Mici secrete mari remedii naturiste

    Mici secrete mari remedii

Aveti pleoapele umflate la trezire? Fumigatiile cu un decoct de seminte de anason macinate, fac minuni!

Anemia determinata de o hemoragie isi poate gasi remediul printr-o cura de caise, cu rezultate comparabile cazului in care este tratata prin cura cu ficat de vitel!

Aveti porii fetei dilatati? Un remediu usor: din parti egale de seminte de castravete, dovleac, pepene galben, se face pudra foarte fina (in rasnita de cafea sau cea de piper). Dizolvam trei linguri din aceasta pudra in lapte sau smantana, se mesteca bine si se obtine o pasta de consistenta unei masti. O aplicam pentru 30 de minute. Se indeparteaza cu apa calduta.

Un mar pe zi va aduce mai mult decat pofta de viata! Consumat la trezire este digestiv, depurativ. Consumat inainte de culcare, poate inlocui pasta de dinti.

Un mar consumat seara este laxativ.

O felie de mar poate sa ne ajute atunci cand avem nevoie sa ne improspatam rapid fata si ne lipseste laptele demachiant.

Celor ce nu le place marul ca fruct, le este usor sa il introduca in portia zilnica, prin adaos la oricare dintre mancaruri, dat prin razatoarea fina.

Gripa va fi mai usor surmontata prin a consuma timp de trei zile doar 500 – 1000 g de mere date prin razatoare.

Sucul de mere va da vigoare aspectului pielii gatului, sanilor si fetei.

Secrete naturiste
Secrete naturiste

Imunitatea corpului contra bacteriilor si longevitatea omului

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afin, astragalus, căpşun, ceai verde, ciuboţica cucului, echnaceea, ginseng, ginseng siberian, ginko-biloba, hrean, hydrastis, mazăre, măcriş, morcov, noni, nuc, orz, păpădie, pătrunjel, polinesian, rhodiolin, roşiile, ţelina, pin, usturoi, vâsc.

Citeste ...  EFECTELE CURATIVE ALE BITTERULUI SUEDEZ

Modul de folosire al plantelor:

Afin (Vaccinum myrtylis) se vor consuma fructele care sunt foarte utile în reglarea digestiei şi întărirea sistemului imunitar. Pentru întărirea sistemului imunitar se consumă zilnic 100 g fructe zdrobite amestecate cu 50 g miere de albine polifloră. Se face sub formă de cură pentru timp de 15-30 zile.

Astragalus (Astragalus membranaceus) are efecte tonice şi întăreşte sistemul imunitar. Se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură diluată la 100 ml apă pe zi. În cazul în care se folosesc capsulele se vor lua 2 capsule pe zi. Una dimineaţa şi una seara.

Cantastim- se găseşte la orice farmacie şi se face câte 1 injecţie subcutanat. În total trebuie 0 injecţii care vor ajuta la întărirea imunităţii organismului. Ajută în cazul gripelor, cancerului sau altor afecţiuni unde este necesar să se întărească imunitatea. Este unul dintre cele mai puternice preparate pentru întărirea imunităţii organismului. Se poate folosi şi la bolile alergice. De asemenea se poate lua concomitent cu alte medicamente.

Căpşuni (Fragaria viridis) se vor consuma de asemenea 100 g de fructe pe zi. În cure de mai lungă durată. Este indicat ca în timpul acesta să se consume de asemenea şi miere de albine, în special polifloră sau de mană câte 50 g pe zi. Ajută la întărirea organismului. Este necesar însă să fie atenţi cei care sunt alergici la acest fruct.

Ceai verde. Un studiu realizat în Japonia a stabilit faptul că ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru întărirea imunităţii. Se va consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte bine să nu se consuma după ore 18 pentru că dă insomnii.

Citeste ...  Menta pentru tratament naturist

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Din rădăcină se poate pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma tot 2-3 căni pe zi. Este şi un bun calmant şi ajută de asemenea la multe afecţiuni respiratorii, etc, întărind şi imunitatea organismului.

Echinacea (Echinaceea purpurea) are efecte tonice asupra sistemului imunitar şi ajută la lupta organismului cu infecţiile. Se va putea lua o jumătate de linguriţă de tinctură la 100 ml apă de 2-3 ori pe zi. Se pot lua de asemenea şi capsule câte 2-3 capsule de 500 mg pe zi. Se va face 4 zile tratament urmat de 4 zile pauză.

Germaniu- stimulează imunitatea organismului. De asemenea ajută la mărirea capacităţii de asimilare a oxigenului. Este util în tratamentul tumorilor, deci şi a cancerului pentru că inhibă dezvoltarea tumorilor.

Se găseşte în cantităţi mici în: germeni de grâu, usturoi, ginseng, tătăneasă.

Ginseng (Panax ginseng) ajută la creşterea energiei întregului organism. Se ia jumătate de linguriţă de tinctură în 100 ml apă. Sau se respectă indicaţiile producătorului în cazurile în care s-a luat în alt fel (capsule, etc).

Ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus) întru- cât nu se găseşte decât preparat indiferent de unde se procură (farmacii sau magazine naturiste) este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. Ajută la reglarea întregului organism ajutând inclusiv întăririi imunităţii.

Ginko (Ginko-biloba) şi aceasta se găseşte în magazinele naturiste sau farmacii. Ajută la reglarea activităţii creierului, reglează vasele de sânge şi inima, curăţind de impurităţi şi întăreşte imunitatea. Se ia conform indicaţiilor producătorului. Se poate face tratament de lungă durată.

Citeste ...  Postul si Rugaciunea metode eficiente de înlaturare a suferintelor trupesti si sufletesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *