Tratament Candida

Suprainfectia cu candida, de asemenea, cunoscuta sub numele de candidoza, este cauzată de un grup de ciuperci microscopice sau de drojdii de bere cunoscute sub numele de Candida albicans. Acesta drojdie locuieşte în mod obişnuit pe suprafete diferite ale corpului, cum ar fi gura, tractul intestinal şi vagin. Un sistem imunitar sanatos menţine creşterea de Candida sub control, prin verificarea echilibrului între acestea şi alte microorganisme, cum ar fi bacteriile, care invadeaza aceleaşi locaţii. Cu toate acestea, anumite condiţii pot afecta echilibrul, iar acest lucru poate determina o multiplicare rapida si agresiva a acestor celule de drojdie, astfel devenind atât de numeroase incat sa declanşeze în cele din urmă infecţii. Simptomele de dezvoltare excesiva a ciupercii Candida sunt numeroase şi nu pot fi interpretate cu uşurinţă.

În timp ce luptele cu constipatia sau diareea sunt indicii evidente de probleme intestinale, indiciile pe care le-ar putea face izbucnirea salbatica a ciupercii Candida sunt atât de numeroase şi aparent fără legătură la nivelul tractului digestiv, că această condiţie este adesea greu de diagnosticat. Eczemele, psoriazisul, disconfortul de dimineata, respiratia urat mirositoare, infecţii recurente cu drojdie, si gazele urat mirositoare pot semnala un mediu intestinal dezechilibrat, simptome asociate uneori cu pierderi de memorie, inclusiv îmbătrânirea populaţiei, somnolenţă, PMS, probleme de concentrare, confuzie si depresie.

Candida este adesea un factor atât în ​​hipo cat si in hipertiroidism, precum şi in epuizarea glandelor suprarenale.Sau pot apare tulburari precum transpiraţie excesivă, urticarie, infecţiile unghiilor,pielii, sau matreata.

 

Cauze de infecţii cu ciuperca

 

Infecţiile fungice la nivelul tractului digestiv şi colon pot fi cauzate de un exces de antibiotice, anticonceptionalele si corticosteroizi. Ele, de asemenea, pot fi cauzate de stres cronic, dieta saraca, alergii alimentare şi apă, chiar şi cu clor. Infecţiile fungice externe pot fi cauzate de purtarea de haine stramte si umede sau transpirate prea mult timp. Lenjeria de corp sau scutecele murdare, de asemenea, provoca infectii cu ciuperci. Ciuperca numita Candida albicans traieste in mod natural in organism si pe piele. O infectie internă cu Candida poate stimula mai multe infecţii externe, mai ales cele care se tot repeta.

 

Efecte ale ciupercii Candida albicans

 

Atunci când Candida albicans începe sa se dezvolte în colon, garniturile mucoase ale intestinelor mari devin inflamate si blocheaza substante nutritive vitale. Deoarece bacteriile naturale ale corpului lupta cu ciuperca sau drojdia, se emit toxine si acestea mor. O eroziune a bacteriilor din colon, deoarece aceastea lupta cu rojdiile de bere, oferă un mediu adecvat pentru anumiti paraziţi. De-a lungul timpului, ciuperca se reproduce in exces, toxinele şi paraziţii pot intra in fluxul sanguin şi se pot stabili în celule şi ţesuturi. Acest lucru poate duce la multe boli, inclusiv infectii fungice.

 

Tipuri de infecţii fungice

 

• Cea mai intalnita infecţie fungica interna se numeste candidoza. Infecţiile fungice externe includ infectii vaginale, ale penisului, afte bucale, picior de atlet, impetigo si jock mancarime. Oamenii de orice varsta pot obţine aceste infecţii. Aftele bucale apare pe obraji, limba şi interiorul gurii. Se pot răspândi, de asemenea, la gat si esofag. Impetigo poate apărea în domenii similare cu jock mâncărime (în interiorul coapselor si zona inghinala), dar, de asemenea, se poate raspandi la unghii şi scalp. Există, de asemenea, ciuperci, care afectează unghiile de la picioare.

 

Simptome de candidoza, afte bucale şi impetigo

 

Candidoza interna poate provoca gastrita, dureri de cap şi chiar diaree. Infecţiile vaginale si ale penisului cu bacterii fungice provoca mâncărime severă şi, uneori, durere. De multe ori, infectiile vaginale fungice provoca o substanţă cu aparenta branzoasa. Ambele infectii genitale pot avea un miros de amidon. Aftele bucale, de obicei, apare ca niste pete albe, galbene sau crem pe limba. Acestea nu sunt întotdeauna pronuntate, dar sangereaza, atunci cand sunt frecate sau zgâriate. Impetigo de obicei începe ca o pată roşiatică, solzoasa sau noduroasa. Aceste leziuni se pot agrava si deveni implute cu puroi. Herpesul pe scalp începe ca un cos mic. În cele din urmă devine solzos şi instabil. Unghiile afectate de herpes sau alte ciuperci sunt, de obicei, ingrosate, de culoare gălbuie şi casante.

 

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...