Tratament Constipatie

Tratament naturist Constipaţie

Se recomandă următoarele tratamente:

Lapte bătut

  Pentru lipsa scaunului şi abdomen „tare” se recomandă atât lapte bătut simplu cât şi combinat cu seminţe de in mărunţite. Este o terapie simplă, ce rezolvă rapid situaţia.

Smochine

Pentru a avea scaun regulat, unul dintre cele mai simple remedii, şi fără urmări
neplăcute, îl constituie cura de smochine. Ea poate fi practicată timp de două
luni. în fiecare seară se iau cinci până la zece smochine, se spală în apă călduţă    şi se pun într-un pahar cu apă rece, astfel încât să fie toate acoperite de apă. Dimineaţa, pe stomacul gol, se mănâncă toate smochinele şi se bea şi apa din pahar.

Apă „minune”

Pentru preparare, sunt necesare următoarele plante: 30 grame de rădăcină de angelică, frunze de izmă sălbatică, rozmarin, maghiran, isop, pelin, frunze de mentă (din grădină), cimbru şi 45 grame de salvie. Toate plantele se introduc într-o sticlă mare de doi litri (din material plastic), se adaugă până la umplere apă minerală şi se lasă la soare timp de două săptămâni. Apoi, esenţa se filtrează printr-o pâlnie cu hârtie de filtru şi se păstrează în sticluţe mai mici, bine închise. Amestecul obţinut ajută şi în caz de tulburări digestive, dureri de stomac, infecţii intestinale şi ameţeli. Se va lua câte o linguriţă, dimineaţa, pe nemâncate.

Salam de smochine

Se foloseşte o jumătate de kilogram de smochine. Acestea se spală şi se trec de două ori prin maşina de tăiat carne. Se adaugă cinci grame de pulbere din frunze de sena şi se frământă totul, ca un aluat. Se „modelează salamul” de smochine în folie de celofan sau de staniol şi se păstrează în frigider. Se va consuma în fiecare dimineaţă, pe nemâncaţe, o bucată de mărimea unei alune (copiii doar 1/3 din doză). Efectul apare imediat: digestia se reglează, evacuarea intestinului este uşoară, scaunul normal.

Citeste ...  Prepararea ceaiului pentru tratamente naturiste
Tratament constipatie
Tratament constipatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *