Tratamentul alergiei nazo-faringiana

Tratamentul naturist al alergiei nazo-faringiene (sau sinuzale)

Prevenire si tratament naturist

            Fiind vorba de o afecţiune generală în cadrul căreia manifestările nazale şi sinuzale constituie numai un epifenomen, se va pune accent pe terapia de ordin general.

            Îndepărtarea alergenului cauzal, dacă poate fi depistat în primul rând este foarte fi importantă.

            Tratarea diferitelor afecţiuni care mai sunt prezente în organism (tuberculoză, afecţiunile ficatului, a vezicii biliare, constipaţie, disfuncţii neuro-vegetative, hipovitaminoze, etc).

            Măsuri de ordin igieno-dietetice: combaterea sedentarismului, regim alimentar cu suprimarea condimentelor, alcoolului, alimentelor excitante, conservelor. Schimbarea climatului, cură de altitudine, talasoterapie.

            Se vor administra de asemenea preparate cu calciu şi magneziu, vitamine multe, care se pot da prin multe sucuri de legume şi fructe care se pot lua zilnic în cantităţi cât mai mari..

            Tratamentul sedativ al sistemului neuro-vegetativ este foarte important şi poate foarte bine făcut cu ajutorul preparatelor din: păducel, roiniţă, sunătoare, talpa gâştei, valeriană.

 

            Tratamentul local variază în raport cu forma clinică a bolii. În rinita spasmodică se vor indica instilaţii nazale cu efedrină (cârcel, etc). De asemenea se pot face instilaţii nazale cu propolis tinctură sau sare în amestec cu suc de lămâie în diferite proporţii.

            Dacă ventilaţia nazală nu se restabileşte, se mai poate încerca spălături cu apă cu sare apoi lămâie suc. Dacă nu se reuşeşte se va aştepta rezultate de la tratamentul general cu vitamine, minerale, etc. Dacă nici atunci nu se rezolvă trebuie rezolvată chirurgical. Se corectează chirurgical ventilaţia nazală deviaţie de sept, hipertrofie de cozi de cornete, vegetaţii adenoide). După operaţie se va continua tratamentul antialergic.

Citeste ...  Echilibrati tenul gras sau uscat

            În formele cronice ale alergiei nazo-sinuzale se va urmării în primul rând ameliorarea respiraţiei nazale şi instituirea tratamentului antialergic. În cazul în care este prezentă şi o sinuzită cronică se va trata apoi şi aceasta.

            Se mai pot face ceaiuri pentru un tratament de mai lungă durată din: brad, brustur, ciuboţica cucului, coada-calului, coada şoricelului, ienupăr, lămâie, măceş, nalbă, osul iepurelui, ovăz, pelin, pepene galben, pin, pir, ridiche neagră, splinuţă, trandafir, trei fraţi pătaţi, turiţă mare, urzică.

 Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brad (Abies alba) se folosesc ramuri tinere, muguri sau conuri verzi mărunţite, care se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, în special la faringită şi se poate de asemenea face inhalaţie cu aburii plantei în timpul cât fierbe şi de asemenea se poate aplica compresă caldă pe gât sau chiar frunte. Se face de 2-3 ori pe zi.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, în special la faringită şi se poate de asemenea face inhalaţie cu aburii plantei în timpul cât fierbe şi de asemenea se poate aplica compresă caldă pe gât sau chiar frunte. Se face de 2-3 ori pe zi.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, în special la faringită. Se pot face şi comprese externe cu ceaiul acesta. Planta 1-2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, în special la faringită şi se poate de asemenea face inhalaţie cu aburii plantei în timpul cât fierbe şi de asemenea se poate aplica compresă caldă pe gât sau chiar frunte. Se face de 2-3 ori pe zi.

Citeste ...  Trateaza natural Diabetul Zaharat

Coada-calului (Equisetum arvense) 1-2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, iar extern se poate pune cataplasmă caldă cu planta fiartă.

Coada şoricelului (Achillea mulefolium) 1-2 linguriţe de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici, iar extern se poate pune cataplasmă caldă cu planta fiartă. De asemenea se pot face inhalaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *