Insomnii rebele

Sharing

Insomniile tratate cat se poate de naturist si eficient

Toata lumea se confrunta cu momente sau cu perioade de insomnie ori de somn perturbat. Agitatia, teama, grijile materiale ori problemele sufletesti pot provoca crize grave de somn. Si bolile pot duce la insomnii: durerile fizice, tensiunea arteriala redusa, astmul, dereglarile hormonale, depresiile sunt dusmani redutabili ai noptilor linistite.
Nu exista o regula in ceea ce priveste durata obligatorie de somn: fiecare individ are orarul sau. Sugarii si unii adolescenti pot dormi pana la 2 ore pe zi, in vreme ce varstnicii se multumesc adesea cu cinci sau sase ore de somn pe noapte.


Somnul comporta doua faze: somnul profund si somnul paradoxal, caracterizat prin miscarea rapida a ochilor sub pleoape, cand de obicei se instaleaza si visele. Pentru ca un om sa se trezeasca a doua zi dimineata proaspat si odihnit trebuie sa strabata obligatoriu aceste faze.
Lipsa somnului provoaca iritabilitate, ineficienta profesionala, incapacitatea de a ne concentra. Din fericire, organismul are forta de a recupera o perioada de insomnie ceva mai indelungata. Mai multe nopti prost dormite se “repara” o singura data, printr-un somn profund de 0-2 ore.

insomnia tratata naturist
insomnia tratata naturist

Anumiti insomniaci ajung in stari de iritare nervoasa atat de accentuate, incat nu mai reusesc sa se destinda suficient pentru a putea adormi. In acele conditii se creeaza un cerc vicios de surmenaj si de insomnie si subiectii se epuizeaza total.
Pentru a sistematiza mai bine problema “nesomului”, care adesea devine boala, am conceput-o sub forma de intrebari.

•Cand se poate vorbi despre dereglari ale somnului?
Medicul ar trebui consultat atunci cand:- ne trebuie o ora ca sa adormim;
– dormim mai putin de 6 ore (desi simtim nevoia de mai mult somn);
– ne trezim noaptea de cel putin doua ori;
– incepand cu ora 4 dimineata, nu mai putem adormi.

•Dereglarile acestea sunt ereditare?
Da. In proportie de 70% “structura de somn” este conditionata de gene.

•Lipsa de somn dauneaza sanatatii?
Daca dureaza mai mult de 4 luni, da. Memoria, creativitatea, inteligenta sufera. Suntem mai predispusi la infarct, iar sistemul imunitar slabeste.

•Insomnia poate fi cauzata de vreme sau de Luna?
Este posibil. Luna influenteaza magnetismul pamantului. Pe luna plina, persoanele sensibile nu pot sa doarma. Dar sunt si altele, al caror somn este influentat de vant sau de zonele de presiune mica.

•Barbatii dorm mai bine?
Da. Femeile au de furca atat cu responsabilitatile duble care le incumba (serviciu+familie), cat si cu modificarile hormonale.

•Sforaitul este periculos?
Cel “normal” este “doar” suparator. Zgomotul atinge pana la 80 de decibeli (corespunde celui facut de un aparat electric de tuns iarba). Cel mai “sonor” sforaie barbatii trecuti de 0 de ani, cu surplus de greutate si dupa ce consuma alcool. In schimb, apneea este o boala de temut. In cazul ei, sforaitul este doar un simptom. Persoanele atinse de aceasta boala sufera – in timpul somnului – de intreruperi de respiratie de cel putin 0 secunde. (Trebuie consultat neaparat un medic!)

•Cand sunt utile somniferele?
Numai in situatii acute de criza (la indicatia medicului!). Pentru ca “micutele remedii” nu reduc numai nervozitatea si insomniile, ci si buna dispozitie, placerea si disponibilitatea de a asimila. In plus, ele provoaca dependenta si produc – dupa putin timp – dereglari ale somnului.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *