Remedii naturale pentru o piele sanatoasa

Sharing

Tratamente naturiste pentru piele

Creme, măşti, masaj… Aţi încercat totul pentru a arăta bine la orice oră din zi şi din noapte. Cremele, măştile, masajul însă acţionează doar la suprafaţa pielii. Pentru menţinerea frumuseţii este nevoie să acţionăm din interior. Pentru aceasta avem la îndemână alimentele bogate în vitaminele A, B, C, E şi minerale (seleniu, zinc, calciu), spun nutriţioniştii de la Universitatea Ohio (SUA). Aceştia au pus la punct o listă de opt alimente – kiwi, avocado, fructe de mare, brânză, cereale integrale, varză, ciuperci, nuci – care promit frumuseţe şi tinereţe.

Vitamina A menţine tonusul pielii, favorizează regenerarea pielii şi previne apariţia ridurilor. Ridurile apar atunci când ţesutul cutanat nu se mai regenerează. Pentru regenerarea ţesutului cutanat avem nevoie şi de B-urile din cerealele integrale.

Nu trebuie să neglijăm vitamina C din kiwi şi varză. Vitamina C stimulează producţia de colagen la nivelul pielii. Colagenul este fibra care dă elasticitate pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producerea de noi celule la nivelul pielii scade şi colagenul se degradează. Dieta este soluţia pentru a creşte producţia de colagen. În acelaşi scop, alături de vitamina C, acţionează vitamina E din nuci şi alune. “Pentru menţinerea sănătăţii pielii, pe lângă fructe, legume crude, avem nevoie de 1,5-2 litri de apă pe zi şi un regim de somn adecvat: 8 ore pe noapte”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Consumul de alimente bogate în E-uri, abuzul de medicamente contribuie la acumularea de toxine în organism. Din cauza toxinelor, pielea îşi pierde tonusul şi elasticitatea. O cură de detoxifiere, bogată în fructe şi legume crude, elimină toxinele şi redă supleţea pielii.

Tratament naturist al pielii
Tratament naturist al pielii


KIWI.
Vitamina C şi betacarotenul sunt atuurile acestui fruct. 100 g kiwi conţin 90 mg vitamina C, care stimulează producerea de colagen şi menţine elasticitatea pielii. În acelaşi timp, vitamina C este necesară pentru refacerea ţesutului cutanat şi pentru apărarea pielii de efectele poluării, ale fumului de ţigară. Kiwi se remarcă de asemenea prin conţinutul de betacaroten, antioxidant care menţine strălucirea tenului. Pentru aceasta este suficient să mâncăm un kiwi pe zi.

AVOCADO. Fructele de avocado conţin vitaminele A, B, C, D, E, K. Studiul efectuat la Universitatea Ohio a arătat că aceste fructe contribuie la eliminarea toxinelor şi la menţinerea sănătăţii pielii. Miezul de avocado conţine aproximativ 30% grăsimi vegetale, care hrănesc şi refac ţesutul cutanat, prevenind apariţia ridurilor. În acelaşi timp, avocado este sursă bună de vitamina A (60 micrograme/100 g), care menţine tonusul pielii. Avocado se mănâncă crud, adăugat în salate sau amestecat cu condimente exotice.

FRUCTE DE MARE. Ten strălucitor, unghii tari şi păr mătăsos sunt beneficiile celor care mănâncă fructe de mare. Stridiile, midiile, homarii se remarcă prin conţinutul de zinc, care menţine tinereţea pielii, sănătatea unghiilor şi a părului. În lipsa zincului, pielea devine mai uscată, părul începe să cadă, iar rănile se cicatrizează mai greu. 100 g stridii furnizează aproape 900% din necesarul de zinc pentru un adult. Asta înseamnă că avem nevoie de doar 15 g stridii pentru a ne asigura necesarul zilnic de zinc.

BRÂNZETURI. Mâncaţi 100 g brânză pe zi, ne sfătuiesc nutriţioniştii. Calciul pe care ni-l furnizează brânzeturile este element de bază al oaselor, al dinţilor, dar şi al unghiilor. Pentru o femeie, unghiile sunt ca o carte de vizită, de aceea nu trebuie neglijat aportul de calciu. Brânza proaspătă de vacă furnizează 90 mg calciu/100 g, brânza de capră – 100 mg, telemeaua – 300 mg. De multe ori, stresul, oboseala, nopţile nedormite ni se văd pe faţă. Calciul din brânzeturi previne aceste stări şi ne ajută să întâmpinăm fiecare zi cu zâmbetul pe buze.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *