Tratament Glaucom

Sharing

Glaucomul si bolile de ochi tratate naturist

Glaucomul, deşi este considerat o boală a ochilor, cauza trebuie căutată în proasta funcţionare a rinichilor. în cele mai multe situaţii glaucomul este însoţit şi de dureri reumatice. Se recomandă pentru tratament următoarele:

Amestec de ceaiuri

Se amestecă, în părţi egale, frunze şi tulpini de urzică, flori de ventrilică, flori, frunze şi tulpini de gălbenele şi tulpini de coada calului, toate proaspăt culese. Din acest amestec, o linguriţă vârfuită se opăreşte cu o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă „să tragă” un minut, după care se strecoară. Se beau zilnic trei căni de ceai.

tratament cu bitter pentru glaucoma
tratament cu bitter pentru glaucoma

Mic bitter suedez

De trei ori pe zi se ia câte o linguriţă de bitter suedez împreună cu fiecare ceaşcă din amestecul de ceaiuri descris anterior.

Baie de şezut cu coada calului

Se folosesc 100 grame de coada calului la cinci litri de apă rece. Se lasă 12 ore la macerat, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă în apa pentru baie.  în  cadă,  nivelul  apei  trebuie  să treacă  puţin  peste  zona  rinichilor bolnavului.

Durata băii este de 20 de minute. După baie nu se şterge corpul, ci se îmbracă un halat de baie, gros, şi se intră repede în pat, la căldură, ca să transpiraţi zdravăn timp de o oră.

Glaucom.

            Glaucomul este o afecţiune gravă, care constă în creşterea presiunii în interiorul globului ocular. Această presiune va afecta atât nervul optic, cât şi retina. Acuitatea vizuală şi câmpul vizual scad treptat şi se poate ajunge la orbire totală. Cauzele care duc la creşterea presiunii intraoculare nu sunt cunoscute. Se presupune că intervine o tulburare în inervarea vaselor de sânge care irigă globul ocular. Diagnosticarea din timp şi tratamentul corect al acestei afecţiuni este deosebit de important, deoarece glaucomul  ne tratat duce în mod iremediabil la orbire.

            În glaucomul acut se mai numeşte cu „unghi închis” este mult mai rar. Se produce o creştere bruscă a presiunii intraoculare. Ochiul afectat este congestionat. Se manifestă de asemenea prin dureri violente la nivelul orbitei. Alte semne care însoţesc glaucomul acut sunt: dureri în zona frunţii şi a maxilarului, cu iradieri în regiunea tâmplelor şi obrajilor, stare generală modificată, ameţeli şi vărsături. În criza de glaucom acut, acuitatea vizuală scade brusc: obiectele sunt văzute ca prin ceaţă, cu contururi difuze. Uneori criza de glaucom acut trece de la sine în câteva zile, dar se menţine scăzută acuitatea vizuală. Presiunea din interiorul ochiului creşte brutal şi devine insuportabilă. Acest tip de glaucom poate să progreseze silenţios. Durerile sunt în acest caz mai mici, şi scăderea acuităţii vizuale se rezumă uneori la cercuri colorate în jurul surselor luminoase. Survine mai ales după 50 de ani, la hipermetropii, persoane stresate, care au cataractă. Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii. Poate fi provocat uneori şi de medicamente.

Glaucomul cronic este cel mai frecvent. În majoritatea cazurilor simptomele se manifestă progresiv, nu printr-o scădere a vederii, ci printr-o modificare a câmpului vizual. Acesta se reduce doar la nişte puncte oarbe, care se multiplică invadând în totalitate câmpul vizual.

            Este foarte bine ca la această afecţiune să se apeleze la un medic specialist şi să se respecte tratamentul indicat de acesta.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 4.00 out of 5)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *