Paba este Vitamina frumusetii?

Sharing

 Paba – Vitamina frumusetii

PABA sau Acid para-aminobenzoic este un membru al gamei vitaminei B, considerat de unii chiar un membru al complexului de vitamina B desi actiunile sale difera de respectivele vitamine. PABA a fost descoperit ca amplifica efectele cortizonului. De asemenea poate preveni sau chiar inversa acumularea de tesut fibros anormal. Considerata de catre unii vitamina, de catre altii o vitagena secundara, PABA indeplineste o functie biologica activa la om si la animale.

Omul nu este strict dependent de PABA exogen, deoarece bacteriile intestinale pot biosintetiza acest compus.

Surse naturale de acid para-aminobenzoic PABA: ficat, drojdie de bere, rinichi, cereale integrale, orez, tarate, germeni de grau, melasa.

 

Paba- Vitamina Frumusetii
Paba- Vitamina Frumusetii

 Există o vitamină din grupul B care înlocuieşte practic, orice produse cosmetice, vopsele de păr sau farduri.

N-ar trebui să ne mirăm de fapt, fiindcă specialiştii ştiu de mult că o piele netedă sănătoasă, fără riduri, cu păr des, cu o culoare intensă şi o înfăţişare plăcută provin totdeauna din interiorul organismului, din metabolism şi nu sunt o poleială exterioară. Dovada ne-o oferă animalele care trăiesc liber în natură. Ele se aprovizionează îndestulător cu PABA (acid paraaminobenzoic) şi îşi păstrează până la sfârşitul vieţii blana frumoasă, îmbrăcămintea splendidă de pene sau solzi. Animalele n-au nevoie de un salon de bronzat, de creme hidratante pentru noapte şi zi, de vopsele şi decoloranţi pentru păr, de fixative, geluri, bigudiuri, farduri, lacuri şi alte chimicale. Animalele sunt şi rămân mereu “atrăgătoare” fără trucuri artificiale.

PABA prezinta proprietati anabolizante, este un factor de crestere pentru populatiile utile ale microflorei intestinale si trateaza afectiunile care insotesc sau preconizeaza imbatranirea organismului (incaruntirea, stresul oxidativ, incetinirea eliminarii toxinelor, scaderea imunitatii).

Acidul paraaminobenzoic previne si combate acromotrichia de nutritie la om.

PABA indeplineste rolul de coenzima a sistemului melanogen, stimuland in sinergie sau ca si component al acizilor folici, melanogeneza.

PABA ajuta pielea sa se mentina neteda contribuind la sanatatea si rezistenta parului, care devine mai stralucitor, cu volum, mai rezistent la cadere si la incaruntire. Carenta de acid paraaminobenzoic favorizeaza aparitia seboreei si a matretii.

Cea mai cunoscuta proprietate a PABA este aceea de protectie solara cand este utilizat in mod frecvent.

 Dr. Charlie Macatee, dermatolog la Universitatea din California afirmă: „ Părul nostru n-are nevoie de nici un fel de preparate care să-l îngrijească şi să-l protejeze. Dimpotrivă: el ne protejează pe noi de frig sau umezeală”. Colegul său Robert S. Claunch, complectează spunând: „Dacă ne referim la structura lui naturală, părul nostru este la fel de robust ca blana animalelor. Noi trebuie doar să-i păstrăm această magnifică vigoare, prin aportul de anumiţi nutrienţi. Un rol special îl joacă aici PABA”. Biochimistul californean dr. Mark F. White afirmă: „N-ar trebui să ne facem nici un fel de griji în ce priveşte ridurile, pielea flască sau încreţită, dacă am oferi metabolismului nostru substanţele biologic active necesare adică PABA”.

PABA este o vitamină B absolut minunată, intrată abia de puţină vreme în atenţia cercetătorilor. Ea se găseşte cu precădere în ficat, precum şi în drojdia de bere, germenii de gr-u şi melasă, acel amestec de substanţe naturale separat în procesul de fabricare a zahărului, în general irosit în hrana animalelor îngrăşate pentru tăiere.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *