Poliartrita dureroasa

Sharing

Comprese cu spirt si piper pentru tratarea poliartritei

In cazul celor care sufera de poliartrita, locurile dureroase se frectioneaza cu un ulei vegetal inainte de culcare, dupa care se bandajeaza cu o pinza groasa care sa tina cald. De asemenea se pot pune comprese cu spirt si piper. Foarte recomandat este decoctul de orez, dar si orezul simplu la fiecare masa. Locurile dureroase pot fi frectionate cu tinctura de flori de papadie.

Medicina populara le recomanda bolnavilor de poliartrita sa faca bai cu extract de pin sau cu decoct din muguri de pin. Locurile dureroase pot fi frectionate cu otet de mere; pe aceste zone pot fi aplicate si comprese cu otet de mere. In acelasi timp, otetul de mere se administreaza si intern, astfel: la un pahar de apa fierbinte se pun patru linguri de otet; se bea cite o jumatate de pahar din acest amestec de trei ori pe zi.

Poliartita reumatoida dureroasa
Poliartita reumatoida dureroasa

Pentru scaderea in intensitate a durerilor de miini si picioare, se amesteca un galbenus de ou cu o lingura de otet de mere; se intinde cu atentie acest amestec pe locurile dureroase. In cazul depunerilor de sare in articulatii, medicina populara recomanda urmatorul amestec: o lingura de bicarbonat alimentar, o lingura de sare de bucatarie, o lingura de mustar uscat. Se amesteca toate aceste ingrediente, dupa aceea se uda o bucata de pinza, se stoarce putin, se presara din acest amestec pe o jumatate a pinzei, iar cu cealalta jumatate se acopera partea pe care s-a presarat; se aplica pinza pe locurile dureroase asemenea unei comprese, se leaga si se lasa peste noapte. Aceasta procedura trebuie repetata mai multe seri la rind.

Poliartrita reumatoidă.

            Este o inflamaţie, cu evoluţie cronică cu leziuni ale articulaţiilor (sinovială, cartilajul articular, ţesut osos subcondral), ale părţilor moi, periarticular (ligamente, tendoane, muşchi, artere, nervi) precum şi afectarea altor organe şi sisteme (plămâni, splină, ochiul, aparatul cardio-vascular, sistemul ganglionar limfatic).

            Poliartrita se localizează cu predilecţie la articulaţiile mici, caracteristică fiind distribuţia simetrică a acestor localizări. Este de 3 ori mai frecventă la femei, decât la bărbaţi, vârsta la care poate debuta este 30-40 ani.

            Este socotită una dintre afecţiunile autoimune. În serul bolnavilor sunt anticorpi specifici „factori reumatoizi” (reacţia Waaler-Rose) rezultaţi în urma unei intoleranţe imunitare a organismului faţă de propriile proteine.

            Este foarte dificil de stabilit diagnosticul la debutul afecţiunii când simptomele sunt minore, dar este foarte important de stabilit această afecţiune în fazele de debut pentru a putea fi tratată cu succes.

            Tratament.

            Cu toate tratamentele medicamentoase care există la ora actuală în urma cercetărilor medicale este foarte dificil de tratat această afecţiune, tocmai datorită faptului că este depistată abia atunci când boala este instalată de mai mult timp şi a produs o serie de modificări.

            În faza de debut manifestările bolii sunt de cele mai multe ori neglijate sau sunt tratate ca alte afecţiuni. Manifestările sunt: inapetenţa, scăderea în greutate, subfebrilitate, astenie fizică şi psihică, insomnii, labilitate psihică, etc.

            La articulaţiile mici apar dureri la început minore dar amplificate în cursul nopţii, dureri musculare, senzaţia de răcire a extremităţilor, parestezii. În primele ore ale dimineţii se constată un grad de impotenţă funcţională a articulaţiilor metacarpofalangiene şi interfalangiene, precum şi o sensibilitate dureroasă marcată la apăsarea pe articulaţii.

            Aceste simptome sunt localizate cel mai des la articulaţiile oaselor mâinii, dar pot apare şi la nivelul piciorului.

            Poate apare însă şi ca o hidartroză intermitentă cu dureri difuze la articulaţii, fără semne inflamatorii. După un an încep însă şi alte simptome care cu timpul devin tot mai accentuate. Durerile articulare tot mai mari şi în multe cazuri permanente devin frecvent anchilozante, apare o deformare caracteristică a articulaţiilor interfalangiene. Tegumente subţiri, pergamentoase, calde. Pot să fie prezente la mâini, sau picioare şi pot merge până la deformări ale mersului, etc.

            În primul rând se vor căuta eliminarea tuturor focarelor de infecţie. Pentru evitarea infecţiilor se va putea lua tinctură de propolis 30% câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi perioade de 3-6 luni, în funcţie şi de manifestările bolii. Aceste picături se pun pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghit. Suplimentar se vor introduce în organism o serie de minerale, vitamine şi în general se optează pentru o hrană cât mai naturală, fără faimoasele E-uri, care pot doar să agraveze afecţiunea. De asemenea se va căuta ca să se introducă în organism cât mai puţine chimicale sub orice formă, pentru că organismul de cele mai multe ori prezintă reacţii foarte variate în funcţie de fiecare om în parte. Sucurile din legume şi fructe naturale, preparate din fructe şi legume proaspete sunt de un real ajutor.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (3voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.