Tratament naturist arsuri

Arsuri

Prevenire si tratament naturist

Arsurile de gradul I: – cand pielea este rosie, usor umflata si dureroasa. Vindecarea survine dupa 5 zile si nu raman cicatrice.
Arsurile de gradul II: – cand apar basici cu un lichid limpede. Cand basicile se sparg, plaga secreta limfa. Aceasta arsura lasa cicatrice, iar vindecarea se face in 0-11 zile.
Arsurile de gradul III: – cand pielea are o culoare inchisa si este calcinata, iar tesutul cutanat este in parte necrozat.

Masuri profilactice si de tratament
Nu este recomandabil a se administra alifie, ulei sau pudra. Se va tine zona arsa in apa rece timp de 0-15 minute Aceasta previne aparitia basicilor.
Arsura se acopera cu un pansament steril, iar basicile nu se sparg, pentru a preveni infectia.
Se vor consuma multe lichide. Daca s-a ingerat un lichici corosiv, se va bea imediat lapte.
In cazul ingestiei unci solutii cu detergenti, se va bea otet diluat.
Compresele cu ceai de radacina de nalba mare, sau seminte de gutuie, precum si cataplasmele cu cartof ras si frunze de varza zdrobite au un efect benefic, precum si cataplasme groase cu argila, puse peste arsura ce este acoperita cu o compresa.
Pentru cicatrizare mai rapida, se va bea infuzie de argila.

arsuri tratament
arsuri tratament

Tratament pentru arsuri grave, de orice natura


Reteta: se culeg frunze de liliac alb, care are florile simple (nu batute). Ele pot fi proaspete, uscate sau culese de sub zapada, daca se stie locul acestui liliac. Se pun frunzele la fiert (se apreciaza cantitatea in functie de suprafata afectata, cat sa o acopere). Se fierb pana cand se innegreste apa, se lasa sa se raceasca si cand sunt caldute, se scot frunzele si se aplica pe suprafata arsa (chiar nedezinfectata si chiar daca are resturi de materiale arse). Se leaga cu panza curata sau cu tifon si, timp de 24 de ore, se umezeste continu pansamentul cu apa in care au fiert frunzele.

Citeste ...  Tratament Artrita

  Sub nici un motiv nu trebuie lasat pansamentul sa se usuce, altfel frunzele uscate agraveaza rana. Dupa 24 de ore se scoate pansamentul, care va ridica primul strat de impuritati si arsura, lasand locul curat si sterilizat. In functie de gravitatea arsurii, se repeta operatiunea inca 24 de ore, 48 ore etc., dar la fiecare 24 de ore trebuie inlocuite frunzele de liliac.

 Pielea ramane catifelata si elastica, fara urmele groaznice care raman de obicei dupa arsuri. De atunci, ma tot intreb cum de nu s-au facut cercetari asupra efectului vindecator al frunzelor de liliac alb cu flori simple, cand tratamentul arsurilor este de-a dreptul miraculos.

Arsuri dermice.

            Arsurile se împart după gravitatea lor în mai multe grade. Cele grave nu se tratează decât în spitalele de specialitate. Arsurile de gradul I sau şi unele de gradul II se pot trata cu succes cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Arsura de gradul 1- uşoare, când sunt localizate numai la stratul superficial al pielii. Pielea şi mucoasele devin roşii, fierbinţi, dureroase.

Arsura de gradul 2- ăn care apar pe piele băşicuţe umplute cu un lichid clar.

Arsuri de gradul 3 în care pe lângă leziunile pielii şi mucoaselor sunt cuprinse şi ţesuturile mai profunde, grăsimea, muşchii, vasele sangvine.

Gravitatea arsurilor depinde nu numai de profunzime ci şi de suprafaţa lor. La arsurile întinse pe o suprafaţă mai mare de 5-0%, pe lângă simptomele locale se adaugă şi semne generale: puls rapid şi slab, agitaţie, dureri insuportabile din care cauză victima este agitată, se vaită, delirează ori este somnolentă şi intră în comă.

Citeste ...  Tratament Colica renala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *