Tratamentul Durerilor de Rinichi

Sharing

Acidozele tubulare renale

    Acidoza este tulburarea echilibrului acido-bazic din sânge, caracterizată prin preponderenţa componentei acide în dauna celei bazice. Acidoza se poate produce atât prin creşterea metaboliţilor acizi cât şi prin scăderea rezervei alcaline. Ea poate fi: respiratorie, diabetică, renală, etc.

Acidoza respiratorie se datoreşte excesului de CO2 din sânge (în asfixii).

Acidoza diabetică apare în faza gravă a bolii, comă diabetică, prin acumulare în sânge a corpilor cetonici: acetonă, acid diacetic şi paroxibutiric.

În acidoza renală tulburarea se datoreşte modificărilor survenite la rinichi, care duc la o scădere a rezervei alcaline (uremie, nefrită).

Simptomatologie: oboseală fizică, nelinişte, greţuri, vărsături, tulburări mintale şi miros de acetonă în gură sau la expiraţie.

Această boală se poate trata numai după ce se tratează de urgenţă boala de bază. În faza acută se va institui un tratament medicamentos de către medicul specialist. În fazele cronice se va putea asocia şi un tratament naturist deoarece tratamentele sunt de lungă durată şi sunt indicate să se facă cu tratamente naturiste pe lângă tratamentele instituite de medicul specialist.

 Este indicat să se respecte tratamentul medicamentos. Ca tratamente de ajutor la această afecţiune sunt plantele diuretice care ajută la o mai uşoară eliminare a urinei şi în cantitate mai mare, cu care se poate face tratament ajutător la această afecţiune. Sunt indicate cât mai multe lichide, în special sub formă de ceaiuri din plante medicinale.

Durere de rinichi
Durere de rinichi

Tratamente:

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cireş, coada calului, mesteacăn, osul iepurelui, pir, porumb,  stejar, strugurii ursului, urzică.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Cireşul (Cerasus avium)– cozile conţin flavonozide şi săruri de potasiu. In cazul în care există şi dureri de rinichi atunci se vor lua împreună cu mătase de porumb. Se va face un ceai dintr-o mână de cozi de cireşe care se vor fierbe timp de 15 minute în 500 ml apă. Se vor strecura apoi se va pune când se va bea bicarbonat şi se poate îndulci cu miere polifloră. Menţionez că acestea sunt utile şi în cazul hemoragiilor urinare. In cazul în care se foloseşte şi pentru dureri la rinichi se va pune la acest ceai şi o linguriţă de mătase de porumb.

Coada calului (Equisetum arvense)– conţin saponină, flavonozide, dar şi oxid de siliciu. Se va face ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită care se va pune în 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute după care se poate strecura. Se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se va pune bicarbonat de sodiu şi la acest ceai.

Se mai  ia şi datorită calciului şi substanţelor minerale care le conţine. Se va face planta praf după uscare. Se va lua câte o linguriţă de praf de 3 ori pe zi în toate cazurile de demineralizare fiind foarte utilă la afecţiunile renale.

Mesteacănul (Betula verrucosa) frunzele- conţin tanin, glucozizi flavonici, rezine şi sunt indicate să se facă un ceai din 2 linguriţe de frunze mărunţite care se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute după care se strecoară. Se va adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar, când va ajunge la 40 de grade ceaiul. Se pot consuma 2 astfel de ceşti pe zi. Este indicat în special la cei care au şi diabet pe lângă această afecţiune, caz în care se va folosi împreună cu afin şi traista ciobanului, fasole(teci).

Osul iepurelui (Onosis spinosa) care conţine flavonozide şi saponozide. Se foloseşte rădăcina  cu care se va face un decoct din 2 linguriţe de plantă mărunţită, puse la 250 ml de apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. In acest caz când ceaiul va ajunge la temperatura de 40 de grade se va introduce un vârf de cuţit sau chiar o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Acest ceai ajută şi la durerile de stomac.

Pirul (Agropyron repens) –acesta conţine atât saponine cât şi mucilagii şi îl face deosebit de util la aceste afecţiuni. Se va folosi doar o linguriţă din rizomi şi rădăcini care se va pune la 250 ml apă. Se va fierbe apoi 3 minute şi prima apă se aruncă. Se va pune apoi alte 250 ml apă cu care va fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se vor consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi. Se va adăuga şi la acest ceai bicarbonat de sodiu alimentar. Este foarte util la ceai care sufere şi de constipaţie.

Mătasea de porumb, (Stigma Maydis)-ajută la o mai mare diureză. Conţine ulei gras, rezine, saponine. Se va lua o mână de mătase de porumb care se va fierbe timp de 5 minute într-un litru de apă. Se va strecura apoi se va consuma în cursul unei zile cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar care se va pune doar în momentul în care se va lua. Dacă doriţi să îndulciţi şi nu aveţi cumva diabet, atunci faceţi acest lucru doar cu miere de albine. Acesta se poate adăuga la orice ceai care se foloseşte la această afecţiune pentru că este foarte bun şi pentru calmarea durerilor care uneori sunt prezente.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

AbiaSuficientIndeajunsNemaipomenitExcelent (1voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *