Tratament Azotemia extrarenala

Azotemia extrarenală.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, afine, bănuţi, castravete,  dovleac, dalac, fag, lămâie, mere, păpădie, pătrunjel, pere, sânzâiene, soc, sparanghel, splinuţă, trei fraţi pătaţi,  urzică, urzică moartă albă, zmeur.

Mod de folosire al plantelor medicinale:

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Afine (Vaccinum myrtylis) Cura de afine- foarte eficientă şi se va începe prin consumarea a 100 g de afine fructe pe zi, apoi se va creşte treptat până la 500 g zilnic şi se va continua o perioadă de 30 zile. În cazul în care se doreşte se va putea usca fructul şi se transformă în praf şi se va lua câte 1 linguriţă de praf care se pune sub limbă timp de 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. 

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Castravete (Cucumis sativus)– Are un puternic efect diuretic. Se poate consuma cu diferite mâncăruri crud sau sub formă de suc obţinut din castraveţi proaspeţi caz în care se poate lua câte 100 ml de 3 ori pe zi. Se poate de asemenea folosi cu alte sucuri în combinaţie.

Ceapă (Allium ceppa) -Decoct de ceapă- curăţiţi coaja şi spălaţi 100 g de ceapă. Puneţi-o într-un vas şi turnaţi peste ea 250 ml apă. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc domol 15 minute. După răcire stoarceţi ceapa şi strecuraţi lichidul. Îndulciţi cu 50 g de miere. Beţi întreaga cantitate seara la culcare. Are un efect diuretic garantat, fiind indicat în caz de retenţie urinară. Nu se păstrează de la o zi la alta, căci se alterează. Se poate de asemenea consuma în orice cantitate crudă. În cazurile în care se doreşte să se urineze şi nu se poate se taie o ceapă (bulb) mărunt şi se pune pe o până care se aplică în partea din jos a abdomenului şi o alta pe regiunea rinichilor şi se porneşte urina la scurt timp.

Citeste ...  Inflamaţia venelor
Azotemia extrarenala
Azotemia extrarenala

Dovleac (Curcubita pepo) 2 linguriţe de seminţe necurăţite de coajă se mărunţesc apoi se fierb în 250 ml apă pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă în fiecare dimineaţă un asemenea ceai fiind un bun emolient al aparatului urinar.

Dalac (Paris quadrifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Fag (Fagus sylvaticus) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Lămâie (Citrus lemon) este indicat să se consume sucul de lămâie diluat cu apă, dar consumat cu un pai pentru a nu afecta dantura. Se indică în special atunci când există şi calculi sau nisip urinar.

Mere (Mallus pumilla) se pot consuma zilnic sau sub formă de suc zilnic.

Păpădie (Taraxaxcum officinalis) 2 linguriţe de plante mărunţite (sau rădăcină) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în afecţiunile renale şi ale vezicii urinare.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Pere (Pirus comunis) se indică consumul fructelor pentru efectul laxativ şi diuretic. Se pot folosi şi frunzele tot pentru acelaşi efect. 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Citeste ...  Tratament acromatopsie

Sânzâiene (Gallium mullugo) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Soc (Sambucus nigra)- sirop- se pun 5-6 inflorescenţe proaspete la un litru de apă clocotită. Se lasă apoi timp de 15 minute acoperit şi se strecoară. Se adaugă 1 kg de zahăr. Se fierbe până primeşte consistenţa unui sirop. Se toarnă apoi în sticle mai mici. Se poate folosi câte 1 linguriţă pusă în orice ceai pentru afecţiunea respectivă (cimbru, podbal, etc). se poate lua de mai multe ori pe zi. Este indicat la toate afecţiunile respiratorii sau urinare. Se mai pot folosi de asemenea florile. 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni calde pe zi. Este diuretic. Se mai poate face socată. 3-4 flori mărunţite se pun la 5 litri de apă împreună cu 3-4 lămâi tăiate mărunt şi 500 g de zahăr. Se lasă la soare timp de 4-7 zile (în funcţie de temperatură) după care se poate consuma obţinându-se după strecurare o băutură răcoritoare foarte utilă cu multă vitamina C care este un antioxidant puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *