Prevenirea impotentei

V-a folosit?
( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...Loading...

 

 

IMPOTENŢA tratata la timp si naturist

Sub termenul de potenţă se înţelege capacitatea bărbatului de a avea relaţii sexuale (şi implicit de a procrea). Cele două componente: potenţa coeundi- de a avea relaţii şi potenţia generandi –de a procrea, constituie o unitate biologică şi din timpurile cele mai vechi erau considerate ca o expresie a virilităţii. Aspectele patologice diferă.

Impotenţa coeundi cuprinde două categorii distincte:

  1. I.                          Modificări anatomice grave ale penisului, congenitale sau câştigate, fac imposibilă intromisiunea chiar dacă erecţia este posibilă; hipo şi epispadisul, leziuni traumatice, mai rar sechele după priapism sau induraţia fibroplastică a corpilor cavernoşi. Dorinţa- libidoul- fiind prezentă, repercusiunea asupra psihicului este inevitabilă şi precoce.
  2. II.                       Configuraţia anatomică- aparent cel puţin- normală. Libidoul poate fi prezent, greu de apreciat ca intensitate. Bolnavii se plâng că nu pot obţine decât erecţii incomplete, insuficiente sau de scurtă durată; se plâng de ejaculări precoce sau din contră imposibilitatea de a obţine orgasmul, de absenţa senzaţiilor care în mod obişnuit însoţesc ejacularea. Pentru majoritatea pacienţilor prostata reprezintă organul pivot al suferinţei lor. Aproape toţi au fost consultaţi de mai mulţi medici, care le-au confirmat suferinţa prostatică; au fost trataţi în acest sens fără eficienţă.

Acest gen de tulburări, în mare parte funcţionale sunt numeric în creştere şi sunt indiscutabil consecinţa ritmului trepidant al vieţii contemporane.

Prevenirea impotentei

Prevenirea impotentei

Examenul local al organelor genitale evidenţiază rar o anomalie. Prostata poate fi sensibilă şi sub tensiune la tineri, prin lipsa de evacuare a glandei.

Clasificare: în linii mari pacienţii se pot încadra în două grupe de vârstă:

  1. Adulţi tineri între 25-0 ani, teoretic în perioada de potenţial biologic maxim.
  2. Adulţi în vârstă mai înaintată în general peste 50 ani, care de obicei progresiv ajung să constate scăderea potenţialului lor sexual.

Tinerii din prima categorie prezintă preponderent un psihic mai labil, în care factorul constituţional şi componentele social familiare sunt adesea greu de diferenţiat. Mulţi au convingerea că masturbaţia din timpul adolescenţei sau o uretrită gonococică a lezat organele lor genitale. La aceasta se adaugă prejudecăţi religioase, familiare sau eventual un eşec în cursul unei tentative de relaţie sexuală.

Tratament.

Este greu de codificat. Sunt cazuri care trebuie să beneficieze în primul rând de o psihoterapie. Necesită timp, răbdare şi multă înţelegere din partea medicului care trebuie să-l ajute să-şi rezolve problemele conflictuale interioare. Medicul trebuie să câştige încrederea pacientului, să obţină din partea lui o destăinuire integrală.

Problemele ridicate de cea de a doua categorie sunt teoretic cu mult mai simple. Discordanţa dintre dorinţă (libido) şi posibilitatea de a realiza (potenţa) este mai uşor de identificat, dar mai greu de rezolvat.

Trebuie identificate modalităţile organice:

-Obliterarea arteriosclerotică a aortei şi a vaselor hipogastrice. În sindromul lui Leriche (tromboza bifurcată aortică) imposibilitatea unei erecţii stabile este semnul revelator.

-Un eventual diabet: 30% din diabetici sufere de impotenţă şi sterilitate.

-Afecţiunile chirurgicale sau traumatice ale simpaticului lombar, ale măduvei sau a nervilor periferici sacrali.

-Potenţialul sexual poate fi diminuat prin medicaţia prescrisă în: ulcerul duodenal, HTA, boli alergice, estrogenii în neoplasmul de prostată. Diminuarea potenţei poate fi o consecinţă a administrării de parasimpaticolitice şi ganglioplegice, antihistaminice şi tranchilizante.

Tratamentul general trebuie să înlăture noxele profesionale; este necesară schimbarea mediului, repausul activ fizic şi psihic cu excluderea telefonului şi a corespondenţei, a abuzului de nicotină şi de medicamente. Pacienţii mai tineri trebuie lămuriţi cu privire la impotenţa neurogenă şi caracterul ei trecător, unde psihoterapia rămâne tratamentul de bază.

În final, proteza peniană din material plastic pare să satisfacă o bună parte din aceşti infirmi sexuali. Protezele din silicon- flexibile sunt mult superioare celor utilizate până în prezent. Ele asigură un confort cotidian şi o satisfacţie psihică.

Impotenţa generandi. Condiţiile anatomice sunt normale, relaţiile sexuale sunt posibile, totuşi fecundarea nu se produce (vezi la sterilitatea masculină).

Stabilirea cauzei este foarte importantă pentru a se şti ce tratament se poate aplica.

Poate survenii la marii fumători, la bolnavii de diabet, la cei cu hipotensiune arterială, cât şi la cei cu tulburări endocrine. La cei sănătoşi este o consecinţă a emotivităţii sau a unor eşecuri anterioare.

Se va căuta tratarea corectă a afecţiunilor care există, apoi se va încerca să se ducă o viaţă sexuală fără abuzuri.

Se vor evita: ceaiul, cafeaua, băuturile alcoolice, fumatul, conflictele emoţionale şi abuzurile alimentare. Se combate insomnia. Se va avea o viaţă sexuală fără abuzuri.

Se va consuma: Carnea în cantităţi moderate, ouăle (2 pe săptămână), în special gălbenuşul, creierul, testiculele de animale, usturoiul, ceapa, ţelina, soia, ardeiul, crustaceele consumate ca alimente sunt foarte utile.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, angelică, anghinare, ardei iute, brânca ursului, cardamon, cătină, ceapă, cicoare, cimbru, ciumărea, coriandru, cuişoare, fasole, ginko-biloba, ginseng, grâu, hrean, linariţă, mărar, morcov, năprasnic, năsturel, negrilică, nuc, orz, ovăz, pătrunjel, pin, plop negru, porumb, praz, priboi, ridichi, rozmarin, salvie, saschiu, scai vânăt, schinduf, scorţişoară, soia, sparanghel, turtă, ţelină, urzici, usturoi, vâsc, vindecea, vineriţă.

 

 

Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici

Paginile acestui tratament naturist: 1 2 3 4

You can leave a response, or trackback from your own site.

 

Daca aveti o parere, un comentariu util si sanatos scrieti fara sa ezitati sa stie si altii si sa ne ajutam reciproc...


 characters available