Paralizia esofagului tratament naturist

Sharing

Atonia digestivă

De cele mai multe ori este vorba despre atonia  (paralizia) esofagului . Se va institui pe cât posibil un tratament etiologic.

  1. În paraliziile prin leziune centrală (encefalite sau bulbare) se vor trata afecţiunile cauzale: focare de ramoliţie, gome, hemoragii, traumatisme, tumori. În cazurile de miastenie se va face tratamentul adecvat în funcţie de caz.
  2. În paraliziile prin leziuni periferice se vor trata cauzele: difteria, febra tifoidă, botulismul, intoxicaţia (alcool, plumb, intoxicaţie gravidică) se mai pot aplica măsuri de tonificare musculo-neurală. Vitamine multe, gimnastică.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: agriş, ardei iute, ceapă, cicoare, coacăz roşu, dafin, hrean, lichen de Islanda, mătăciune, mentă, obligeană, orz, pătrunjel, pătlăgea roşie, praz, revent, ridiche neagră, roiniţă, rozmarin, schinel, siminoc, sunătoare, ştevie, talpa gâştei, talpa mâţei, tarhon, ţintaură, turiţă mare, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Agriş (Ribes grosularia) se consumă fructele acre care sunt un stimulent al sucurilor gastrice.

Atonia Digestiva
Atonia Digestiva

Ardei iute (Capsicum annum) se indică folosirea ardeiului iute în alimentaţie datorită faptului că ajută la stimularea stomacului. Se consumă în funcţie de toleranţă.

Ceapă (Allium cepa) se poate consuma suc de ceapă câte 1-2 linguriţe în amestec cu alte sucuri de legume, pentru stimularea stomacului.

Cicoare (Cychorium intybus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) se consumă fructele acestea pentru stimularea stomacului care o produce datorită principiilor amare care stimulează secreţia stomacală.

Dafin (Laurus nobilis)– se pune în mâncare 3 frunze de dafin mărunţite pe zi. Se face tratament timp de 30 zile cu câte 3 frunze pe zi luate la mesele principale în 3 reprize. Efectul acestora este remarcabil şi se manifestă încă de la primele administrări. După 30 zile se face o pauză.

Hrean (Armoracia rusticona) se indică consumul hreanului ras pentru efectul de stimulare al secreţiilor şi tonifierea stomacului. Se va consuma în funcţie de toleranţă.

Lichen de Islanda (Cetraria islandica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat pentru principiile amare care le conţine.

Mătăciune (Dracophalum moldavica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Obligeană (Acorus calamus) se pune o jumătate de linguriţă de praf de rădăcină sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Este indicat să se folosească de 3 ori pe zi cu 15-30 minute, înaintea meselor principale, pentru stimularea activităţii stomacului şi reglarea glandelor. Are şi acţiune laxativă.

Orz (Hordeum vulgare) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe verzi. Se ia câte 1 linguriţă diluată la 100 ml apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înaintea meselor principale. Se mai găseşte şi în comerţ şi se va administra în acest caz conform indicaţiilor producătorului.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se indică folosirea frunzelor de pătrunjel care se vor folosi crude la fiecare mâncare sau sub formă de suc câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Stimulează activitatea stomacului.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *