Tratament naturist abcese dentare

Abcese dentare . Cum le tratam naturist ?

            Abcesul dentar este o pungă de puroi bine delimitată care apare în urma unei inflamaţi. Mucoasa se bombează în dreptul dintelui şi provoacă dureri mari în special la apăsare. Este indicat să se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog. În lipsa acestuia se pot face unul dintre tratamentele de mai jos. Atragem atenţia însă asupra faptului că este absolut necesar tratamentul instituit de medicul de specialitate deoarece au fost foarte multe cazuri în care datorită ne priceperii s-a ajuns la afecţiuni foarte grave de la un simplu abces dentar.

Se mai pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, bănuţi, brad, brusture, busuioc, ceapă, cerenţel, cimbru, cimbrişor, coada şoricelului, gălbenele, in, limba mielului, lumânărică, muşeţel, nalbă, pătlagină, plop negru, podbal, soc, sulfină, tătăneasă, turiţă mare, urzică moartă albă, usturoiţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze se pun mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi şi obligatoriu după fiecare masă. Se poate pune şi o bucată de vată îmbibată în acest ceai local. Până se colectează puroiul se pune caldă apoi după ce s-a spart se poate pune şi rece. Are acţiune antibiotică.

Aloe (Aloe vera) suc de plantă proaspătă se pune local cu ajutorul unui tampon de vată. Are acţiune antibiotică şi se foloseşte mai mult pentru cazurile când s-a spart colecţia purulentă pentru a se curăţa.

abces dentar
abces dentar

Bănuţi (Belis perenis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi. Este indicat pentru efectul antibiotic puternic pe care-l are.

Citeste ...  Curatirea naturala si detoxifierea plamanilor

Brad (Abies alba) 2 linguriţe de muguri se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se face cu acest ceai gargară de mai multe ori pe zi. Se face caldă şi ajută la colectarea puroiului fiind şi acesta unul dintre ceaiurile cu efect antibiotic. -Răşină de brad. Se aplică local o bucată de răşină pentru efectul antibiotic.

Brusture (Arctium lappa) se foloseşte rădăcina mărunţită. Se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate face gargară cu acest ceai cald pentru efectul de calmare şi emolient pe care-l are. Este indicat mai ales în faza de colectare.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Ceapă (Allium cepa) se foloseşte bulbul mărunţit. 2 linguriţe de bulb tăiat mărunt se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest ceai se face gargară. Este foarte bun în faza de colectare a puroiului. Suc de ceapă se poate ţine local pentru efectul de calmare a durerii şi pentru efectul antibiotic. Se poate folosi şi la copii.

Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi pentru 5 minute. Se strecoară. Se face gargară. Este foarte utilă mai ales după ce s-a spart pentru efectul de oprire a sângerării şi pentru cicatrizare.

Citeste ...  Paralizia esofagului tratament naturist

Cimbru şi cimbrişor (Satureja hortensis -Tymus vulgaris ) 1 linguriţă de flori mărunţite sau plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte din oră în oră. Are un efect antibiotic puternic. Se foloseşte cald pentru colectarea puroiului şi rece pentru calmarea durerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *