Tratament naturist cu jet de apa

Sharing

Prevenire si tratament naturist

Sporirea imunitatii organismului si călirea organismului cu jeturi de apa

Baia caldă a braţelor

Se procedează ca mai sus, când s-a folosit apă rece. Se pot adăuga plante, iar temperatura apei trebuie să fie 38°C. Durata, 10-12 minute. în încheiere se face un duş cu apă rece.

Baia alternantă, caldă / rece, a braţelor

Este o procedură terapeutică recomandată mai ales în cazurile nespecifice de boli cardiace. Se pregătesc două băiţe de copil sau două lighene, unul cu apă la 38°C, celălalt cu apă rece. Pentru început, braţele se introduc în apă caldă până la jumătatea braţului şi se ţin preţ de cinci minute. Apoi se ţin, timp de zece secunde, în apa rece şi, din nou, în apă caldă, acum doar trei minute. Se încheie procedura ţinând amândouă braţele, încă zece secunde, în apa rece. Se şterg apoi doar mâinile şi se fac mişcări susţinute, active, pentru încălzirea corpului.

Baia picioarelor

Cantitatea de apă trebuie să fie suficientă, astfel încât, atunci când băgaţi

picioarele în ea, să vă ajungă până aproape de genunchi.

Condiţiile în care se face procedura sunt aceleaşi ca şi în cazul băilor braţelor: cald în încăpere,   picioarele să fie calde, corpul să fie cald. Se introduc picioarele, încet, în apa  rece. Se ţin între 10 şi 20 de secunde, până apare o uşoară senzaţie de încălzire. Picioarele nu se usucă, se încalţă imediat nişte ciorapi groşi, şi se circulă prin casă sau afară, în pas normal, circa un sfert de oră, pentru încălzire. Baia caldă

decurge în acelaşi mod, temperatura apei fiind 38°C, iar durata băii, 10-12 minute.

Masaj cu jet de apă la genunchi

Fie că utilizaţi o băiţă de copil, ori de rufe, fie că e vorba de o cadă de baie normală, veţi sta în ea în picioare. Aveţi nevoie de un furtun cu diametrul de 18-22 mm, foarte bun fiind şi cel de duş, căruia îi deşurubaţi sita sau îi scoateţi complet capul. Proba ce atestă că furtunul poate fi folosit este că jetul de apă ajunge la o înălţime egală cu lungimea unui deget, atunci când tubul e ţinut vertical, cu deschiderea în sus.

La masajele cu apă rece, temperatura acesteia trebuie să fie de 12°C până la 18°C, iar durata procedurii de la 40 la 60 de secunde. La aplicaţiile alternante,

 

cald/rece, apa rece va avea acelaşi număr de grade ca mai sus, iar cea caldă va fi de 38°C. Primul jet este întotdeauna de apă caldă; se alternează de două ori şi se termină procedura cu jet de apă rece. Durata masajului cu jet de apă caldă trebuie să fie de două minute, iar a celui cu apă rece de circa 20 de secunde. Există câteva reguli ce se cer urmate cu stricteţe: încăperea să fie încălzită; nouă să ne fie cald, deci temperatura corpului să fie normală; procedura începe întotdeauna cu piciorul drept; la sfârşit nu ne ştergem cu un prosop ci ne vom trage repede nişte ciorapi în picioare şi vom face mişcări, astfel ca membrele inferioare să se reîncălzească.

Pentru masajul cu apă rece al genunchilor, jumătatea inferioară a corpului este cea care trebuie să fie complet dezbrăcată, dar pentru a nu ne uda, putem sta foarte bine goi în baie. Furtunul se ţine, ca un creion, între degete. Se porneşte cu jetul de apă de la laba piciorului, şi se deplasează lent în sus, pe partea anterioară (partea anterioară – fluierul piciorului), până la genunchi, unde se menţine câteva secunde, având grijă ca jetul să înfăşoare practic întreaga rotulă, iar apa să se scurgă în jos, spre gambe. Se trece apoi în partea posterioară (partea de dinapoi a genunchiului), în scobitura acestuia (fosa poplitee) şi se coboară spre călcâi. Manevra se repetă, urmând acelaşi traseu, atât pe partea anterioară cât şi pe cea posterioară a piciorului, până apare o înroşire uşoară a pielii şi o senzaţie de cald, reacţii ce se manifestă, în medie, cam la 8-10 secunde de la începerea masajului.

Procedura se aplică întâi la piciorul drept, apoi la stângul. Dar tot atât de bine masajul se poate face alternativ, faţă – dreptul/stângul, spate – dreptul/stângul. Importantă este durata suficient de mare a masajului, astfel încât să apară cele două reacţii: înroşirea şi căldura. Nu e mai puţin adevărat că, pentru cea de-a doua variantă, e nevoie de îndemânare şi repeziciune. Aşa că, până le veţi căpăta, urmaţi procedura clasică. La sfârşit se stropesc rapid tălpile; apoi apa se înlătură, cu muchia palmei, de pe ambele picioare. Nu se foloseşte prosopul. Se trag imediat ciorapii în picioare, de preferinţă din lână, şi se vor face mişcări alerte, astfel ca membrele inferioare să se încălzească. Este bine să se facă o plimbare de minimum un sfert de oră. Pentru masajul la genunchi cu jet de apă caldă se procedează identic, temperatura apei trebuind să fie de 38°-40°C. în cazul masajelor alternanţe se începe cu apă caldă, până ce apare o roşeaţă intensă, apoi se trece la jeţul de apă rece. Se alternează de două ori.

Tratament cu jet de apa
Tratament cu jet de apa

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *