Tratament si prevenire in infarctul miocardic

Sharing

Infarctul miocardic acut tratament naturist si prevenire naturista

            Infarctul miocardic acut reprezintă necroza (moartea) unei zone a inimii ca urmare a scăderii sau opririi bruşte a alimentării cu oxigen şi cu substanţe nutritive a celulelor ţesutului respectiv. De cele mai multe ori este o agravare a unei alte afecţiuni ale inimii (cardiopatie ischemică, etc) care conduce la astuparea uneia sau mai multor artere coronare care irigă inima cu sânge. Mai exact zona îşi pierde elasticitatea şi contractibilitatea şi se produce astfel prăbuşirea circulaţiei generale.

            În unele cazuri poate apare în urma unui efort major, a unei emoţii puternice sau chiar a unei perioade mari de stres.

Prevenire:

Se vor trata cu toată seriozitatea toate afecţiunile care se ivesc în organism înainte de a se produce cronicizarea lor. Se va avea în special grijă de afecţiunile sangvine, arteriale, venoase, etc.

Se vor reduce factorii de risc: hipertensiunea arterială, obezitate, alcool, sedentarismul, alimentaţia cu multă carne, în special de porc, de grăsimi de origine animală. Se va suplimenta alimentaţia cu legume şi fructe şi se va căuta să se combată stresul de orice fel.

infarct miocardic
infarct miocardic

Caracteristicile bolii:

În general apar mai mult la bărbaţi trecut de 50 de ani. Femeile au mai puţine cazuri datorită faptului că hormonii progestativi şi foliculina sunt factori protectori. Nici tinerii nu sunt scutiţi însă de această afecţiune şi se mai poate să fie întâlnit chiar şi la copii.

Cel mai mare risc de deces este în primele 2 ore de la declanşarea atacului, adică până se ajunge la spital. Cei care ajung la timp la spital au cu mult mai multe şanse de a scăpa cu viaţa.

Majoritatea leziunilor de infarct se produc prin astuparea arterei coronare stângi care hrăneşte şi oxigenează ventriculul stâng(ce desfăşoară efortul major pentru asigurarea circulaţiei sangvine. Mai rar se instalează în ventriculul drept.

Este de cele mai multe ori precedat de angina pectorală şi uneori de dureri precordiacale puternice însoţite de astenie fizică, transpiraţii abundente şi anxietate.

Tratament:

Se va face totul pentru a ajunge cât mai rapid la primul spital.

În perioada de convalescenţă se pot folosi şi tratamente naturiste.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, ceapă, coada şoricelului, hamei, păducel, roiniţă, salcie, talpa gâştei, troscot, usturoi, valeriană.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Anghinare (Cynara scolymus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită: Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este foarte utilă pentru scăderea colesterolului şi trigliceridelor.

Ceapă (Allium cepa)- se consumă în alimentaţie cât mai multă crudă sau se face suc cu miere în părţi egale. Este utilă pentru a curăţii arterele.

Coada şoricelului (Achillea milefolium)1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită: Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este utilă atât ca antibiotic cât şi pentru efectul curativ al acestui ceai. Are şi efect antibiotic.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *