Tratament Discopatii lombare

Sharing

Tratament naturist Discopatii lombare

Discopatiile fac parte din bolile moderne ale civilizaţiei. Ele apar cu o mare frecvenţă, dar numai foarte rar capătă forme grave. în decursul vieţii, discurile cartilaginoase ce se află între vertebre încep să se uzeze. Datorită pierderii de umiditate (articulaţiile mobile au o capsulă articulară cu lichid sinovial, care înlesnesc alunecarea celor două suprafeţe osoase), odată cu înaintarea în vârstă, şocurile, suprasarcinile, presiunile, tracţiunile datorate eforturilor, mişcările bruşte, nu mai sunt preluate eficient şi, ca urmare, apar durerile de spate.

Prin acumulările de calciu şi întărirea cartilajelor este posibilă rigidizarea legăturii ce există între două vertebre; se naşte o vertebră rigidă, dublă ca lungime pentru început, dispar durerile, dar mişcarea este îngreuiată. în situaţia blocării a două vertebre în zona cervicală pot apărea, la mişcarea gâtului, amorţeli. Asemenea afecţiuni ale discurilor în zona cervicală conduc la dureri ce iradiază în zona umerilor, a braţelor, dau senzaţie de furnicătură şi amorţeală însoţite de dureri reumatice.

Cauza principală este o suprasolicitare unilaterală a corpului. Pot apărea şi situaţii foarte grave, neplăcute, ce constau în deplasarea unui disc din lăcaşul său normal, fiziologic – hernia de disc -, urmată de declanşarea unor dureri de-a dreptul insuportabile. Iar dacă deplasarea duce şi la compresarea unei terminaţii sau rădăcini nervoase, se poate manifesta chiar şi o impotenţă funcţională motorie a zonei în cauză (bolnavul stă cu gâtul strâmb, sau „îi iese” un şold, ori este imobilizat la pat, sau nu se mai poate „îndrepta de spate”). Pentru primele semne ale bolii, se recomandă următoarele tratamente:

Baie generală cu bulbi de bujori

Doi pumni cu bulbi de bujori se spală, se rad mărunt şi se pun într-un vas de cinci litri, cu apă rece, pentru 12 ore. Apoi totul se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Zona inimii trebuie să se afle peste nivelul apei. Durata băii este de 20 de minute. După baie nu se usucă corpul, se îmbracă un halat de baie gros şi se stă în pat pentru a transpira abundent, timp de o oră.

Esenţă de bulbi de bujori

Efectul unei băi complete descrise mai sus este sporit în cazul în care se folosesc, la o baie, trei linguri cu esenţă de bulbi de bujori. Pentru prepararea esenţei bulbii se spală, se mărunţesc pe o răzuitoare, se introduc într-o sticlă care se umple cu alcool rafinat de 38-40% şi se lasă să stea cel puţin două săptămâni la loc călduros.

Baie de şezut cu coada calului

Se iau 100 grame de coada calului şi se lasă la macerat, pentru 12 ore, într-o găleată de cinci litri cu apă rece. Dimineaţa, amestecul se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă în apa pentru baie. Nivelul apei din cadă trebuie să treacă puţin peste zona rinichilor. Durata băii este de 20 de minute.

După baie nu se şterge corpul, ci se îmbracă un halat de baie, gros, şi se stă în pat minimum o oră, ca să se transpire bine.

Baie generală cu tătăneasă

în cazul discopatiilor este indicat să se facă băi generale cu tătăneasă, şi asta cât mai des cu putinţă. Se folosesc 500 grame de frunze proaspete sau 200 grame de frunze uscate de tătăneasă şi se pun la macerat, pentru 12 ore, într-un vas de cinci litri cu apă rece. A doua zi se încălzeşte conţinutul vasului, se strecoară şi se adaugă la apa din cadă. Durata băii trebuie să fie de 20 de minute. După baie, se îmbracă un halat gros de baie, fără să se şteargă corpul, şi se stă în pat, la căldură, astfel ca, timp de o oră, să se transpire zdravăn.

discopatii lombare
discopatii lombare

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *