Tratamentul naturist cu miere

 

Miere cu unt.

Compoziţia: 100g unt, 100g miere.

Preparare: se amestecă untul cu mierea până la omogenizare.

Administrare: se dă copiilor de la 6 luni până la 3 ani câte 1 linguriţă pe zi. Copiilor mai mari şi adulţilor, li se dau 2-6 linguriţe pe zi, după vârstă şi greutatea corporală.

Acţiuni terapeutice: ajută la fixarea calciului.

Indicaţii: este indica în toate bolile spasmofilice, tetanice, produse prin lipsa de calciu, la copiii debili fără poftă de mâncare, în cazurile de slăbiciune, rahitism, pierderea greutăţii normale, în convalescenţă, graviditate şi lăuzie. Cei din popor au mare încredere în acesta şi este considerat mai bun ca untura de peşte.

Contraindicaţii: boli febrile şi diabet zaharat sau alergie la unul dintre componente.

Conservare: nu se ţine mai mult de 7 zile la rece.

Preparatul ajută la fixarea calciului, este indicat în bolile spasmofilice, tetanice, produse prin lipsă de calciu, în cazul pierderii greutăţii normale, a surmenajului, rahitismului şi în convalescenţă.

Miere cu ceai de nuc

Compoziţia: frunze de nuc proaspete sau uscate, miere şi apă.

Preparare: într-un vas cu 200 ml apă se pune un pumn de frunze proaspete sau uscate mărunţite de nuc şi se fierbe totul acoperit cu capac la foc mic, până lichidul scade la jumătate. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se adaugă 1 lingură de miere la 100 ml ceai.

Administrare: timp de 1 săptămână, se beau câte 3 căni de ceai de 100 ml, după mesele principale. Concomitent, în fiecare seară se aplică tot din acest ceai comprese pe porţiunile care transpiră cel mai mult (subsuori sau axile, palme, laba piciorului, etc). Se pot face cu acest ceai şi băi, unde se stă la temperatura corpului timp de 30 minute.

Citeste ...  Tusea la copii

Acţiuni terapeutice: ameliorează circulaţia sângelui şi funcţionarea glandelor sudoripare.

Indicaţii: este foarte bun în transpiraţii abundente, persistente (hiperhidrozii) generale sau localizate în diferite părţi ale corpului.

Contra indicaţii- cei alergici la unul din componente sau diabetul zaharat.

Conservare- se face doar cât se foloseşte atunci, nu se lasă mai mult de 2-3 ore.

 

Miere-tratament-naturist
Miere-tratament-naturist

Miere cu hrean

Se spală rădăcina de hrean foarte bine apoi se rade pe răzătoarea fină. La fiecare lingură (15g) de hrean ras se adaugă 2 linguri de miere (40g). Se amestecă bine şi se poate folosi.

Administrare:  se consumă de adulţi sera această cantitate (1 lingură hrean cu 2 miere). Se va consuma încet cu înghiţituri mici. Copiii iau jumătate sau un sfert în funcţie de vârstă.

Se mai repetă o dată peste 7 zile.

Acţiuni– are acţiune vermifugă, mai ales asupra viermilor rotunzi. În plus de asta are acţiune tonicardică (fortifică muşchiul inimii). De asemenea este un stimul nervos şi sexual.

Contra indicaţii: cei cu febră şi diabetul, sau cei alergici la hrean sau miere. De asemenea nu este bine să se dea celor care sunt excitaţi nervos sau sexual.

Atenţie– la 24 ore de la preparare îşi pierde proprietăţile.

 

Suc de lămâie cu miere.

Sucul de la o lămâie potrivită se pun 2 linguri de glicerină (de la farmacie) şi 100 g miere. Separat se pune într-un vas lămâia coaja bine spălată şi mărunţită la fiert în 200 ml apă. Se lasă să fiarbă la foc mic până scade apa la jumătate. Se lasă să se răcească apoi se strecoară peste sucul obţinut anterior. Se amestecă pentru omogenizare şi se ţine apoi în borcan ermetic închis la frigider.

Citeste ...  38 de sfaturi pentru 100 de ani

Administrare : se dă la copii, după vârstă, 1-6 linguriţe pe zi până cedează tusa, apoi dozele se scad treptat. Adulţii iau 3-6 linguri pe zi.

Acţiuni terapeutice : calmant, emolient şi bacteriostatic, eutrofic asupra mucoasei respiratorii. Se indică în toate afecţiunile respiratorii. Conţine în plus şi vitamina C care este un bun antioxidant. Se indică în special în bronşita cronică sau tusa spastică, sau alte tipuri de tusă.

Contra indicaţii : nu se dă la bolnavii de diabet zaharat.

Conservare : preparatul poate fi păstrat la frigider 7 zile, în borcan închis ermetic.