Impotenta

Sharing

 

Impotenţă Prevenire si tratament naturist

Se deosebesc două categorii de impotenţă:

1  – incapacitatea bărbatului de a săvârşi actul sexual (incapacitate de copulaţie);

2  – şi  incapacitatea bărbatului de a „concepe” un copil (incapacitate de procreare).

După 45-50 de ani, potenţa sexuală se diminuează şi rapid şi evident. Impotenţa absolută este însă mult mai rară

Incapacitatea de săvârşire a actului sexual se exteriorizează prin lipsa erecţiei, ori o ejaculare rapidă, sau absenţa orgasmului. Pentru toate aceste tulburări din timpul actului sexual pot fi răspunzătoare cauze diferite: o tumoră nedescoperită, sau alte boli ale aparatului genitourinar, chiar existenţa unui polip cât de mic pe uretră poate genera simptome dintre cele mai grave şi neplăcute; o îngustare a uretrei, datorată unor răni, sau blenoragiei, precum şi o strâmtorare a prepuţului, duc în general la eşecul actului sexual; dezechilibrele hormonale, fie de sine stătătoare, fie apărute în cadrul sau ca urmare a altor afecţiuni, constituie alţi factori ce contribuie la instalarea impotenţei.

Barbat bine
Barbat bine

Consumul de alcool, în speranţa că va ajuta la înlăturarea temerilor, angoaselor, are, de obicei, în viaţa sexuală, un efect opus; comportamentul afectiv al bărbatului, brutal sau primitiv, lipsa de delicateţe şi rafinament, ca să nu mai vorbim de lipsa de experienţă, toate pot duce la ratarea actului sexual. Iar câteva ratări repetate sunt un „început” pentru instalarea impotenţei. Şi, în asemenea situaţii, nici consumul de alcool, nici substanţele afrodisiace (care sunt stimulentele „bărbăţiei”!) nu pot contribui la creşterea excitabilităţii, a potentei sexuale. Teama de a „rata” – cauză de factură psihică -, care este de departe cea mai frecvent vinovată de incapacitatea de copulaţie, poate fi combătută numai prin învingerea acestor stări de frică.

Dorinţa de „recorduri la pat” este neavenită. Numai cine este cinstit cu propria-i persoană şi cu partenera, se va elibera dintr-o asemenea stare şi va găsi drumul spre o viaţă sexuală echilibrată şi plăcută. Dar una din cauzele psihice majore ale impotenţei este şi stresul profesional. El generează, în primul rând şi de cele mai multe ori, ejacularea precoce care, în atare situaţii, se produce imediat după erecţia penisului, ori chiar simultan cu aceasta. într-un asemenea caz, desfăşurarea în condiţii normale a actului sexual devine imposibilă. Dar nu e mai puţin adevărat că şi existenţa unor mici noduli (polipi) pe uretră poate avea aceleaşi consecinţe. Dacă însă nu sunt cauze organice, este necesară intervenţia psihiatrului, singurul capabil să „le găsească”, cercetând comportamentul psihoafectiv şi psihosocial al pacientului.

Cealaltă formă a impotenţei, sterilitatea, nu are nimic comun cu cele descrise mai sus. In acest caz, actul sexual decurge normal. Pentru a stabili cauza, trebuie ca sperma să fie analizată microscopic. în cazul apariţiei impotenţei sexuale, alcoolul şi tutunul au o influenţă negativă şi se recomandă a se renunţa în totalitate la ele. Mijloace de tratament cu plante medicinale:

Creţişoară

O linguriţă plină-ochi cu creţişoară se opăreşte cu o cană de apă fierbinte, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se beau patru căni de ceai pe zi.

Esenţă de traista ciobanului

Plantele proaspăt culese se spală bine şi se mărunţesc, apoi se introduc într-o sticlă, iar peste ele se toarnă alcool rafinat de 38-40%. Sticla va sta timp de două săptămâni într-un loc călduros. Cu esenţa de traista ciobanului astfel obţinută se fricţionează zona abdominală, de câteva ori pe zi, până când „ratările” dispar sau măcar se răresc.

Esenţă de brânca ursului

Se culeg frunze şi tulpini de brânca ursului, se taie mărunt şi se introduc într-o sticlă. Se toarnă peste ele alcool rafinat de 38-40% şi se lasă două săptămâni la loc călduros. Din esenţa astfel obţinută se vor lua, zilnic, de două ori, câte 30 de picături, împreună cu ceaiul de creţişoară.

Din antichitate si pana azi, nenumarati savanti, medici ori simpli vraci au cautat elixiruri care sa prelungeasca tineretea si vigoarea barbatilor pana la varste impresionante. Rezultatul a fost un patrimoniu urias de remedii, care, daca ar fi cunoscute, fara indoiala ca ar umbri cu eficienta lor sofisticatele pilule care se comercializeaza acum in farmacii. Din multitudinea de leacuri si tratamente pentru barbati, am ales doar cateva, pe care vi le prezentam foarte pe scurt in continuare.

         Contra impotentei vasculare (produsa de “astuparea”, cu varsta, a vaselor de sange care iriga zona genitala) – Prima masura care trebuie luata este renuntarea rapida la carne, grasimi (mai ales prajite) si tutun, care sunt principalele generatoare de probleme vasculare. Ca tratament suplimentar, exista anumite plante care produc o dilatare a vaselor de sange din zona genitala. Una dintre aceste plante este branca-ursului (numita si crucea-pamantului) – Heracleum sphondylium. Din radacinile si semintele acestei plante se face o plamada in rachiu: peste 10 linguri de planta tocata se toarna jumatate de litru de rachiu tare. Se lasa la macerat 14 zile, dupa care se filtreaza. Se iau una-doua lingurite de trei ori pe zi si de cate ori este nevoie. Nu se supradozeaza.

         Contra impotentei hormonale (produsa de atrofierea glandelor sexuale) – Se face in paralel o cura cu alimente intaritoare si reintineritoare: polen de albine (2 linguri pe zi), laptisor de matca, suc de telina (frunze si radacina), miezul alb al samburilor de caisa (se consuma in cantitati mici), icre de peste, galbenus de ou fecundat.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *