Infectiile vindecate naturist

Sharing

Infectii vindecate pe cale naturala

Decoctul de usturoi – recomandat impotriva infectiilor

Decoctul de usturoi se distinge prin aceea ca prin pregatire se pastreaza sarurile minerale. Puneti intr-un vas emailat doua pahare de apa si puneti vasul la foc mic. Cind apa incepe sa fiarba, adaugati o lingurita de usturoi. Dupa citeva minute luati vasul dupa foc, lasati sa se raceasca, apoi strecurati.

Decoctul de usturoi este un medicament destul de puternic, de aceea nu trebuie sa beti mai mult de o jumatate de pahar, la un interval de patru-cinci ore. Acest decoct este foarte indicat impotriva infectiilor, inflamatiilor. Infuzia de usturoi nu se fierbe.

Cateii de usturoi taiati marunt se pun intr-un vas si se acopera cu apa fierbinte, apoi se pune capacul si se infasoara vasul cu un prosop. Dupa o ora se strecoara. Infuzia aceasta este foarte recomandata pentru clismele purificatoare.

Infecţia.

Înmulţirea microbilor patogeni într-un organism cu îmbolnăvirea organului respectiv.

infectii vindecate naturist
infectii vindecate naturist

Infecţia aparentă sau boală infecţioasă sau fără îmbolnăvirea lui.

Infecţia inaparentă- Pentru producerea infecţiei microbii (provenind dintr-un izvor de infecţii reprezentat de omul bolnav sau animalul bolnav) prin intermediul unei căi de transmitere (contact direct, apă, alimente, insecte) pătrund în organism la nivelul unei porţi de intrare (cavitatea nazo-faringiană, tubul digestiv, piele, mucoase, sânge=. Pentru ca microbii să poată produce infecţia trebuie să fie virulenţi (să posede o capacitate ridicată de înmulţire în ciuda imunităţii organismului) sau organul să fie debilitat. Nu orice pătrundere a unui microb patogen în organism este deci urmată de infecţii.

            După natura microbilor infecţia poate fi bacteriană (prin bacterii) micotică (prin ciuperci) Rickettsiană (prin rickettsi)) virală (prin virusuri filtrante).

            Combaterea infecţiei se face prin stimularea imunităţii cu vaccinuri , administrare de seruri şi medicamente cu acţiune antiinfecţioasă (în special sulfamide şi antibiotice).

Tratament:

Se poate consuma miere şi sucuri de legume şi fructe în orice cantitate.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, arnică, brad, brâncuţă, caise, căpşuni, cerenţel, cimbru, ciuboţica cucului, coacăze, coada racului, coada şoricelului, conopida, fenicul, gălbenele, gorun, hamei, hrean, iarbă neagră, iasomie, ienupăr, isop, lămâi, linariţă, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, năprasnic, nuc, osul iepurelui, pătlagină, pătrunjel, pelin, piersici, pin, plop negru, portocale, prune, salcie, scai vânăt, smochine, struguri, strugurii ursului, tătăneasă, traista ciobanului, usturoi, zmeură.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtllus) se vor folosi frunzele care conţin suficient tanin pentru a avea o acţiune antibiotică foarte puternică. Se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Arnică (Arnica montana) cu toate că este o plantă toxică internă se foloseşte în tratamentul infecţiei urinare, însă cu mare grijă. Conţine materii tanante, acid galic, inulină, răşină, etc. Lucru ce-o face foarte utilă în tratamentul afecţiunilor renale şi în special al infecţiilor cu diferiţi agenţi patogeni pe care-i distruge şi face imposibilă înmulţirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Se poate de asemenea folosi tinctura care există în magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Brad (Abies alba) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, răşină. Se pune 1 linguriţă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni de ceai din acesta sau extern se aplică spălături sau comprese cu cantitate dublă de plantă. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Brâncuţa (Sisymbrium officinale) Se indică în litiaze urinare şi în infecţi urinare datorită compoziţiei sale. Se foloseşte planta proaspătă din mai-septembrie, după care se pot utiliza cu mare succes seminţele. O linguriţă de plantă proaspătă se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Caise (Armeniaca vulgaris) se vor consuma fructele crude sau sub formă de sucuri zilnic, pentru multele vitamine care le au. De asemenea se mai pot consuma uscate şi apoi puse la muiat 8-0 fructe pentru 2 ore. Acestea se indică celor care mai sufere şi de constipaţie. În plus se mai poate să se spargă sâmburii şi să se consume zilnic 5-0 seminţe în cursul zilei. Nu se depăşeşte această cantitate conţinând pe lângă vitamina B 17 şi acid cianhidric care este o otravă.

Căpşuni (Fragaria viridis) se vor consuma fructele acestea sub formă de fructe proaspete sau suc proaspăt obţinut, în orice cantitate. Atenţie însă la cel alergici. Conţin foarte multe vitamine şi enzime.

Cerenţel (Geum urbanum) conţine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atât la infecţii urinare cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de rizom mărunţit la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 0 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi. Este şi un bun antibiotic şi astringent.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are un bun efect antibiotic.

Ciuboţica-cucului (Primulla officinalis) se folosesc atât rădăcinile cât şi planta. Rădăcina este mult mai activă conţinând mai mulţi glicozizi fenolici. Se poate folosi: a) planta- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 0 minute după care se strecoară. B) Rădăcina şi rizomii- se va pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 0 minute, după care se strecoară. Se pot consuma din oricare din cele două tipuri de ceai 3 căni pe zi.

Coacăze negre (Ribes nigrum) se indică folosirea fructelor acestea crude sau sub formă de suc proaspăt. În cazurile în care nu se poate obţine proaspăt se va consuma sub formă de ceai din fructe uscate. 1 linguriţă de fructe zdrobite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 0 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate aplica o compresă dar se foloseşte mai mult intern pentru multele vitamine care le au, în special cele proaspete. Se mai poate folosi chiar şi siropul. Se indică chiar şi în cazurile în care se face chimioterapie (la cancer, etc) pentru efectele care le are asupra organismului, ajutând să fie mai bine suportat tratamentul.

Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Este astringentă şi dezinfectantă, antiinflamatoare.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *