Neliniste si nervozitate

Nelinişte / Anxietate

Stare ce produce o puternică tensiune interioară, neplăcută, manifestată prin nesiguranţă, teamă fizică, senzaţie de oprimare, de pericol ce nu poate fi înlăturat.

Coada şoricelului

Acţiunea calmantă a acestei plante înlătură stările de angoasă, de neli­nişte interioară, chinuitoare. Se recomandă să se bea două până la trei căni de ceai pe zi. Se opăreşte o linguriţă cu vârf de coada şoricelului cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut şi se strecoară. Ceaiul se bea înghiţitură cu înghiţitură.

Continue reading Neliniste si nervozitate

Musetel o planta pentru diverse tratamente

Musetelul cel mai bun somnifer

Compozitia chimica a florilor de musetel releva o bogatie de structuri si de clase chimice: ulei volatil, principii amare, flavonozide, cumarine, acizi fenolici, poliholozid de tip I si II, fitosteroli, colina, hidrocarburi, carotenoide, vitaminele B, acizi grasi, cetoalcooli etc.

Actiunile farmacologice ale acestui complex fitochimic sunt numeroase. Astfel, musetelul este recunoscut pentru actiunea antiinflamatoare, cicatrizanta, epitelizanta, antiulceroasa, aperitica, antitoxica, antifungica, antitermica, imunomodulatoare, antialergica, analgetica, spasmolitica.

Continue reading Musetel o planta pentru diverse tratamente

Sunteti posomorat si singur in suflet?

Animalutele ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si voiciunea

Suferiti cumva de depresie ?

Sau o indispozitie fizica v-a doborit?

Iata un sfat bun: luati-va un animal de companie care va place ; catelus, pisica, broscuta testoasa, papagal.

Animalele sint prieteni calzi, devotati si iubitori

Continue reading Sunteti posomorat si singur in suflet?

Insomnii rebele

Insomniile tratate cat se poate de naturist si eficient

Toata lumea se confrunta cu momente sau cu perioade de insomnie ori de somn perturbat. Agitatia, teama, grijile materiale ori problemele sufletesti pot provoca crize grave de somn. Si bolile pot duce la insomnii: durerile fizice, tensiunea arteriala redusa, astmul, dereglarile hormonale, depresiile sunt dusmani redutabili ai noptilor linistite.
Nu exista o regula in ceea ce priveste durata obligatorie de somn: fiecare individ are orarul sau. Sugarii si unii adolescenti pot dormi pana la 2 ore pe zi, in vreme ce varstnicii se multumesc adesea cu cinci sau sase ore de somn pe noapte.

Continue reading Insomnii rebele

Absenta poftei de mancare si melancolia tratata naturist

 Absenta poftei de mincare tratata naturist

 Prevenire si tratament naturist

Apetitul sau pofta de mincare este nevoia organismului de a primi o anumita hrana. Un bun apetit este semnul starii fizice si psihice corespunzatoare. Daca

pofta de mincare dispare pentru o perioada scurta de timp, nu avem insa de-a face cu un simptom major; ar putea fi vorba de ceva lipsit de importanta.

 Ce si cine diminueaza pofta de mincare Continue reading Absenta poftei de mancare si melancolia tratata naturist

Abulie Tratament naturist

Abulie – cum o tratam ?

            Este o boală caracterizată prin lipsa de iniţiativă, spontaneitate, promptitudine. Mai ales se observă în: confuzie mintală, schizofrenie, depresie, melancolie, etc. Bolnavul abulic stă de obicei nemişcat timp îndelungat, răspunde greu şi lacunar la întrebări şi nu execută nici o comandă solicitată de interlocutor.

            În aceste situaţii se va afla cauzele abuliei. În cazul intoxicaţiei medicamentoase se va exclude medicamentaţia şi se face o cură de dezintoxicare. În toate cazurile se va discuta cu mare atenţie cu bolnavul, iar cei din jur vor căuta să evite situaţiile conflictuale sau temerile bolnavului. Se va căuta asigurarea liniştii fizice, găsirea unei motivaţii pentru a trăi, dar toate acestea cu cea mai mare atenţie.

Continue reading Abulie Tratament naturist