Tratament naturist Bataturi Calozitati

Sharing

Bataturile tratate naturist

Prevenire si tratament naturist

 Recomandari: Sa se poarte încaltaminte comoda, larga cu tocul de maximum 2 cm la barbati si 5 cm la femei.

 Baie cu apa desmortita la picioare, dupa sosirea~acasa. În camere a bine sa se amble mai mutt cu picioarele goale. Inainte de culcare, o baie calda la picioare.

Îndepartarea bataturii. Frunza de edera macerate 3-4 zile în zeama de la o lamâie. Se unge batatura dupa fiecare baie, 2 linguri de ulei de ricin, plus o lingura de ulei de terebentina. Se încalzeste uleiul de ricin si se adauga cel de terebentina. Batatura se unge de 2 ori pe saptamâna, seara la culcare.

Pentru bataturi si calusuri, seara si dimineata baie la picioare cu paie de ovaz. Un catel de usturoi pisat aplicat seara pe batatura, time de 15 zile. Se freaca negii de 3 on pe zi cu sucul de la coaja unei nuci verzi. De asemenea cu sucul de lao smochina necoapta, de la ceapa, rostopasca, si praz macerat în otet se freaca batatura.

Tratament Bataturi si calozitati

    BATATURILE SI   CALOZITATILE PICIOARELOR

    Masuri profilactice si de tratament
    Acestea se combat prin bai calde (20 de minute). Se sterilizeaza pielea cu alcool si se taie batatura cu o lama de ras dezinfectata, de la periferie spre centru, avand lama paralela cu pielea.
    Bataturile se pot preveni, evitand apasarea pe laba piciorului, prin incaltaminte lejera sau captusita cu pasla, care sa corespunda atat lungimii piciorului, cat si latimii lui, locurile sa nu fie tocite intr-o parte, iar interiorul incaltamintei sa nu prezinte incretituri. Captusirea cu pasla este un bun mijloc de prevenire a bataturilor, rolul acesteia fiind acela de a face ca greutatea sa fie raspandita pe alte parti ale piciorului dureros si nu de a proteja locul dureros ca atare. Basicile provocate de o incaltaminte noua se pot trata cu o banda de leucoplast aplicata pe o compresa de tifon, dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa si sapun pielea in locul respectiv. Banda de leucoplast, ce acopera basicile, se sprijina pe tesutul sanatos si trebuie lasata timp de 5 zile.
    Daca basica s-a spart inainte de a putea aplica banda de leucoplast, se poate face un pansament cu o alifie antiseptica care se lasa timp de 4-5 zile.

Tratament Bataturi si calozitati
Tratament Bataturi si calozitati

    Calozitati.

    Se mai pot folosi urmatoarele plante medicinale: ceapa, crin, iarba mare, iarba de Soldina, iedera, lamâi, maces, marar, norocel, nuc (coaja verde), paducel, patlagina, praz, ricin, rostopasca, salcie, siminoc, smochin,  stânjenel, urechelnita, usturoi.

    Modul de folosire al plantelor medicinale in tratamentul calozitatilor.

    Ceapa (Allium cepa)- se scoate pielita subtire de la ceapa si partea carnoasa se va coace la cuptor. Se pune apoi pentru câteva minute în otet si se aplica apoi pe batatura. Se poate face acest lucru în fiecare seara pâna la disparitia afectiunii. Aceasta ceapa coapta se poate pune înainte în otet pentru a trece mai repede batatura.

    Crin (Lilium candidum) se pune un bulb maruntit cu otet, cât sa-l umezeasca pe o bucata de pansament si se aplica pe batatura. Se schimba la 245 ore cu alta, pâna la disparitia complecta a bataturii. Pielea din jur trebuie protejata cu o crema grasa.

    Iarba mare (Inula helanium) se poate face doar cu frunze proaspete- se strivesc frunze apoi se aplica pe batatura. Se tine aceasta pentru 2 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, pâna la disparitia acestei bataturi. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.

    Iarba de Soldina (Sedum acre) frunze si planta maruntita se pune cu putin otet pe batatura. Se tine aceasta pentru 2 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, pâna la disparitia acestei bataturi. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.

    Iedera (Hedera helix) Frunze de iedera macerate 3 zile în vin se aplica pe locul bataturii sub leucoplast. Se schimba la 24 ore. Se face pâna la vindecare.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *