Tratament naturist abces prostatic

Abcesul prostatic.

Prevenire si tratament naturist

Se face tratament cu unul din următoarele plante sau cu mai multe în diferite combinţii. Este necesară însă de multe ori intervenţia chirurgicală.

Se vor folosi una sau mai multe din plantele următoare: aloe, bostan, bujor de munte, castan, ceapă, coacăz negru, coada şoricelului, conopida, curpen, dalac, dovleac, echinaceea, feciorică, ghimpe, ginseng, grâu, iarbă neagră, ienupăr, lămâie, mei păsăresc, pătrunjel, pepene galben praz, prun, pufuliţă cu flori mici, răculeţ, răscoace, roiniţă, rostopască, sânzâiene, săpunariţă, spanac, sparanghel, strugurii ursului, talpa gâştei, traista ciobanului, urzică moartă albă, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera) 1 linguriţă de praf se înghite de 3 ori pe zi, cu puţină apă. Cine reuşeşte (este foarte amar) poate să-l consuma aşa cum este sau în amestec cu miere. Ajută la curăţirea organismului.

abces prostatic tratament naturist
abces prostatic tratament naturist

Bostan (Curcubita pepo) se pun 2 linguriţe de seminţe tăiate mărunt (crude şi ne curăţate) la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute. Se strecoară şi se consumă în fiecare dimineaţă un asemenea ceai fiind foarte indicat. Conţine şi zinc şi este un foarte bun emolient al canalului urinar. Dacă aveţi posibilitatea şi găsiţi ulei presat la rece luaţi câte 1 lingură în fiecare seară perioade lungi de timp.

Bujor de munte (Paeonia officinalis) se foloseşte şi când este vorba despre o hematurie. Tinctură din flori 0 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă.

În unele cazuri este util să se consume tinctură din bace de ienupăr. Se iau aceste picături câte 1 linguriţă diluate în 250 ml apă, de 3 ori pe zi. Se va avea grijă ca acest tratament să nu fie urmat de cei care au afecţiuni renale.

Citeste ...  Afrodisiace naturale

Castan (Aesculus hippocastanus) se pune 1 linguriţă de coajă de castan sălbatec la 100 ml apă. Se lasă să dea în clocot. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pune într-o cană şi se umple cana cu apă. Se poate îndulci cu miere. Se ia o dată la fiecare 2 ore ziua câte 1 lingură din acest lichid. Se face acest lucru timp de 20 zile, apoi 0 zile pauză şi se poate relua.

Ceapă (Allium cepa) Se mai poate face un preparat simplu. Se taie ceapă roşie şi se pune într-un borcan care se poate închide cu un capac. Se pune peste această ceapă tăiată mărunt alcool alimentar de peste 80 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile. Se strecoară şi se pune în sticle mai mici. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. După trecerea afecţiunii se opreşte acest tratament care se mai poate folosi preventiv timp de 0 zile o dată la 2-3 luni în cazul în care aţi suferit de afecţiuni ale prostatei.

Coacăz negru ( Rubes nigrum) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute. Se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi. Utilă şi la oligurie, constipaţie, absenţa transpiraţiilor, dureri articulare. Se poate folosi şi tinctura câte 20 picături de 3 ori pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită (preferabil flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Citeste ...  Adenomul de prostata

Conopida (Brassica oleracea)– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.

Curpen (Clematis vitalba) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Ajută la calmarea durerilor.

Dalac (Paris quadrifolia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Este un bun antibiotic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *