Tratament naturist pentru cosuri si acnee

Tratament eficient pentru  Acnee – Coşuri

Afecţiune foarte frecventă a perioadei adolescenţei. Acţionează în pusee de regulă între 13-25 ani. După această perioadă se atenuează sau  în cele mai multe cazuri dispare de la sine fără nici un tratament. Simptomele cele mai frecvente care le prezintă şi care sunt caracteristice sunt tenul seboreic, comedoane(puncte negre), papule (umflături roşietice), chisturi cornoase (aglomerări de celule din stratul cornos al pielii), noduli, pustule (băşicuţe cu puroi), vezicule (băşicuţe cu lichid), abcese şi de cele mai multe ori cicatrici. În cazul infectării masive se poate să fie pustuloasă sau flegmonoasă. De multe ori apariţia ei este produsă de tulburări hormonale greu de tratat şi de depistat.

Tratament:  se caută în primul rând să se evite infecţia pentru care se va face totul pentru a o desfiinţa şi apoi se va lupta contra seboreei. De cele mai multe ori sunt asociate şi tulburări digestive, focare de infecţie, tulburări glandulare, tulburări nervoase. Acestea toate pot fi factori favorizanţi. În funcţie de acestea se va face un tratament individualizat pentru a le rezolva prin tratamente diferite. Este nevoie de un regim alimentar care va cuprinde alimente uşor de digerat.

Tulburările digestive: în cele mai multe cazuri este vorba despre o constipaţie care este de regulă foarte greu de tratat deoarece este rebelă la ori ce tratament şi în plus folosind o serie de preparate chimice obişnuieşte organismul cu o serie de produse fără de care apoi nu mai se produce în mod normal defecaţia fără ajutorul acestora. Se indică în acest caz folosirea la fiecare masă a tărâţelor de grâu, foarte indicate pentru faptul că măresc cantitativ bolul alimentar şi dau senzaţia de saţietate şi furnizează o serie de fibre vegetale insolubile ajutând organismului în digestie şi în plus dau senzaţia de saţietate. Sunt indicate mai ales că această constipaţie apare pe fondul dorinţei omului respectiv de a se subalimenta în dorinţa menţinerii unei greutăţi corporale mai mici. De multe ori pe fondul dorinţei de slăbire. Aceste tărâţe furnizează de asemenea organismului o serie de micro-elemente şi multe vitamine.]

Citeste ...  Zona Zoster
Acnee si cosuri
Acnee si cosuri

Poate fi vorba despre o acnee gastrică, acnee hepatică, acnee intestinală, acnee nervoasă, care poate fi depistată doar de medicul specialist în urma unor analize medicale.

În acest caz se va da un ceai de busuioc sau fenicul, chimion, sau alte ceaiuri care contribuie la o mai uşoară digestie. De regulă este suficient un singur ceai din acesta pe zi, dar în alte cazuri este necesar câte o cană după fiecare masă, în funcţie de cum reacţionează organismul la diferitele solicitări pe care le produce digestia. Se vor evita condimentele, excitantele, afumăturile, grăsimile animale, prăjelile, cafeaua, ceaiul negru, cacao, ciocolata, dulciurile în exces, preparatele de patiserie.

La focarele de infecţie: dentare, amigdaliene, sinuzită, etc se va interveni cu un tratament adecvat, ajutând la eradicarea focarului de infecţie. Se va da tinctură de propolis ca antibiotic util în toate focarele de infecţie. Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acestea se vor pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghit. Se iau înainte de mesele principale cu 15 minute. În legătură cu focarele dentare este foarte important ca acestea să fie rezolvate de un bun medic, pentru că dacă dantura nu este în bună stare poate să producă grave perturbări în organism. Infecţiile dentare sunt foarte frecvente.

Tulburări glandulare: de cele mai multe ori este suficient pentru calmarea acestor tulburări un simplu ceai de hamei care se va face din 2 linguriţe de conuri puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi. În cazurile mai complicate se va interveni cu tratamente mai complexe în funcţie de dereglarea care apare. Se mai poate adăuga obligeană, păpădie, lemn dulce în majoritatea acestor cazuri, dar şi salvie sau pentru calmarea şi încetinirea funcţiilor se poate folosi salvie, roiniţă sau talpa gâştei.

Tulburări nervoase: mai mult prezente sub formă de iritare, nervozitate accentuată se poate interveni în funcţie de intensitatea acestor manifestări cu unul din următoarele ceaiuri medicinale: sunătoare, păducel, roiniţă, talpa gâştei, valeriană. Se consumă 1-2 ceaiuri pe zi din una din plantele de mai sus. Acestea este indicat să fie consumate îndulcite cu miere.

Citeste ...  Tratament naturist al ulcerului gastric si duodenal

Cu aceste ceaiuri se poate aplica şi extern ceai în special în amestec cu miere. Se ţi pe faţă pentru 20 minute, sub formă de mască şi apoi se spală tenul cu apă caldă.

În toate cazurile: evitarea atingerii elementelor de acnee cu mâna, etc. Seara la culcare se curăţă tegumentele cu un tampon de vată înmuiat în ceaiuri medicinale.

Se poate folosi din una din următoarele plante: aloe, arnică, asmăţui, boz, brustur, căpşuni, castan sălbatec, ceapă, cicoare, cimbrişor, coada şoricelului, echinaceea, fasole, frasin, fumăriţă, gălbenele, hamei, ienupăr, levănţică, măcriş, mărar, mentă, nalbă, nuc, năsturel, păpădie, pătlagină, pătrunjel, plop negru, podbal, ridiche, rostopască, rozmarin, salcâm, salvie, săpunariţă, scaiul dracului, scânteiuţă, trandafir, 3 fraţi pătaţi, turiţă mare, untul pământului, urechelniţă, urzică mică, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Aloe (Aloe vera) există în comerţ gel de aloe vera care este foarte eficient. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Afin (Vaccinum myrtylis)- fructe se vor consuma intern câte 100 g pe zi, o perioadă de 10 zile.

Extern se fierb timp de 5 minute 2 linguriţe de fructe în 250 ml da apă. Se strecoară şi se tamponează local de mai multe ori pe zi.

Frunze- se pun 2 linguriţe de frunze în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Arnică (Arnica montana) este indicat să se folosească tinctura care există în comerţ şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Asmăţui (Anthricus cerefolium)- se pun 2 linguriţe de frunze în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Boz (Sambucus ebulus) se folosesc frunzele 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se tamponează zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

Citeste ...  Tratarea rapida si eficienta a Constipatiei

Brustur (Actium lapa)- 2 linguriţe de rădăcină se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Căpşuni (Fragaria viridis) se strivesc fructele şi se aplică pe locul afectat pentru 20 minute, apoi se spală cu multă apă caldă.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanum)- se foloseşte coaja mărunţită de la ramuri tinere sub 5 ani. Se pun 2 linguri mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se pun comprese de mai multe ori pe zi. Intern se poate face o tinctură. 2 linguri de coajă mărunţită se pune la 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile. Se agită foarte bine de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se pune în sticluţe mici şi se foloseşte câte 5 picături luate în 100 ml de apă de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile.

Ceapă (Allium cepa) bulb de ceapă mărunţit se pune 2 linguri la 500 ml apă şi se fierbe apoi 10 minute. Se strecoară şi cu lichidul obţinut se spală local de mai multe ori pe zi. Se foloseşte atunci când există şi abcese pe faţă.

Rădăcină de cicoare (Cichorium intybus) 2 linguriţe se pun în 200 ml apă rece, se fierbe timp de 5 minute, se lasă să se limpezească, se bea o treime pe stomacul gol dimineaţa iar restul în două reprize, înainte de mese. Cele mai importante utilizări sunt: hepatita cronică evolutivă, hepatita cronică stabilizată, dischinezia biliară, constipaţia cronică, acneea, furunculoza. Este contraindicată în afecţiunile acute hepato-biliare. Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *