Tratament carcei si spasme smusculare

Tratament naturist al carceilor si spasmelor musculare

Cârcei / Spasme musculare tratamente naturale eficiente

Cârceii sunt, de fapt, contracţii involuntare ale muşchilor gambei. Se deosebesc contracţii de durată scurtă (clonice) şi de mai lungă durată (tonice). Crampele acestea apar datorită supraîntinderii, suprasolicitării unor muşchi. Cel mai frecvent apar în muşchiul gastrocnemian extern, după marşuri îndelungate sau în timpul înotului. Cele mai bune remedii sunt masajele şi băile calde.

Pernă cu pedieuţăSe umple o faţă de pernă cu tulpini de pedieuţă uscate (100 până la 300 grame de plante) şi se pune, în timpul nopţii, pe locul dureros.

tratament carcei
tratament carcei

Spasme musculare.

De cele mai multe ori sunt însoţite de diferite fenomene neplăcute. Pot apare foarte brusc în urma expunerii la soare, frig, etc.          

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cerenţel, cimbru, nuc, pedicuţă, soc, ulm.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină şi rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face comprese locale cu acest ceai aplicate calde.

Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate calde de mai multe ori pe zi. Se poate de asemenea să se pună 50 g de plantă mărunţită la 500ml oţet de mere şi să se lase timp de 10 zile, agitând des, după care se strecoară şi se trece într-o sticlă mai mică. Se poate folosi la diferite afecţiuni musculare, spasme sau diferite dureri prin ungerea locală de mai multe ori pe zi. Se poate în locul oţetului pune alcool sanitar şi să se folosească ca şi oţetul, calmând foarte eficient şi totodată contribuind la refacerea musculară prin refacerea circulaţiei sângelui.

Citeste ...  Catina - aliment, miracol si sanatate

Nuc (Juglans regia) 1-2 linguri de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Cu lichidul obţinut se pun comprese locale de mai multe ori pe zi.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate calde de mai multe ori pe zi. Se poate de asemenea confecţiona o perniţă din pânză în care se va pune planta aceasta după fierbere aplicată caldă. Este foarte eficientă fiindcă conţine radiu care contribuie la calmarea durerilor.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se aplică comprese calde pe zona afectată de mai multe ori pe zi, calmând spasmele.

Ulm (Ulmus campestre) se foloseşte coaja de la ramuri, în special de la cele mai tinere. Se pune 2 linguri de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese locale de mai multe ori pe zi, aplicate calde.

Se fierbe un ou cu coajă şi după ce s-a fiert bine se taie în două cât este fierbinte şi se aplică local cât mai fierbinte. Când a început să se răcească deja durerea a dispărut.

Se consumă cât mai mult calciu natural.

De asemenea se poate adăuga şi magneziul din oţetul de mere cu miere. Se pun la 200 ml 2 linguri de oţet şi se adaugă miere cât se doreşte în aşa fel ca să se obţină o băutură răcoritoare plăcută. Se consumă 2-3 căni pe zi. Oţetul de mere se mai poate folosi şi la comprese locale. Se umezeşte o bucată de pânză cu oţet şi se aplică local.

Citeste ...  Copii bolnaviciosi

Comprese calde locale cu sare care se pune în prealabil într-un săculeţ de pânză, apoi se aplică local.

Se amestecă miere cu vin la 250 ml vin alb se va pune 50 g de miere şi cu acesta se va umezi o bucată de pânză care se aplică pe locul afectat. Este un remediu mult folosit încă din antichitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *