Lacrimare, ochi umflati

Afectiuni oftalmologice tratate naturist

Continutul globului ocular este format din umoarea apoasa, cristalinul de forma unei lentile biconvexe si corpul vitros care este o masa gelatinoasa intre cristalin si retina. Lichidele din globul ocular exercita o tensiune intraoculara de 20-22 mm Hg. Cresterea tensiunii determina tulburari in circulatia vaselor ce iriga retina, ducand la alterari ale acestora si scaderea vederii (glaucom). Celulele din retina contin vitamina A. Lipsa vitaminei A din alimentatie duce la scaderea vederii. Acomodarea vederii la distanta se face prin capacitatea pe care o are cristalinul de a-si modifica curbura.

Tulburarile acomodarii la distanta se pot produce in plus sau in minus, dupa cum urmeaza:

Miopia este un viciu de refractie in care razele luminoase se reunesc in focar situat inaintea retinei.
Hipermetropia la care razele luminoase se reunesc inapoia retinei.
Astigmatismul, la care razele luminoase venite paralele nu se reunesc niciodata intr-un focar unic. Imaginile apar deformate, se confunda obiectele, nu se vede bine nici la distanta. Pentru a vedea un obiect individul isi roteste capul in atitudini nefiresti (intors pe o parte etc). Literele se confunda, ochiul oboseste. Cauza este diferenta de curbura a ochilor. Corectia se face cu lentile speciale.
Presbitia nu este o boala ci un atribut al batranetii.

 Lacrimarea

Tratament naturist

Pentru a scapa de aceasta stare extrem de neplacuta, se amesteca 10 gr silur, 20 gr odolean, 15 gr cuisorita (albeata, cerentel, cerculet), 20 gr flori de liliac, 10 gr cretisoara, 20 gr musetel, 10 gr virant (ruta). Se iau 15 gr de amestec la 1 l apa, se lasa pe timpul noptii la macerat, iar a doua zi se incalzeste pana la punctul de fierbere, se lasa sa stea 3 minute, apoi se uda o bucata de panza in solutie si se aplica pe ochii inchisi timp de 1 ora, de mai multe ori pe zi.

Citeste ...  Tratamentul naturist al polipilor

Ochi umflati

Daca exista o parte a fetei care tradeaza surmenajul, insomnia si trecerea inexorabila a timpului, aceasta este reprezentata de pleoape.
Daca pleoapele incep subit sa se umfle, iar acest efect dureaza mai multe saptamani sau luni, este indicat a se consulta un medic oftalmolog. Edemele pleoapelor pot fi cauzate de diverse afectiuni, cum ar fi:
1. Alergia: una dintre cele mai frecvente cazuri. in acest caz umflarea pleoapelor este insotita de mancarimi, roseata si senzatia de “nisip in ochi”. Cauza poate fi locala (datorita unor cosmetice, a fumului, ojei), sau generala (datorita unei alergii alimentare).
2. Conjunctivita: numita popular “urcior”, este datorata unui microb si apare ca rezultat inflamatia pleoapei. Cu ajutorul picaturilor de Colir, sau a unguentelor cu antibiotice, acesasta inflamatie trece in cateva zile.
3. Boli renale sau tiroidiene: sun cazuri mai rare, numai medicul fiind cel care va stabili un diagnostic.

Tratament naturist

Inflamatia pleoapelor poate fi provocata de o proasta digestie sau de plans indelungat. Chiar si dupa o noapte de somn ochii au nevoie de revigorare. Pentru a scapa de “ochelarii negri” care camufleaza pleoapele umflate, se recomanda urmatoarele retete:
*Ceaiul negru, bogat in tanin, “trage” apa care stagneaza in tesuturi. Cel mai bine este sa se aplice pliculete de ceai, dupa ce au fost cufundate in apa incalzita, racite putin, direct pe pleoapele inchise.
*Laptele, folosit in comprese reci, timp de 10 minute face adevarate minuni. Nu se cunoaste exact efectul acidului lactic, al glucozei sau calciului asupra ochiului.
*Albastrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populara de “sparge-ochelari”, se folosesc maruntite in amestec cu roua sau apa de ploaie sub forma de comprese. Au efect astringent si calmant.
*Susanul, se foloseste prin aplicarea unui saculet cu seminte direct pe pleoape, timp de 15 minute. Are efect relaxant.

Citeste ...  Infectiile vindecate naturist
Ochi umflati
Ochi umflati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *