Guturaiul se vindeca

Aburii de ceapa vindeca guturaiul

Doua linguri de ceapa taiata marunt se pun in 50 de mililitri de apa calduta, se adauga o jumatate de lingurita de miere, se lasa la infuzat 30 de minute. An cazul nasului infundat se picura in nas cite trei-cinci picaturi din aceasta infuzie. Opt-zece cepe taiate marunt se fierb intr-un litru de lapte fierbinte pina cind se inmoaie, apoi se adauga un pahar de miere. An cazurile de angina se ia cite o lingura din acest decoct o data la o ora pe parcursul zilei. An aceste cazuri se poate face gargara cu un amestec de apa, suc de ceapa si sare de bucatarie.

An caz de tuse se curata doua cepe de dimensiune medie, se adauga un sfert de pahar de zahar, trei-patru pahare de apa si se fierb pina se obtine un sirop gros. Se ia cite o lingura la fiecare trei ore. An caz de anghina si abcese se fac inhalatii cu aburii emisi de acest amestec. Durata tratamentului este de 30-40 de zile, iar dupa o luna de pauza, se repeta terapia. Inhalarea aburilor de ceapa vindeca de asemenea guturaiul.

Ca mijloc de inhalare, terciul din ceapa tocata sau din frunze de ceapa este activ doar proaspat pregatit, timp de 0-15 minute, dupa aceea actiunea sa bactericida inceteaza in contact cu aerul. An caz de gripa, in popor se folosesc asa-numitele tampoane cu ceapa: se da pe razatoare repede o ceapa, se impacheteaza apoi ceapa intr-o bucata de tifon si se pune cite 15 minute in nari dimineata, la prinz si seara.

Citeste ...  Aerofagie sau ingitirea de aer in exces

Ceapa proaspata se pune pe rani, arsuri, in cazul celor cu puroi. Sucul de ceapa si usturoi (in proportia 1:3) se foloseste pentru inhalatii in cazul afectiunilor organelor respiratorii: bronsite, laringite, traheite. Pentru o inhalatie este nevoie de 2 mililitri de solutie. Ampotriva hemoroizilor se coace o ceapa, se curata, se taie marunt, se pune intr-un tifon si se aplica pe locul dureros. Ampotriva impotentei poate fi folosita ceapa atit proaspata, cit si sub forma de infuzie: doua-trei cepe taiate marunt se pun in 400 de mililitri de apa, se beau cite 100 de mililitri de infuzie de trei ori pe zi.

guturai tratament naturist
guturai tratament naturist

Guturaiul.

Prevenire. Fiind o boală contagioasă este bine să prevenim aceasta cu câteva metode simple:

            -Aerisiţi permanent locuinţa. Viruşilor le place aerul închis.

            -Evitaţi încălzirea excesivă şi puneţi vase cu apă pe calorifere pentru a umidifica aerul.

            -Spălaţi-vă des mâinile, pentru că şi de pe mâini se poate lua acest virus, mai ales atunci când veniţi în contact cu persoanele infectate şi daţi mâna cu ele.

            -Întăriţi-vă sistemul imunitar.

Tratament:

Apa. Faceţi o gargară cu apă sărată la primele simptome ale guturaiului şi apoi puneţi un ceai cu multă lămâie şi miere din plantele de mai sus şi beţi-l cald ca metodă de prevenire.

-Faceţi o baie fierbinte la primele semne, apoi intraţi în pat şi înveliţi-vă pentru a transpira.

-Beţi ceaiuri din plantele de mai jos care vă vor ajuta să transpiraţi. Se pot îndulci cu miere dacă nu aveţi contra indicaţii în acest sens şi se pune suc de lămâie.

Citeste ...  Clementinele fructe bune pentru raceala si imunitate in sezonul rece

-Luaţi vitamina C în doze mari din fructe proaspete.

-Dacă vă simţiţi capul greu faceţi inhalaţii cu plantele de mai jos, în special cu muguri de plop sau ciuboţica cucului, muguri de pin, etc.

Se poate trata cu următoarele plante medicinale: ardei iute, brad, brâncuţă, busuioc, busuioc sălbatec, ceapă, cimbru, ciuboţica cucului, coacăz negru, echinaceea, eucalipt, fenicul, ghimber, hrean, iasomie, isop, lămâi, mentă, omag, pin, porumb, plop negru, roiniţă, salcie, salvie, schinduf, smochine, soc,  talpa mâţei, tei, ţintaură, unguraş, usturoi,  varză.

Modul de folosire al plantelor medicianale.

Ardei iute (Capsium anuum)– dacă vi se înfundă sinusurile consumaţi ardei iute şi vi se vor desfunda imediat.

Brad (Abies alba) se pun muguri de brad mărunţiţi 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb 0 minute. Se inspiră pe nas aburii calzi. Se acopere apoi se strecoară şi ceaiul se bea cald cu miere de 2-3 ori pe zi. Se poate pune de asemenea suc de lămâie în acest ceai care ajută şi la calmarea tusei. Există la magazinele naturiste esenţe care se pot folosi la inhalaţii sau chiar la băi.

Brâncuţă (Sisymbrium officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Ajută la dureri de gât.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Este indicat fiind un bun dezinfectant şi un excelent calmant digestiv.

Citeste ...  Calculi Biliari si Renali

Busuioc sălbatec (Prunella vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Ajută la dureri de gât. Are principii antibiotice în el.

Ceapă (Alium ceppa) se consumă ceapă deoarece conţine o serie de principii antibiotice care ajută la vindecarea afecţiunii cât şi o serie de principii care ajută la desfundarea nasului. Se poate face suc de ceapă cu miere care se ia cu linguriţa pentru calmarea tusei.

Cimbrul (Saturneja hortensis)- Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere. Are principii antibiotice puternice care ajută la distrugerea germenilor patogeni. Este un bun antiseptic.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate folosi şi planta mărunţită 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat să se folosească îndulcit cu miere. Are principii antibiotice puternice care ajută la distrugerea germenilor patogeni. Este un bun antiseptic. Ajută şi la calmarea durerilor sau chiar a nervilor fiind totodată şi un calmant nervos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *