Tratament naturist Adenita Acuta

ADENITA ACUTĂ Tratamente naturiste

 

ADENITA ACUTĂ.
(Inghinală, sub maxilară)
Boala consta in inflamarea ganglionilor limfatici. Ea poate fi virala (mononucleoza infectioasa), parazitara (toxoplasmoza), adenita supurata cu aparitia de adenoflegmoane sau tuberculoasa. Localizarea ei apare de obicei sub-maxilar, inghinal, mediastinal sau abdominal.
Adenita acuta nesupurata se poate vindeca fara urmari si este necesar ca, pe langa tratamentul recomandat, sa se urmeze si un tratament naturist. Pentru adenita supurata se face tratamentul de la abces.

            Adenita acută ne supurată se poate vindeca fără urmări şi este necesar un tratament susţinut pentru aceasta şi cu tratamente naturiste. Pentru adenita supurată se face tratamentul de la abces.

Se va pune extern cataplasme cu foi de varză, sau cu diferite unguente. Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa locală şi individuală. Cu cât se vor ţine mai mult cu atât va fi mai bine.

Tot extern se mai pot face cataplasme cu coada calului, anin negru, cartof, ceapă, in, muşeţel, care de asemenea se vor ţine în funcţie de toleranţă.

Se mai pot face tratamente cu următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brad, brustur, buberic, busuioc, carpen, ceapă, chimen, coada calului, echinaceea, flori de fân, gălbenele, hrean, iederă, in, morcov, muşeţel, muştar, nalbă, nuc, orz, ovăz, pătlagină, pin, praz, salcie, salvie, sfeclă de zahăr, soc, ştevie, tătăneasă, troscot, urechelniţă,  varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Anin negru (Alnus glutinosa) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se aplică comprese cu acest ceai având un efect astringent puternic.

Citeste ...  Dermatite alergice

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

ganglioni limfatici
ganglioni limfatici

Brustur (Arctium lappa) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Buberic (Scropholuria nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Busuioc (Ocium basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Citeste ...  Tratarea arsurilor pielii

Carpen (Carpinus betulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Ceapă (Allium ceppa) se face ceapă bulb coaptă în cuptor apoi se sfarmă şi se transformă în pastă cu ajutorul unei furculiţe. Se amestecă apoi cu smântână în părţi egale şi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Se face acest lucru de 2 ori pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *