cu o lama de ras dezinfectata, de la periferie spre centru, avand lama paralela cu pielea.
 • Bataturile se pot preveni, evitand apasarea pe laba piciorului, prin incaltaminte lejera sau captusita cu pasla, care sa corespunda atat lungimii piciorului, cat si latimii lui, locurile sa nu fie tocite intr-o parte, iar interiorul incaltamintei sa nu prezinte incretituri.
 • Captusirea cu pasla este un bun mijloc de prevenire a bataturilor, rolul acesteia fiind acela de a face ca greutatea sa fie raspandita pe alte parti ale piciorului dureros si nu de a proteja locul dureros ca atare.
 • Basicile provocate de o incaltaminte noua se pot trata cu o banda de leucoplast aplicata pe o compresa de tifon, dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa si sapun pielea in locul respectiv. Banda de leucoplast, ce acopera basicile, se sprijina pe tesutul sanatos si trebuie lasata timp de 5 zile.
 • Daca basica s-a spart inainte de a putea aplica banda de leucoplast, se poate face un pansament cu o alifie antiseptica care se lasa timp de 4-5 zile.

Tratament Bataturi  

 • ceapa taiata in doua se coace pe o tabla la flacara de aragaz, apoi se stropeste cu otet (preferabil de mere).
 • Se aplica pe batatura, se fixeaza cu un pansament si se tine timp de 12 ore.
 • Se unge batatura cu ulei de ricin, dupa care se aplica un pansament cu propolis topit la foc.Se pune seara pe batatura un pansament cu coaja de lamaie pe care a ramas si putin miez.

Calitatile terapeutice ale uleiului de ricin

Tratament Bataturi si negi
Tratament Bataturi si negi

Pe linga proprietatile binecunoscute de laxativ si purgativ, uleiul de ricin are o diversitate de virtuti terapeutice. Acest ulei exercita o actiune benefica asupra tegumentelor – atit la nivelul epidermei, cit si al dermei.

Timp de 10-15 minute se maseaza negul (negii) cu ulei de ricin. Procedura se aplica de doua ori pe zi – dimineata si seara, pina cind tratamentul isi face efectul.

 •  Cind mucoasa ochilor este iritata si inrosita

Se picura 1-2 picaturi de ulei de ricin in fiecare ochi. Are efectul calmant si cu ajutorul vitaminei A si a altor componente, efect terapeutic.

 Uleiul de ricin are un efect de stimulare a cresterii genelor si sprincenelor , este o metoda folosita de multe vedete. Una dintre ele este Catherine Deneuve.

 •  Pentru intarirea radacinilor si cresterea parului – Se frictioneaza la radacina cu ulei de ricin. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte. A doua zi dimineata se spala bine parul si pielea capului. Tratamentul se face de trei ori pe saptamina, pina cind se obtine rezultatul dorit. Apoi, pentru intretinere, se poate aplica tratamentul de doua ori pe luna.
 •  Uleiul de ricin este recomandat in hemoroiziPentru ungerea anusului (extern), dar si cite 1-1/2 lingurita intern, pentru a avea un scaun ce nu irita si nu agraveaza hemoroizii.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *