Tratament naturist pentru cosuri si acnee

Ceaiuri de schinduf, salvie, lemn dulce, păpădie, troscot sau urzică intern, se poate consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Se extrag comedoanele după o prealabilă spălare cu apă caldă. Pentru aceasta se va folosi o faşă sterilă. Se pot înţepa cu un ac steril înainte. În cazul pustulelor acestea se vor unge cu tinctură de propolis sau de Arnică. Nu se storc pustulele de acnee. Se poate apoi aplica puţin sulf dizolvat în ceai sau chiar sub formă de praf. Se poate de asemenea folosi un săpun de sulf chiar şi la igiena zilnică.

În cazul în care există intoleranţă la sulf se va aplica doar soluţie de propolis.

Se face tratament contra seboreei, regim hipotoxic, sărac în grăsimi de origine animală, la dulciuri şi pâine. Se consumă multe sucuri de legume şi fructe sau chiar fructe crude.

Se poate administra în toate cazurile vitamine naturale nu numai prin sucuri de legume şi fructe ci şi cu ajutorul polenului de albine-acesta se va lua câte 20 g zilnic timp de 30 zile. Se poate de asemenea să se administreze câte 20 g de drojdie de bere tot 30 zile consecutiv. Acestea conţin foarte multe vitamine care sunt necesare organismului.

Siropurile de cătină şi cele de coacăz negru sunt cele mai indicate de asemenea pentru complectarea cu vitaminele necesare organismului. Se pot lua câte 3 linguriţe de sirop pe zi.

În cazurile cu supra greutate sau obezitate se va administra oţet de mere cu miere din care se vor pune 2 linguri la 250 ml apă şi se îndulceşte cu miere polifloră, după gust. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.

De asemenea tot la supra greutate se poate da tinctură de fructe de soc din care se va lua seara câte 1 lingură timp de 3 zile, apoi încă 3 zile se iau 2 linguri, urmând să se crească această cantitate din 3 în 3 zile până la cantitatea de 5-10 linguri. Acestea se vor lua în doză unică sera înainte de masa de seara cu 2 ore. Se va face o cură de maximum 30 zile apoi obligatoriu o pauză de 7 zile. Trebuie însă să se realizeze faptul că nici o cură de slăbire nu va reuşi dacă nu se face suficientă mişcare, cheltuind energia suplimentară care se acumulează cu surplusul de hrană care se ia de către omul respectiv. Preparatele minune care sunt pe piaţă nu fac decât o serie de dereglări în organism şi după terminarea acestor cure drastice organismul revine la forma anterioară, ba în multe cazuri primeşte noi dimensiuni mai mari decât a avut anterior, adică mai simplu spus se îngraşă mai tare.

Unele se bazează pe ne asimilarea dulciurilor, iar altele pe ne asimilarea grăsimilor, dar organismul are nevoie atât de dulciuri cât şi de zaharuri pentru a-şi desfăşura viaţa în mod normal şi sănătos. Văduvirea organismului de una dintre acestea poate produce grave perturbări, care nu se vor mai reface decât după multe tratamente care sunt foarte dificil de administrat.

Dacă este cazul unei infecţii a pielii mai puternică folosiţi preparate pe bază de propolis.

Foarte eficient este şi să se facă cu drojdie o pastă (cu apă caldă) care se întinde pe faţă. Se lasă timp de 30 minute ca o mască, după care se spală cu apă călduţă. Acest simplu tratament este unul dintre cele mai eficiente şi care acţionează foarte rapid.

Este mult mai indicat un tratament simplu decât unul foarte sofisticat şi greu de aplicat, care ar necesita şi mult timp şi o serie de cunoştinţe de specialitate (cosmetice).

Fiecare poate încerca unul dintre tratamentele de mai sus şi cu certitudine veţi descoperii între acestea care este cel mai util pentru dv.

Dacă aţi găsit un tratament care vi se potriveşte este foarte bine să vă ţineţi de el şi să-l aplicaţi pe acesta în permanenţă.

Reţetă. Se pune într-un bol sucul de la o lămâie cu 2 linguriţe de propolis, 2 linguriţe de tinctură de urzică, 50 g polen de albine. Se lasă pentru 10 minute să se umezească bine polenul. Se ia apoi o lingură şi se sfărâmă bine toate granulele de polen. Se pune apoi 3 linguri de miere. Se amestecă foarte bine toate acestea. Se pune totul într-un borcan cu capac la rece. Se va unge apoi cu o bucată de vată muiată în acest preparat de 2 ori pe zi, în cazurile mai grave sau 1 dată pe zi, în celelalte cazuri. Se lasă pentru 20 minute, apoi se şterge cu un şerveţel. Atenţie aceasta poate păta hainele.

Reţetă: se pune 1 lingură de frunze de salvie la 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pune apoi în acest lichid argilă verde (se găseşte la magazinele naturiste) în aşa fel ca să formeze o pastă moale care se va întinde pe ten. Se lasă să se usuce cel puţin 30 minute. Se clăteşte apoi cu multă apă caldă. După aceasta este bine să vă clătiţi cu o apă în care aţi pus suc de lămâie care are vitamina C şi ajută şi la închiderea porilor şi ca dezinfectant şi la refacerea pielii.

Alte tratamente-

Intern se înghit 1-2 picături de Eucalipt de 3 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Fricţionări locale- ulei volatil de levănţică, busuioc sau ienupăr. Se amestecă 20 picături din esenţa aleasă cu 2 linguri de ulei de migdale sau de sâmburi de struguri. Se aplică soluţia prin masaj uşor şi se lasă să acţioneze 30 minute. Se clăteşte apoi cu apă minerală plată călduţă şi săpun gel dezinfectant fără parfum. Se face acest lucru de 3-4 ori pe săptămână.

Băi- indicate atunci când acneea apare pe umeri, spate. Se amestecă 20 picături de ulei volatil de ienupăr într-un ulei de baie neutru. Se diluează în apa din cadă şi se rămâne în cada caldă 10 minute. Se repetă de 2 ori pe săptămână.

Uleiul de ienupăr este contraindicat în insuficienţa renală.

Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

 

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...