Boli copii

Convulsii

Copii  slabi

Starea de slăbiciune se întâlneşte foarte des în perioadele de creştere ale copilului şi adolescentului.

Apare. în special, când există conflicte sufleteşti, depresiuni datorate problemelor de şcoală sau de dragoste. In multe situaţii, slăbitul constituie semnalul unei boli. Subalimentaţia, bolile infecţioase, diareea, îmbolnăvirile glandelor sau cele ale organelor ce contribuie la formarea sângelui se manifestă, în primul rând, prin slăbirea celui în cauză.

tratament boli copii
tratament boli copii

Este posibil ca, uneori, pierderea în greutate să fie provocată numai de tulburări hormonale.

Pentru tratament cu plante medicinale se recomandă:

Obligeană

Una din cauzele frecvente ale unei slăbiri rapide, cu toate că alimentaţia este bine alcătuită si suficientă, o constituie disfuncţii ale schimbului de substanţe (metabolismului).

Pentru o atare situaţie, rădăcina de obligeană se pune la înmuiat, pentru 12 ore, într-o cană cu apă rece. Apoi se încălzeşte, se strecoară, iar ceaiul obţinut se consumă şi după fiecare masă, bând numai câte o înghiţitură, ceea ce înseamnă

–   pe zi – şase înghiţituri. In nici un caz nu poate fi depăşită cantitatea de o ceaşcă pe zi. Ceaiul se va păstra cald, într-o sticlă tip termos.

Băi cu obligeană

In completarea consumului zilnic a unei ceşti de obligeană se recomandă, ocazional, băi complete cu aceeaşi plantă medicinală.

Se folosesc 200 grame rădăcini, care se pun la înmuiat în cinci litri apă rece, timp de 12 ore. Apoi, toată cantitatea de lichid se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Nivelul apei în cadă nu trebuie să treacă de zona inimii pacientului. Durata băii este de 20 de minute. Apoi nu ştergem copilul, ci îl băgăm în pat timp de o oră, aşa cum e, cu halat cu tot, ca să transpire zdravăn.

Citeste ...  Atrofia musculara

Băi cu cretisoară

Un mijloc de fortifiere a organismului la copii se obţine prin adaosul, în apa de baie, a unui extract de cretisoară.

Pentru o baie se iau 200 grame de plantă (frunze şi flori), se pun într-un vas de şase-opt litri, cu apă rece.

A doua zi, conţinutul se încălzeşte şi se adaugă în apa de îmbăiere. Durata băii este de 20 de minute. Nivelul apei nu trebuie să ajungă în dreptul inimii.

Pătlagină îngustă

O linguriţă plină-vârf cu pătlagină îngustă se opăreşte cu o ceaşcă cu apă fierbinte. Se lasă o jumătate de minut, se strecoară şi se consumă una-două căni de ceai pe zi.

Există, din nefericire, multe situaţii în care, încă de la naştere, ori ca urmare a faptului că dezvoltarea copilului dumneavoastră nu decurge normal, descoperiţi

–    mai exact spus, medicul şi investigaţiile făcute confirmă – că micuţul are un „handicap”, o „deficienţă” din naştere sau moştenită. O atare situaţie este un adevărat şoc pentru părinţi. Şi medicina este de multe ori neputincioasă. Iar handicapul poate afecta şi diminua fie dezvoltarea sistemului nervos (handicap intelectual), fie a organelor de simţ (handicap senzorial), fie a oaselor şi muşchilor (handicap locomotor) sau, şi mai rău, a două sau mai multe aparate sau organe simultan. Experienţa noastră ne-a dovedit că în cazul copiilor mongoloizi, a celor cu spasme în flexie (paralizie cu spasme) şi a celor ce fac convulsii afebrile există o serie de plante care. fie sub formă de băi, fie ca esenţe, au efecte miraculoase.

Mongolismul (sindromul Down, trizomia 21 – cum se numeşte ştiinţific afecţiunea) este o boală genetică ce handicapează pe mai multe planuri copilul (motor, mental).

Citeste ...  Rani usoare la copii

Paralizia cu spasme (spasmul în flexie – denumirea medicală) este un tip de convulsie specifică sugarului până la şase luni care, însă, este însoţită de o oprire a dezvoltării psihomotorii, fapt ce poate atrage după sine un handicap al copilului, mai ales dacă e vorba de o anomalie congenitală a sistemului nervos. Convulsiile, relativ frecvente la sugari, dar putând persista şi până la doi ani, sunt provocate, în general, de febră (convulsii hipertermice). Dacă este vorba de o criză deosebit de lungă sau dacă ele se repetă, ori dacă în familie au existat bolnavi de epilepsie, tendinţa de a face convulsii poate fi un „handicap” pentru copil şi poate lăsa urme. Mult mai rară, dar şi mai gravă, putând fi vorba de o leziune cerebrală, deci de exteriorizarea unui handicap la nivelul sistemului nervos, este convulsia fără febră (afebrilă).

lată câteva tratamente despre care n-am cuvinte destule ca să vă pot convinge cât sunt de bune în atari cazuri.

Coada şoricelului

Pentru infuzie, se opăreşte o linguriţă vârfuită cu 250 g de apă, se lasă să stea puţin ceaiul, sc strecoară şi se beau cam două căni zilnic, repartizate în patru porţii.

Băi complete cu coada şoricelului

Se fac băi generale, lăsând, peste noapte. 200 g de plante într-o găleată cu apă rece, care se dau a doua zi într-un clocot şi se toarnă în apa din cadă. Baia durează 20 de minute şi se facc o dată pc lună.

Esenţă de coada şoricelului

Florile, culese în plin soare, se introduc, fară a le îndesa, într-o sticlă, până când sc umple, se toarnă peste ele rachiu de secară sau de fructe 38-40%, se lasă să stea la cald 10 zile si apoi se unge copilul, zilnic, pc tot corpuL cu această esenţă.

Citeste ...  Aveti probleme uterine ?

Băi de şezut cu muguri (vârfuri) de molid, sunătoare, muşeţel, salvie, cimbru, coada calului, coada şoricelului

Vă recomandăm toate aceste plante pentru că au efecte foarte bune în paralizii şi spasme, iar reţeta este aceeaşi pentru fiecare specie. Se pun 100 g de plante, de cu seară. în apă rece; a doua zi apa se încălzeşte şi se toarnă în baie. Nivelul apei trebuie doar să treacă mai sus de rinichi. Baia va fi de 20 de minute, apoi copilul e băgat în pat să transpire bine timp de o oră.

Băi complete de cimbru sau de urzici

Sunt la fel de indicate ca şi cele de şezut, iar reţeta e aceeaşi, numai că se pun 200 g din planta aleasă. Procedura de baie e şi ea asemănătoare, apa din cadă trebuind să acopere aproape tot corpul copilului, dar fără să ajungă la inimă.