Obezitatea Adipozitatea

Adipozitate

Prevenire si tratament naturist

Plante medicinale folosite în obezitate: afin, agriş, aloe, anghinare, brustur, busuioc, cârcel, ceai verde, ceapă, cicoare, coacăz negru, coacăz roşu, coada şoricelului, fenicul, frasin, gălbenele, grâu, hrean, iarbă neagră, iederă, lămâie, măghiran, măr, mesteacăn, orez, osul iepurelui, ovăz, păpădie, pătlăgeaua roşie, portocale, porumb, praz, prun, roiniţa, rozmarin, salvie, soc, soia, spanac, trifoişte de baltă, ţelină, ulm, unguraş, urzică, varză, vişin, viţa de vie, volbura.

Pentru un mai bun efect se recomandă totuşi să se amestece mai multe ceaiuri  (din mai multe plante în amestec), între ele pentru ca prin efectul cumulativ să obţineţi mai bune rezultate.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ajutând la diminuarea zahărului din sânge.

Agriş (Ribes grosularia) se consumă fructele câte 100 g de 3 ori pe zi, în cure de 20-30 zile, pentru efectul de stimulare al digestiei.

Aloe (Aloe vera) se va lua câte 1 linguriţă de praf de plantă sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Are un efect foarte eficient atât laxativ cât şi de stimulare a peristaltismului intestinal.

Anghinarea (Cynara scolymus)- se foloseşte în caz de retenţie de apă, digestie lentă şi tendinţă la constipaţie. Este un depurativ, drenant puternic renal şi hepatic care favorizează eliminarea urinei şi creşte secreţia biliară, combătând digestia lentă. Nu se va lua în cazul calculilor biliari

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic puternic pe care-l are asupra organismului.

Citeste ...  Slabiti naturist pentru a fi sanatosi

Busuioc (Ocinum basilicum) indicat în cazul balonărilor. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Cârcelul (Ephedra distachya) este o plantă care dilată bronhiile şi uşurează respiraţia- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Ceai verde- se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului, existând în foarte multe variante. Ajută foarte mult la eliminarea apei din organism şi de asemenea nu dă voie să se asimileze grăsimile. În general este indicat celor care nu se pot abţine de la grăsimi.

Ceapă (Allium cepa) se va consuma în alimentaţie crudă în orice cantitate ajutând ca diuretic. Se poate însă consuma şi fiartă pentru stimularea digestiei. Se face pentru aceasta o ciorbă cu 4 cepe mari tăiate felii şi puse la 1 litru de apă, apoi se lasă să fiarbă pentru 30 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se face orice ciorbă se doreşte. Se consumă zilnic pentru a ajuta la slăbit. Se poate alterne cu ciorbă de varză sau de dovlecei.

Cicoare (Cicorium intybus) este un tonic amar, care creşte secreţia digestivă (stomac, pancreas) şi activează procesul de digestie şi extragere a principiilor active din alimente. De asemenea reduce pofta de mâncare. Este bine să nu se folosească în gastrita hiperacidă sau ulcer, deoarece are proprietăţi care agravează aceste boli. 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un ceai diuretic şi laxativ. Frunzele proaspete se pot folosi şi la salată mai ales dacă se pune pe ele puţin suc de lămâie.

Citeste ...  Tratarea obezitatii si celulitei

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Coada şoricelului (Alchillea millefolium) are aceleaşi proprietăţi ca păpădia. Are proprietăţi antiseptice şi sunt indicate persoanelor predispuse la colite, gastrite hipoacide sau inflamarea mucoasei gastrice şi intestinale în general.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Frasin (Fraxinus excelsior)– se ia în cazul de retenţie de apă şi combaterea celulitei. 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni înainte de mese.

Gălbenelele (Calendula officinalis)- au efect de reglare a digestiei, sunt antiinflamatoare şi dau bune rezultate în vindecarea cicatricelor de pe tubul digestiv. 1 linguriţă de flori mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Grâu (Triticum aestivum) se indică folosirea tărâţelor de grâu în cantitate cât mai mare, dar minimum 3 linguri pe zi. Acestea ajută şi la senzaţia de saţietate dar în plus conţin minerale, vitamine, enzime, aminoacizi, etc care ajută foarte mult la refacerea organismului.

Citeste ...  Paralizia esofagului tratament naturist

Hrean (Armoracia rusticona) se consumă rădăcină rasă în funcţie de toleranţa individuală pentru stimularea digestiei. Se poate lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Dacă se rade hreanul şi se absoarbe pe nas şi uleiul eteric care se degajă este foarte bine pentru cei care doresc să slăbească pentru că în acest fel se curăţă şi sinusurile.

Trateaza Obezitatea
Trateaza Obezitatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *