Prevenirea gripei

Retete populare impotriva gripei

Iata citeva retete populare foarte recomandate impotriva gripei. Trei-patru catei de usturoi se piseaza si se pun intr-un pahar de lapte fierbinte, se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoara; se bea infuzia in inghitituri mici, pe parcursul a 30 de minute. In timpul zilei trebuie sa beti trei-patru pahare din aceasta infuzie. Este un mijloc foarte eficient de tratare a gripei, anghinei, tuberculozei. Usturoi pisat se amesteca cu miere (in cantitati egale); se ia cite o lingura de citeva ori pe zi din acest amestec, bind dupa aceea un pahar cu apa (administrarea acestui amestec este obligatorie inainte de culcare).

Continue reading Prevenirea gripei

Zgomote in urechi

Tratamentul afectiunilor urechilor

Despre persoana ce are probleme ce se manifesta in zona urechilor se poate spune ca la nivelul cimpului din interiorul urechii au loc destul de multe modificari. Daca nervii din zona urechii sint atrofiati, atunci in interior apare o anumita tensiune, ce duce la perceperea unor sunete (tiuituri) in interiorul urechii.

Medicina traditionala chineza spune ca aceste manifestari apar din cauza insuficientei energetice (vid) a rinichilor. Vidul energetic nu da posibilitatea esentei si energiei sa hraneasca zona capului, si in particular urechile (conform medicinei traditionale chinezesti urechea este fereastra rinichilor).

Continue reading Zgomote in urechi

Carii dentare

Carii dentare

Cariile dentare sunt o boală a civilizaţiei: circa 95% din oameni au dinţii cariaţi. Ce este, de fapt, o carie? Este distrugerea treptată a întregii structuri a dintelui, pornind de la email, smalţ, dentină, ajungând la nerv, trecând la rădăcină şi apoi la gingie. Ea este produsă de substanţe acide şi bacterii apărute aici în urma unei alimentaţii excesive cu produse de panificaţie din faină albă şi cu dulciuri. Procesul de degradare se manifestă, iniţial, prin apariţia unor pete gri-galbene şi a unor asperităţi la suprafaţa dinţilor. Ei devin sensibili la cald şi rece. Apoi, treptat, caria înaintează, mănâncă dintele, face abcese şi granuloame.

tratament cu ceai de musetel pentru carii dentare
tratament cu ceai de musetel pentru carii dentare

Numai îngrijirea corectă a dinţilor, prin spălare regulată, poate preveni toate acestea. Doar o alimentaţie echilibrată, cu multe vitamine, poate ajuta la evitarea apariţiei unor atari neplăceri.

Se recomandă, pentru gargară:

Coada calului

O linguriţă plină-ochi cu coada calului se pune la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte, după o jumătate de minut se strecoară şi, caldă, se foloseşte pentru gargară, făcută de mai multe ori pe zi.

 

Afectiuni ORL

Afecţiuni O.R.L.

Pentru tratamentul afecţiunilor O. R. L., în special cele din zona faringelui şi a laringelui, se recomandă următoarele plante medicinale:

Nuc

Dintr-o cantitate de frunze de nuc mărunţite se ia o linguriţă plină cu vârf, se opăreşte cu o cană de apă clocotită şi se lasă „să tragă” o jumătate de minut. După strecurare, se foloseşte pentru gargară, de preferat dimineaţa şi seara.

Salvie

ORL
ORL

Pentru o ceaşcă de ceai se pune o linguriţă plină-ochi cu salvie, se toarnă peste ea apă clocotită, se lasă o jumătate de minut si, după ce se strecoară, se utilizează pentru gargară, dimineaţa si seara. Se poate întrebuinţa şi pentru comprese externe, aplicate în zona dureroasă a gâtului: se îmbibă o batistă împăturită în lung, sau orice altă bucată de pânză moale, cu ceaiul pregătit mai sus, se stoarce uşor si se pun prişniţe calde.

Turită mare

O linguriţă plină cu turiţă mare, pentru o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte. După ce a stat o jumătate de minut, se strecoară şi se foloseşte pentru gargară, dimineaţa şi seara.

Amigdalită

Se folosesc pentru tratament următoarele plante:

Caşul popii

într-o ceaşcă cu apă rece se pune la înmuiat, pentru 12 ore, o linguriţă plină cu caşul popii. Pe parcursul unei zile, se vor bea două – trei căni.

Ceaiul se păstrează, cald într-o sticlă de termos.

Salvie

Aplicarea externă a ceaiului de salvie sau a compreselor cu salvie ajută foarte mult pentru cazurile de amigdalită şi de dureri în gât. Se foloseşte o linguriţă de salvie la o ceaşcă de ceai. Se opăreşte cu apă fierbinte, se lasă „să tragă“ o jumătate de minut, se strecoară şi se face gargară de mai multe ori pe zi. Bineînţeles că, din când în când. pot fi băute şi câteva înghiţituri de ceai de salvie.

Comprese cu salvie

Prepararea se face în modul următor: două linguriţe de salvie se opăresc cu o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă să stea o jumătate de minut, apoi se strecoară. O bucată de pânză curată (de preferat in) se înmoaie în extractul de salvie şi se aplică comprese în jurul gâtului. Important este ca gâtul să fie păstrat cald. înfaşurând peste pânza umedă o alta uscată şi apoi un fular de lână. Compresa se schimbă de mai multe ori pe zi.

Coada calului

Se foloseşte o linguriţă de coada calului pentru o ceaşcă de apă clocotită. Se lasă să stea o jumătate de minut, se strecoară şi se face gargară, de mai multe ori pe zi.

Efectele sucului de grau verde

Efectele extraordinar de puternice a sucului obtinut prin presare din frunzele de grau verde. Acest suc este un adevarat miracol! Baut dimineata pe stomacul gol declanseaza in interiorul celulelor un puternic proces de detoxifiere si de “curatenie generala”, fiind eliminate absolut toate substantele nocive care s-au depus in celule de-a lungul timpului, care provin din aerul si apa poluata, din alimentele nesanatoase. Problema legata de sucul de grau verde este faptul ca nu s-a reusit prelucrarea lui fara ca sa-si piarda calitatile miraculoase, nu s-a reusit transpunerea intr-un produs deoarece enzimele sunt forme de viata subtile care in contact cu aerul si lumina se distrug, de aceea dupa presare se consuma imediat.

Continue reading Efectele sucului de grau verde

Tehnici naturiste de dezintoxicare si vindecare a organismului

Dezintoxicarea organismului  si vindecarea

TEHNICI DE DEZINTOXICARE SI RETETE DE VINDECARE

 

GENERALITATI

Dezintoxicarea trebuie sa fie primul pas inaintrea oricarui demers terapeutic sau oricaror tehnici de mentinere a sanatatii (dieta, exercitii, yoga sau orice altceva).

                Datorita alimentelor toxice, a stresului, sedentarismului, etc., organismul acumuleaza o serie intreaga de toxine care nu mai pot fi eliminate si sunt circulate de fluxul sanguin care isi schimba pH-ul si depozitate in cele din urma in anumite organe sau tesuturi ducand la imbilnavirea acestora, la slabirea sistemului imunitar, degenerarea unor celule si proliferarea tesuturilor canceroase.

                In cazul in care persoana nu este extrem de slabita (de ex..:SIDA, numar extrem de redus de celule T), chiar daca prezinta deficiente imunitare, pot fi abordate cu succes o serie intreaga de tehnici de purificare.

                Un plan holistic de vindecare “fara” folosirea unor tehnici de purificare, poate duce la eliminarea toxinelor din corp dar intr-un ritm mult mai lent decat in cazul folosirii tehnicilor de purificare respective.

  Continue reading Tehnici naturiste de dezintoxicare si vindecare a organismului

Calirea organismului

Prevenire si tratament naturist

Prevenirea imbolnavirilor prin Călirea organismului

Foarte importante pentru sănătate sunt băile de lumină, aer şi apă. Cu ajutorul lor organismul se căleşte şi devine mai puţin vulnerabil faţă de toate îmbolnăvirile posibile. O importanţă majoră revine apei reci, cea care stimulează activitatea inimii şi a sistemului circulator, ea având un efect benefic asupra circulaţiei superficiale a sângelui la nivelul pielii. Trebuie respectate următoarele reguli:

a) Corpul trebuie să fie cald înainte de a folosi apa rece. Cel mai bine este să ieşi direct din patul călduţ şi moale înainte de a te spăla cu apa rece. Seara încearcă „să te încălzeşti” bine, făcând o plimbare sau o gimnastică adecvată.

Camera de baie trebuie să aibă o temperatură constantă. Geamul (dacă există)
va sta închis pentru a nu se produce curent. După aplicarea apei reci, corpul trebuie
să se reîncălzească foarte repede. Ideal e să poţi trece direct într-un pat preîncălzit.

Continue reading Calirea organismului