Tratarea obezitatii si celulitei

TRATAMENTUL OBEZITĂŢII.

            Tratamentul obezităţii depinde de o apreciere corectă a faptului că aceasta este o problemă de nutriţie şi cauza ei este un aport exagerat de calorii.

            Îndepărtarea grăsimii depozitate este imposibilă în absenţa unui program care se aducă organismului o cantitate mai mică de energie decât cea pe care o consumă zilnic.

            O înţelegere a factorilor suplimentari, care pot fi semnificativi pentru fiecare bolnav în parte, este de asemenea importantă. Aceşti factori pot fi de nutriţie, metabolici sau factori de mediu şi pot să fi contribuit la dezvoltarea stării de obezitate sau pot fi rezultatul obezităţii. Tratamentul de bază prevede deci un regim alimentar potrivit nevoilor bolnavului şi un program de măsuri auxiliare.

Tratamentul naturist al obezitatii
Tratamentul naturist al obezitatii

            Obiectivele care trebuie îndeplinite pentru o reuşită sunt:

–          Convingerea subconştientului,

–          regimul şi igiena alimentară,

–          combaterea senzaţiei de foame,

–          diminuarea absorbţiei intestinale,

–          atenuarea excitabilităţii pancreatice,

–          eliminarea surplusului de apă reţinut de ţesutul adipos.

Combaterea senzaţiei de foame.

            Un lucru de asemenea important este să se combată senzaţia de foame care se poate combate prin mai multe modalităţi şi anume:

a)Prevenirea senzaţiei de foame produsă de hipoglicemie prin alimentări frecvente la 3-4 ore.        

b) Preparate care anulează reflexele gastrice şi produc senzaţia de plenitudine prin creşterea volumului şi neutralizarea acidităţii (mucilagii, derivaţi bogaţi în celuloză). Se poate la fiecare 3 ore să se ia o lingură de tărâţe de grâu. Acestea sunt de vânzare la orice magazin şi se pot lua aşa cum sunt sau există o serie de medicamente cu diferite denumiri dar care au tărâţe sub diferite forme. Acestea se pot lua în orice cantitate cu atât mai mult cu cât ajută şi la o defecaţie mai uşoară. Şi la multe alte  lucruri fiind foarte complexe atât în ceea ce priveşte compoziţia minerală cât şi vitaminică.

Citeste ...  Intepaturi insecte prevenire si tratament

c)Atenuarea peristalticii gastrice- se pot administra ceaiuri cu efect spasmolitic asupra musculaturii gastrice din: chimen, busuioc, fenicul, mentă, etc.

 

Există de asemenea o serie de produse naturiste la orice magazin de profil care sunt indicate la obezitate:

      -Ceai verde- de la orice unitate de desfacere a plantelor medicinale.

– Tinctura de fructe de soc- în prima zi se ia o linguriţă pe stomacul gol (înainte de masa de seara cu 15 minute înainte), în a doua zi se ia 2 linguriţe, apoi se va ajunge tot cu câte o linguriţă în plus pe zi până la 7 linguriţe.  Se va lua apoi această cantitate timp de 30 zile. Se face apoi o pauză de 15 zile şi se poate repeta. Este una dintre cele mai eficiente metode.

Bineînţeles că există de asemenea o serie de medicamente la orice farmacie dar acestea au o serie de efecte nedorite, pe când acest tratament nu are nici o reacţie nedorită, lucru care nu trebuie neglijat.

Tratament pentru scăderea obezităţii.

Specialiştii în nutriţie ne dau un sfat competent: să nu mai fixăm ochii pe acul cântarului, ci pe felul cum arătăm. Important nu este să slăbim 5-8 kg, vi să ne simţim bine în pielea noastră, să fim mai uşoare, mai suple. Uneori nu kilogramele sunt de vină că semănăm cu nişte capsule gata să explodeze, ci faptului că acumulăm prea multe lichide în ţesuturi, că suntem permanent balonate şi umflate. Sfaturile pe care vi le oferim sunt un start pentru o cursă lungă, chiar permanentă, care are un singur comandament „Simte-te bine în corpul tău”. Şi un avantaj decisiv: nu produce frustrări şi oboseală.

Citeste ...  Obezitatea Adipozitatea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *