Cum tratam naturist bolile digestive ?

Sharing

Bolile digestive; mặrarul verde are darul de a neferi de indigestie, hipoaciditate sau balonare, este folositor şi în colite întrucât substanţele aromate împiedicặ dezvoltarea bacteriilor în intestin. Se va consuma mâncare condimentatặ cu mult mặrar sau salatặ de mặrar, cu ulei de mặsline şi suc de lặmâie, iar vara se adaugặ şi roşii.  

Bolile de stomac: se pot trata cu şroturi de legume, pentru lecuirea tractului gastro – intestinal şi în mod special al stomacului. Şrotul de legume şi fructe – partea care rặmâne dupặ stoarcerea legumelor.

Digestie dificilă; din coji de pară se face o infuzie, se poate bea după mese.

Durere stomac; Almagel şi Antacid tablete, au reglat pH – ul stomacului

Indigestie sau anaciditate ;rădăcină de boz cât o unghie mică se mestecă pe stomacul gol cu un sfert de ceas înainte de masă.

Infuzie de smirnă, (1 – 2 bobiţă de smirnă, se pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o jumătate de oră, se va topi şi va pluti la suprafaţă, va împrumuta din aroma ei şi proprietăţile ei terapeutice apei.), 2 – 3 linguriţă, cu un sfert de ora înainte de a mânca şi la câte va minute după ce am mâncat. Are efecte puternice asupra digestiei, pe care o normalizează. Se va folosi smirnă procurată numai de la farmaciile şi magazinele naturiste.

Diaree, colita, giardia; tratament 7 zile, 50 – 100 pic. tinctură de muguri plop negru (vezi cap), pe pâine prăjită.

Peste 100g. afine se toarnă 1 litru de votcă, se macerează 2 săptămâni, se ia 15 – 20g.

boli digestive
boli digestive

 Diaree cronică funcţională; se adună 10 – 15 nuci verzi ca pentru dulceaţă, se dau prin maşina de tocat, se pun într-un borcan şi se adaugă aceeaşi cantitate de zahăr, se lasă la macerat 2 – 3 zile amestecându-se. Din acest preparat se ia 1 linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Preparatul este foarte puternic, scaunul se opreşte imediat, dacă boala este mai veche se mai ia câte o linguriţă, dar cu grijă pentru că produce constipaţia. Produsul se poate păstra la rece  mult timp fără să se altereze.

Eridiarom, medicament, 3 – 4 tab./zicu puţin ceai.

 Ulcer gastroduodenal  sau hiperaciditate ; flori de salcâm uscate se macerează 3 linguri într-un litru de apă jumătate de zi. Se bea o cană pe zi

 Ulcer; cure de 3 săptămâni în perioada de criză , toamna si primăvara,   pulbere de muguri plop negru, 1 linguriţă de 3 ori/zi, pe stomacul gol.

Ceai din scaiul măgăresc, o linguriţă fiartă în 250 ml. Apă

Coada calului, vezi hiperaciditatea.

Medicamentul Pepstat 380 healthy stomach formula, se gặseşte pe internet şi costa în jur de 20$ 90 pastile, care ajung pentru o lunặ. Produsul este natural, dintr-o planta sud – americanặ, nu are contraindicaţii. Conţine enzime care ajutặ digestia, tranzitul intestinal, arsurile, hipo şi hiperaciditatea.

Extract din muguri de smochini, de 3 ori/zi timp de 2 luni, împreunặ cu apilarnil 2 capsule /zi şi ulei de cặtinặ – 20 pic de 2 ori/zi, toate pe stomacul gol

Bai cu cimbru in tulburarile metabolice

Infuzia de cimbru se bea asemenea unui ceai in cazul unei digestii proaste, in cazul insuficientei renale, dar si ca mijloc de curatare a singelui, ca diuretic si fortificant stomacal. Doza este de 10-15 grame de planta la un litru de apa fierbinte. Cimbrul este folosit cel mai mult in amestec cu alte plante medicinale. Extern, cimbrul este folosit pentru baile aromatice in cazul afectiunilor insotite de tulburari ale metabolismului si, mai ales, in practica medicala pentru copii. Infuzia de cimbru (60 de grame de planta la un litru de apa fierbinte) este recomandata pentru comprese si spalaturi in cazul in care aveti ochii inflamati.

Radacinile de angelica imbunatatesc digestia

Radacinile de angelica se folosesc ca mijloc aromatizant, dar si pentru imbunatatirea digestiei si in afectiunile stomacale si intestinale. In medicina populara, radacinile de angelica sint recomandate ca mijloc diuretic si sudorific. In aceste scopuri se folosesc infuziile, decocturile sau tincturile din aceasta planta. Pelinul este folosit atit de medicina populara, cit si de cea stiintifica. Cele mai importante substante cu proprietati terapeutice existente in aceasta planta sint considerate uleiul eteric de pelin si substantele amare.

Pentru uz intern, pelinul este recomandat sub forma de praf, tinctura in alcool si decoct. Este foarte indicat pentru imbunatatirea digestiei, pentru imbunatatirea activitatii tubului intestinal si pentru cresterea poftei de mincare. Extern, pelinul este recomandat sub forma de comprese in cazurile de fracturi, dar si pentru clisme impotriva viermilor intestinali. Nu trebuie sa faceti abuz de pelin, mai ales in cazurile de anemie. Folosirea continua si peste masura a pelinului, chiar si in doze mici, poate provoca halucinatii, convulsii.

Digestia poate fi normalizata si prin consumarea de otet de mere. Atentie, caci otetul de struguri poate fi daunator in afectiunile digestive.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *