Crampe si dureri menstruale

Sharing

Tratamente naturiste pentru crampe menstruale

Cimbru

Se pune o linguriţă plină de plante într-o cană (250 grame) cu apa proaspăt fiartă, se lasă să infuzeze preţ de un minut şi se strecoară. Se beau două ceşti de ceai zilnic.

Pernă cu cimbru

Se umple un pui mic de pernă cu flori uscate, se coase gura pernei, se încălzeşte în cuptorul încins (fără foc), seara, înainte de culcare şi se pune pe bazin. Se lasă toată noaptea.

Depresiune

Este o tulburare a vieţii psihice, ce afectează în special starea de spirit, persoanele respective fiind triste, îndurerate, morocănoase, neatente, dis­trate. Asemenea stări, apărute în unele cazuri după naştere sau la me­nopauză, considerate a fi foarte greu de tratat, se pot vindeca foarte uşor cu plantele de mai jos.

Sunătoare

O linguriţă plină-vârf de sunătoare se opăreşte cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut, se strecoară şi se beau, înghiţitură cu înghiţitură, două până la trei căni de ceai zilnic.

Baie dc şezut cu sunătoare

Se lasă la înmuiat, timp de 12 ore, în apă rece, o găleată plină cu sunătoare proaspătă, verde – se folosesc frunzele, florile şi tulpinile. Apoi, a doua zi, amestecul se încălzeşte până la fierbere şi se toarnă în baie. Cantitatea de apă din cadă trebuie astfel potrivită încât să acopere rinichii bolnavei. Durata băii este de 20 de minute. După baie nu vă ştergeţi cu prosopul, ci îmbrăcaţi un halat de baie şi staţi în pat o oră ca să transpiraţi zdravăn. Se recomandă săptămânal o baie de şezut şi, în celelalte zile, câte o baie de sunătoare la picioare.

Baie generală cu cimbru

Se umple o găleată de şase-opt litri cu plante verzi de cimbru sau se pun în ea 200 grame de cimbru uscat. Se adaugă apă rece până când vasul se umple şi se lasă plantele să se înmoaie timp de 12 ore. Apoi, a doua zi, amestecul se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă în baie. Cantitatea de apă din cadă va fi astfel potrivită încât inima bolnavei să rămână deasupra apei. Durata băii este de 20 de minute. După baie se va îmbrăca un halat gros, pluşat şi se va sta în pat încă o oră, pentru a transpira din plin.

Cicoare

O linguriţă plină-vârf de rădăcină de cicoare se lasă la înmuiat, tip de 12 ore, într-o ceaşcă cu apă rece. Apoi se încălzeşte amestecul şi se strecoară. Pe durata unei zile se vor bea două căni de ceai. Este practic să se păstreze întreaga cantitate zilnică într-un termos.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *