Tratament Cancer Testicular

Prevenire si tratament naturist in Cancer testicular

Este o tumoare malignă, prezentă frecvent, în ultimul timp, atât la bărbaţii adulţi cât şi la tineri, sau chiar la băieţi de şcoală. Se pare că o contribuţie evidentă la apariţia ei o are moda pantalonilor foarte strâmţi. In afara intervenţiilor chirurgicale, se practică un tratament variat cu plante medicinale. Acesta, pe de o parte, alină durerile, iar pe de altă parte, contribuie real la vindecare.

Pedicuţă

Se opăreşte, cu o cană de apă clocotită, o linguriţă rasă de pedicuţă, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se bea zilnic, dimineaţa, pe nemâncate, o ceaşcă ‘de ceai. Nu se depăşeşte această doză.

 

tratament cancer testicular
tratament cancer testicular

Ulei de sunătoare

într-o sticlă se introduc flori şi muguri, proaspăt culeşi, de sunătoare. Se completează cu ulei de floarea soarelui, astfel încât plantele să fie complet acoperite. Se pune apoi sticla la căldură timp de aproximativ trei săptămâni, până ce uleiul va căpăta o nuanţă roşiatică. Din acest moment se pot face cu el masaje uşoare în zona testiculelor, chiar de câteva ori pe zi.

Ulei de maghiran

Frunzele proaspăt culese de maghiran se introduc într-o sticlă, fără să fie îndesate, şi se toarnă peste ele ulei de floarea soarelui astfel încât să le acopere complet. Se lasă sticla timp de trei săptămâni într-un loc călduros. Când uleiul s-a colorat în roşiatic, se poate unge tumora şi zona dimprejur, de mai multe ori pe zi.

Alifie de gălbenele

înainte de aplicarea compresei cu mic bitter suedez este indicat ca locul să fie uns cu o alifie de gălbenele. Aceasta se prepară în felul următor: într-o cratiţă se înfierbântă 250 grame de untură de porc. în grăsimea încinsă se presară un pumn de gălbenele (frunze, flori şi tulpini). Se lasă să facă spumă, după care se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească (vasul fiind acoperit) până a doua zi. Apoi se mai încălzeşte o dată, până ce compoziţia devine fluidă, se trece totul printr-o bucată de pânză, storcând puternic plantele. Alifia obţinută se păstrează în cutii bine închise.

Citeste ...  Prostatita preventie si tratament

Comprese cu coada calului

Doi pumni de plante mărunţite se pun într-o sită aşezată pe un vas cu apă ce fierbe în clocot. Aburii fierbinţi vor încălzi şi vor înmuia bine plantele. Conţinutul sitei se răstoarnă pe o bucată curată de pânză şi, aşa cald, se aplică pe testicule. Compresa se protejează cu o altă bucată de pânză, încălzită în prealabil, se pune un chilot curat şi se lasă plantele să acţioneze timp de mai multe ore, sau chiar toată noaptea.

Terci din frunze proaspete

Se culeg frunze proaspete de la următoarele plante: drăgaică, brusture, pătlagină îngustă sau lată, precum şi frunze şi tulpini de gălbenele. După ce sunt spălate, se zdrobesc cu un sucitor pe o planşetă de bucătărie. Terciul obţinut se aplică pe zona în care se află tumora. De reţinut: este important să fie folosite toate aceste plante, toate reţetele, până ce pacientul observă care din ele are un efect mai bun, mai puternic, asupra afecţiunii de care suferă.

Compresă cu mic bitter suedez

înainte de aplicarea compresei, testiculele se ung bine cu alifie de gălbenele, pentru ca alcoolul din bitter să nu irite, ori să usuce, sau să ardă pielea – şi aşa foarte sensibilă în această regiune. Se ia apoi un tampon de vată de dimensiuni

adecvate, se umezeşte cu bitter şi se aplică pe tumoră. Se acoperă compresa cu o bucată de vată uscată, apoi cu o folie de plastic şi totul se fixează cu o bucată de pânză, în prealabil încălzită.

în funcţie de cum e suportată compresa, se lasă două până la patru ore, sau toată noaptea.

Citeste ...  ADENOMUL PERIURETRAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *