Flebita tratata naturist

Sharing

Prevenire si tratament naturist

Flebita poate fi prevenită pe cale naturala

Flebita este o boală care constă în inflamarea pereţilor unor vene, care antrenează o coagulare anormală a sângelui la acest nivel, şi apoi formarea unui cheag de sânge, care se poate deplasa către plămâni, producând obstrucţia circulaţiei sângelui la acest nivel.

Această complicaţie este destul de frecventă şi destul de gravă.

Din această cauză este foarte important să se depisteze încă de la debutul său. De asemenea diagnosticul trebuie foarte bine precizat. Dacă se ţine cont numai de aspectul clinic (înroşirea, încălzirea zonei respective, umflarea pulpei piciorului) medicul se poate păcăli în jumătate din cazuri. De aceea este indispensabilă efectuarea examenelor complementare (analiza de sânge, flebografie, echodoppler) în primele 24 ore de la apariţia simptomelor.

Multe persoane prezintă mici anomalii de coagulare, care cresc vâscozitatea sângelui, şi favorizează apariţia cheagurilor.

În ultima vreme aproximativ jumătate din populaţie prezintă anumite anomalii în ceea ce priveşte circulaţia venoasă a sângelui, dar dintre acestea nu toţi fac flebită. Dar în caz de situaţii favorizante (alăptat prelungit, imobilizare cu ghips) riscul este multiplicat de 5 ori.

Dacă o femeie tânără face o flebită fără o cauză evidentă, medicul solicită un bilanţ de hemostază (analiză de sânge) şi la alţi membri de familie, deoarece adesea aceste anomalii sunt ereditare. Aceasta permite apoi o supraveghere mai bună şi mai atentă a persoanelor cu risc în timpul unor intervenţii chirurgicale, sau la femei, în timpul sarcinii.

Tratament.

O dată confirmată, flebita trebuie tratată de urgenţă. În primul rând trebuie distrus cheagul. Această distrugere începe prin injecţii sub-cutanate, urmate de comprimate, de 2 ori pe zi. Tratamentul se face ambulatoriu, spitalizarea fiind rezervată doar pentru cauzele mai dificile.

Purtatul ciorapilor elastici sau a colanţilor este indispensabilă. Aspirina trebuie evitată în timpul tratamentului cu anticoagulante, datorită riscului de sângerare.

Tratamentul cu anticoagulante trebuie urmat trei luni şi în acest timp trebuie să se facă periodic analize de sânge.

De asemenea femeile care fac tratament hormonal de substituţie la menopauză, trebuie să întrerupă acest tratament în timpul administrării anticoagulantelor.

În cazul pilulelor contraceptive, acestea trebuie întrerupte în timpul tratamentului contra flebitelor.

Sfaturi pentru a evita flebita.

  1. Mergeţi pe jos cel puţin 20 minute pe zi.
  1. Nu fumaţi.
  2. După o operaţie sau după naştere, nu staţi timp îndelungat în pat, ci faceţi câţiva paşi aşa cum vă recomandă medicul.
  3. Dacă efectuaţi o călătorie mai lungă de 5 ore, din oră în oră trebuie să vă ridicaţi şi să mergeţi câţiva paşi, beţi apă suficientă şi purtaţi ciorapi de contenţie.
  4. Nu lăsaţi kilogramele să se acumuleze.

FLEBITA.

            Inflamaţia unei vene datorită agenţilor infecţioşi, toxici sau traumatici poartă denumirea de flebită. Infecţia venei pleacă de obicei de la o rană, de la o infecţie locală a pielii sau de la o infecţie generală. Mai frecvent flebita se observă la venele superficiale sau profunde ale membrelor superioare sau inferioare.

 De multe ori inflamaţia venelor este o complicaţie a varicelor infectate (varice ale gambei, varice hemoroidale, etc).

La locul inflamaţiei pielea este roşie, fierbinte, uneori prezintă un edem. Bolnavul acuză o durere permanentă, care nu mai poate permite mişcarea membrului respectiv. Concomitent pot fi prezente frisoanele, febra, starea generală rea, etc. Dacă boala nu se tratează de la început pot apare complicaţii ca tromboflebita (astuparea venei cu cheaguri de sânge) sau infecţia se poate răspândi şi în sânge

Flebita tratament
Flebita tratament

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *