Lipsa poftei de mancare la copii

Inapetenţă la copii – Lipsa poftei de mancare

In cazul lipsei cronice a poftei de mâncare la copii sunt eficace următoarele metode:

Baie completă cu cimbru

I . La un vas cu 10 litri de apă rece se folosesc 50 grame de cimbru. Se lasă 12 ore. După aceea se încălzeşte, se strecoară şi se foloseste ca adaos la apa de baie. Durata băii este de 20 minute. Inima copilului trebuie să fie deasupra nivelului apei. Cantitatea de plante se poate utiliza pentru trei băi.

II. Se face o baie completa de cimbru, alcatuita din 50 grame de plante (se lasa peste noapte in apa, durata baii: 20 minute, inima in afara apei, apa baii se toarna in doua seri inapoi peste plante, in total se fac 3 bai din cantitatea respectiva de plante). In afara de aceasta, copilul primeste zilnic 1 ceasca cu ceai de urzici, band inghititura cu inghititura.

Continue reading Lipsa poftei de mancare la copii

Rani usoare la copii

Răni

în cazul rănilor prin tăiere, se aplică unnătoarele tratamente cu plante:

 Cretisoară

Se spală o cantitate corespunzătoare de plantă proaspăt recoltată, se zdrobeşte pe un tund de lemn cu ajutorul unui sucitor pentru tăiţei. Se aplică sub formă de comprese pe rană (tăieturi).

Pătlagină îngustă

Frunzele proaspete, bine spălate, se aplică pe răni; au efect antiseptic şi cicatrizant.

Nervozitatea si impulsivitatea la copii

Nervozitatea si impulsivitatea la copii

Atunci când un copil doarme neliniştit si are frecvent dureri de burtă, de vină este starea de suprasolicitare declanşată de aşa-zisul stres de şcoală, ce poate provoca şcolarului stări de nervozitate ce depăşesc înţelegerea părinţilor. Mulţi dintre ei le cer micuţilor să înveţe foarte mult, să aibă rezultate foarte bune. Iar

ca să-şi realizeze o asemenea dorinţă exagerată, ei canalizează tot programul de activitate al copilului numai spre învăţătură.

Dar orele dejoacă, jocurile, mişcarea sunt absolut necesare pentru o dezvoltare armonioasă. In timpul jocului apare o deconectare benefică, se acumulează forţe noi. Se pot dezvolta creativitatea şi fantezia, ceea ce este important pentru creşterea capacităţii de muncă a copilului.

Continue reading Nervozitatea si impulsivitatea la copii

Eruptii pe piele la copii

Erupţii pe piele copii

Apariţia bruscă, pe anumite zone ale corpului sau chiar pe toată suprafaţa lui, a unor pete mai mari sau mai mici, roşietice, sau a unor umflături asemănătoare cu nişte pişcături dc ţânţari ori nişte băşicuţe, noduli etc., constituie un simptom caracteristic pentru multe boli infecto-contagioase; spre exemplu, ele pot fi semnalul de debut al pojarului, scarlatinei, rubeolei sau vărsatului de vânt.

In toate aceste maladii, una din cele mai caracteristice simptome este erupţia, fie pe piele, fie pe mucoase, fie pe ambele. Dar tot prin erupţii se manifestă şi majoritatea formelor de alergii, urticarii, eczeme, micoze (ciuperci).

Continue reading Eruptii pe piele la copii

Fimoza la copii baieti

 Fimoză

Afecţiunea este prezentă doar la băieţi.

Fimoza este definită prin existenţa unui orificiu preputial strâmt, datorită unui inel fibros prepuţial, care nu permite decalotarea glandului. Poate fi congenitală, se asociază frecvent şi cu un exces prepuţial „în bot de tapir” si secundară, unor infecţii locale (balanopostite) sau după  decalotarea forţată care lezează prepuţul şi duce la formarea unor fisuri  prepuţiale ce se cicatrizează stenozant, având ca rezultat final fimoza. Poate fi considerată fiziologică până la vârsta de 4-5 ani.

Continue reading Fimoza la copii baieti

Febra la copii

Febră la copii

Pentru scăderea febrei există câteva mijloace constând din ceaiuri sau reţete de casă

Podbal

O linguriţă rasă cu rădăcini de podbal mărunţite se introduce într-o cană plină cu apă rece. După 12 ore, se strecoară conţinutul şi se consumă una până la două ceşti de ceai pe zi, în funcţie de intensitatea febrei.

Continue reading Febra la copii

Copii bolnaviciosi

Copii bolnăvicioşi

Slăbiciune generală

Sc recomandă următoarele metode de tratament cu plante medicinale.

Băi complete cu creţişoară

Aceste băi au un efect fortifiant asupra copiilor.

Timp de 12 ore se pun la înmuiat 200 grame de creţişoară, într-un vas de cinci litri, cu apă rece. Un efect mai mare îl are creţişoara cu frunze argintii, care creste la altitudini mai mari.

Extractul rece se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă în apa pentru baie. Nivelul apei nu trebuie să treacă peste regiunea inimii.

Continue reading Copii bolnaviciosi